מתכון ליום סתווי: ארוחה בסיר אחד

בחוץ כבר קריר ואנחנו מבלים יותר בבית? • זה הזמן להכין ארוחה חמה בסיר אחד לפי המתכון של השף צ'רלי פדידה: אורז יסמין עם בשר טלה

אורז יסמין עם בשר טלה | צילום: דן פרץ
אורז יסמין עם בשר טלה | צילום: דן פרץ
לחץ נפשי, חרדה? זו הכתובת בשבילך

השף צ'רלי פדידה מציע מנה סתווית וחגיגית אך קלה להכנה, בהשראת המטבח הערבי הקלאסי. מומלץ להגיש לצד סלט ירקות קצוץ דק, מתובל בלימון וטחינה.

אורז יסמין עם בשר טלה / מאת: שף צ'רלי פדידה ל"סוגת"

חומרים ל-6 מנות:

  • 400 גרם בשר טלה, טחון גס
  • 6 כפות שמן צמחי עבור הבשר
  • 2 כפיות כמון
  • ½ כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1/3 כפית הל טחון
  • מעט מלח
  • 3 כוסות אורז יסמין קלאסי "סוגת"
  • 6 כפות שמן צמחי עבור האורז
  • מעט מלח
  • 1/2 4 כוסות מים רותחים

להגשה:

  • 4 כפות צנוברים קלויים
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. יוצקים 6 כפות שמן לסיר ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את הבצל 5-10 דקות להזהבה ומוסיפים את הבשר הטחון. מערבבים כך שהבשר יתפרק לפירורים קטנים. מוסיפים כמון, פלפל אנגלי, הל ומעט מלח וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
  2. יוצקים שוב לאותו סיר (אין צורך לשטוף אותו) 6 כפות שמן ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את האורז ומטגנים במשך 1-2 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים מעט מלח ומים רותחים, מערבבים ומכסים.
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות או עד שהאורז רך והנוזלים נספגים. מכבים את האש משאירים במכסה סגור 5 דקות נוספות.
  4. מחזירים את הבשר הטחון לסיר עם האורז, מוסיפים צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה ומערבבים. מחלקים לצלחות הגשה ומגישים חם.

בתאבון!

השארת תגובה