המנה עראייס שפונדרה מפורקת מהעצם נוצרה לקראת חגי תשרי המתקרבים ומתאימה במיוחד להכנה על מנגל או גריל. המנה נותנת מענה לאנשים שרוצים לשלב בין העולם הקולינרי המורכב ממספר רב של טעמים לבין המטבח העממי והמוכר לנו היטב. המנה מחברת בין שני הטרנדים החמים בעולם הקולינרי היום- אוכל רחוב צבעוני ומלא טעם ובשר שפונדרה רך ועסיסי.
מצרכים ל-5 מנות:
שפונדרה צלויה בתנור
- 1 ק״ג בשר שפונדרה
- 2 בצלים חתוכים גס
- 2 גזרים חתוכים גס
- 1 שורש סלרי
- 1 שורש פטרוזיליה
- 3 פלפל אנגלי
- 3 עלי דפנה
- 2 ליטר ציר ירקות או מים לכיסוי
- כף מלח ים אטלנטי
ירקות שורש מקורמלים
- 4 בצלים בינונים חתוכים לקוביות קטנות
- 2 גזרים בינונים חתוכים לקוביות קטנות
- 4 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
- 4 שיני שום פרוסות
- 1 כרישה חתוכה לקוביות קטנות (רק החלק הלבן)
- חצי כפית מלח
- כף דבש תמרים
- חצי כוס שמן זית
להכנת פיתות
- 5 פיתות חצויות- עדיפות לפיתות עבודת יד
- 5 כפות אריסה מתוקה
- 5 כפות שמן למריחה
אופן הכנה:
1. הכנת שפונדרה: מחממים מחבת וצורבים את הבשר, מעבירים לתבנית גבוה ורחבה מוסיפים את הירקות: בצל, גזר, סלרי, עלי דפנה, פלפל אנגלי, מוסיפים נוזלים לכיסוי.
2.מכסים את התבנית היטב בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם ל -150 מעלות למשך כ-4 שעות. מוציאים, שולפים את הבשר מהנוזל ומפוררים עם הידיים לרצועות דקיקות.
3. הכנת ירקות השורש: שמים את כל המרכיבים במחבת רחבה על אש בינונית במשך 25 דקות עד לקרמול ומערבבים בכל 5 דקות.
4.מוסיפים את הבשר לירקות שורש ומערבבים היטב.
5. הכנת מילוי לפיתות: בכל חצי פיתה מורחים חצי כף אריסה מתוקה. ממלאים את הפיתה כך שכל הבשר יהיה בשכבה אחידה. מברישים את הפיתה מבחוץ בשמן זית.
6. צולים במנגל פתוח/ גריל (כדי שהחום הגבוה לא ישרוף את הפיתה) – כ-5 דקות מכל צד עד שהפיתה פריכה. לחלופין, צולים במחבת פסים על אש בינונית.
מגישים עם טחינה וסחוג ירוק.