עוגת אורו וגבינה עם משמשים

teka_ עוגת אוריאו גבינה ומשמשים_ קרדיט צילום טקה סטודיו (3)
teka_ עוגת אוריאו גבינה ומשמשים_ קרדיט צילום טקה סטודיו (3)
לחץ נפשי, חרדה? זו הכתובת בשבילך

רכיבים ל 5-6 מנות

24 עוגיות אוראו שלמות

40 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

450 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר

175 גרם סוכר

55 גרם שמנת חמוצה או יוגורט רגיל, בטמפרטורת החדר

5 מ"ל תמצית וניל

3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר

3 משמשים

50 גרם ריבת משמש

70 גרם שוקולד מריר לקינוחים

5 גרם שוקולד לבן לקינוחים

10-12 פרוסות שקדים

הכנה

מחממים תנור לחום 160 מעלות (חום עליון ותחתון).

להכנת הבסיס:

טוחנים את עוגיות האוראו במעבד מזון. מוסיפים את החמאה, בטמפרטורת החדר או מומסת, וטוחנים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מרדדים את העיסה בתבנית מלבנית שרופדה בנייר כסף בתחתית (גודל 12×32 ס"מ עם בסיס נשלף), מניחים בצד.

להכנת מלית:

מוזגים את גבינת השמנת לקערה, מוסיפים סוכר מקציפים עם מקצף חשמלי במהירות הנמוכה ביותר עד לקבלת קרם. מוסיפים את תמצית הוניל ואת השמנת החמוצה ומקציפים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.

לבסוף, תוך כדי המשך הקצפה, מוסיפים את הביצים אחת אחת עד לקבלת תערובת אחידה.

שופכים את המלית על בסיס האוראו, ואופים בתנור שחומם מראש ל -160 מעלות, למשך 35 דקות, מוציאים ומצננים לחלוטין לפני האחסון במקרר.

קישוט והרכבה:

בינתיים, הכינו את הקישוט. ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל, בטמפרטורה נמוכה, ומכניסים לשקית זילוף.

חותכים את המשמשים לשניים, מסירים את גלעינים ומניחים על דף נייר אפיה. מציירים קווים עם השוקולד על המשמש, מקצה לקצה – יוצרים חמישה או שישה עיגולים ומכניסים למקרר.

כשהעוגה קרה, מכסים בריבת המשמש ומסדרים את המשמשים מלמעלה, במרחק שווה ביניהם.

מניחים את עיגולי השוקולד המריר מקדימה ומציירים שתי עיניים עם שוקולד לבן מומס, בעזרת קיסם שיניים.

בעזרת סכין חדה יוצרים שני חתכים בחלקו המרכזי של כל משמש, ומכניסים עלה שקד בתוך כל חתך.

מצננים במקרר עד להגשה.

השארת תגובה