מבית חבד למסעדת רג'ינה במתחם התחנה

הוא איש חב"ד מובהק, ורב לשעבר בתפוצות, שפתח מסעדה כשרה למהדרין במרכז תל אביב החילונית, כדי לחבר יחד חילונים וחרדים, ולהנגיש לחרדים עולם אחר שלא הכירו עד כה

מנה במסעדה
מנה במסעדה
כל מה שאתה זקוק לו באינטרנט

כשרואים את אברהם ארבוב (31) נשוי פלוס שתי בנות קטנות, חרדי, איש חב"ד, מסתובב במסעדה בעלת ציביון חילוני גמור במרכז תל אביב, מוזג כוסות יין שאבלי צרפתי לכוסות, מוציא נתח אנטריקוט עסיסי, או מקבל סועדים חרדים וחילונים בברכה, קצת קשה לעכל או להבין שהוא הבעלים שלה, ולא דווקא משגיח הכשרות שלה.

ארבוב, יליד תל אביב, התחנך וגדל בעיר שרחוקה שנות אור ממקום מגוריהם של קהילות חרדיות בארץ. הוריו עלו מבוכרה, אביו מורה בבית ספר דתי ואמו גננת. בבית גדל על ברכי רוח תנועת חב"ד של הרבי מילוובאוויטש זצ"ל, שדוגלת בעובדה ש"אין יהודי חילוני. כל יהודי קדוש באשר הוא, גם אם הוא לא ממלא אחר תריי"ג מצוות". וזהו בדיוק המוטו שמנחה את ארבוב מאז ומתמיד בחייו.

ארבוב: "זרם חב"ד הינו מאוד פרגמטי. הוא לא נוהג להתבדל ולהיות סגור כמו קהילות וזרמים אחרים בדת היהודית, אלא ההפך הוא רוצה לפרוץ קדימה, החוצה".

אפשר להגדיר את ארבוב בדיוק כך. פורץ דרך בתחומו. עולם המסעדנות, והתל אביבי בפרט. על פניו הוא ההיפך הגמור ממה שהאדם הפשוט נוטה לחשוב כשהוא רואה אדם שנראה כמוהו. עוד לא קרה כאן שאדם חרדי יפתח מסעדה בסגנון שכזה שממוקמת במרכז תל אביב, תשדר מיינסטרים, חילוניות מובהקת, מוזיקה מערבית, ואווירה נעימה. למרות שרבים הרימו גבה על כך וחשבו שהוא משגיח הכשרות של המסעדה, הוא ממשיך לעשות את מה שהוא אוהב.

לפני שהגיע למסעדה בשנת 2017 ארבוב דווקא היה עמוק בשליחות והפצת תורתו של הרבי מילוובאוויטש בתפוצות. בשנת 2009 למד תורה בחצר הישיבה של הרבי בארה"ב, ולאחר מכן יצא לשליחות בארגנטינה.
בשנת 2013 יצא הפעם לשליחות חינוכית בברזיל יחד עם רעייתו ושם שימש כרב של ישיבה.
בשנת 2017 חזר לארץ עם מטרה אחת שקיננה בו כבר הרבה זמן. לפתוח מסעדה שתחבר יחד חילונים ודתיים, ולפתוח צוהר חדש לקהל החרדי, עולם שהוא עד כה לא הכיר. חווית בילוי במסעדה.

מסעדת רג'ינה בכשרות מהודרת ואולי היחידה בארץ בסגנונה בכשרות של חב"ד, שוכנת במתחם התחנה בנווה צדק, מעוז החילוניות והבוהמייניות התל אביבית. המסעדה נמצאת בתוך בניין שעבר שימור ושחזור והיה חלק ממתחם תחנת הרכבת של יפו (מנשייה), בתקופה

העות'מאנית. התפריט של רג'ינה מתבסס על פיוז'ן ישראלי, ומנות גריל, לצד מנות מעדות ישראל המשקפות את רוח התקופה של המבנה והמתחם. ככה דרים להם בכפיפה אחת מנת הדג בנוסח מרוקאי, לצד פטה כבד עוף וריבת בצל הפולני. ארבוב אירח שגרירים, ראשי ממשלה, והמון תיירים. הוא לא מנסה להסתיר את האווירה החילונית או המוסיקה המערבית שמושעמת, אלא להיפך לחבר בינה לבין הקהל החרדי שפוקד את המסעדה.

הוא מעסיק כ – 30 עובדים מכל המגזרים. דתיים, חילונים, ערבים, ומהקהילה הגאה, כי זה הרעיון שבבסיסו הביא למסעדה. לחבר בין כל קצוות הקשת.

השארת תגובה