ליד התה: מאפינס לימון

כשגשם בחוץ, ובבית חם אין דבר נעים יותר מאשר לשבת מול החלון עם כוס קפה או תה חם ולהמתיק את החורף בקינוח מתוק ועשיר. עם תחילת העונה הגשומה מתכון קינוח מושלם להגשה לצד תה או קפה: מאפה אוורירי של מאפינס לימון

TEKA_מאפינס_קרדיט צילום סטודיו (5)
TEKA_מאפינס_קרדיט צילום סטודיו (5)

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

רכיבים (עבור 12 יחידות)

2 ביצים גדולות

3/4 סוכר

60 מ"ל חלב

190 מ"ל שמן (שמן חמניות או שמן זית מעודן)

210 גר' קמח

7 גר' אבקת אפייה

קליפת לימון או תפוז

מעט מלח

½ כפית אבקת קינמון (אופציה)

הוראות הכנה

תחילה ערבבו יחד את החומרים היבשים: נפו את הקמח יחד עם אבקת האפייה והוסיפו מלח, אבקת קינמון וקליפת לימון והניחו בצד להמשך.

לקערה נוספת שברו ביצים הקציפו עם מטרפה או מיקסר והוסיפו את הסוכר בהדרגה עד שהתערובת תכפיל את גודלה.

כוונו את המיקסר על מהירות הקצפה נמוכה, הוסיפו חלב ושמן, והקציפו למשך מספר דקות נוספות.

לאחר מכן שהתקבלה תערובת אחידה הוסיפו את התערובת היבשה בהדרגה עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד. הקציפו על מהירות גבוהה למשך 2 דקות נוספות, לקבלת בצק אוורירי.

כסו את התערובת במטלית בד, מכסה או ניילון נצמד והניחו במקרר למינימום שעה (עדיף ללילה שלם) על מנת לתת לאבקת האפייה להתחיל בתהליך ההתפחה.

לאחר שזמן ההמתנה חלף, חממו מראש תנור בחום של 250ºC. הוציאו את הבצק מהמקרר וערבבו שוב בעזרת כף עץ. הכינו תבניות נייר בצורת מאפין, בתוך תבנית סיליקון. מלאו בערך כ-2/3 בכל תבנית. תוכלו להשתמש בשקית זילוף או בכף.

כוונו את טמפרטורת התנור ל-210ºC ואפו את המאפינס למשך כ-15 דקות, דקרו את המאפיס במרכז באמצעות קיסם וראו שהקיסם יוצא נקי – על מנת לוודא שהם מוכנים.

חשוב: במשך זמן האפיה אין לפתוח את התנור מאחר והמאפינס עלולים לשקוע.

הוציאו את המאפינס מהתנור והניחו אותם לצינון.

השארת תגובה