מתכון לשישליק פרגיות בשום, נענע וסומק

אנחנו הישראלים אוהבים 'על האש', גם אם אסור לנו לצאת מהבית ולהתקהל בפארקים ובגינות הציבוריות – על המנגל אנחנו לא מוותרים • יש בזה אפילו משהו טוב – לא צריך לסחוב שולחנות, כסאות וחצי בית, כל מה שצריך זה מתכון טוב, מצרכים איכותיים ובני משפחה רעבים

עוף טוב - ששליק פרגיות בשום נענע וסומק | צילום: דן פרץ
עוף טוב - ששליק פרגיות בשום נענע וסומק | צילום: דן פרץ
כל מה שאתה זקוק לו באינטרנט

אתם תדאגו למצרכים ולבני המשפחה. חברת עוף טוב כבר דאגה לכם למתכון מנצח עבור המנגל הביתי: שישליק פרגיות בשום, נענע וסומק.

מתכון ל-5 מנות

מה צריך?
• שיני שום קלופות (מראש שום שלם)
• 8 גבעולי נענע טריים
• 1 כף גדושה סומק
• מיץ מ-2 לימונים
• 1/4 כוס שמן זית
• מלח ים
• פלפל שחור גרוס
• 1 ק"ג פרגיות (ירך עוף מפורק)

מה עושים?
1. קוצצים דק את שיני השום ומעבירים לקערה.
2. מפרידים את עלי הנענע ומוסיפים אל הקערה יחד עם הסומאק.
3. יוצקים על הכל את מיץ הלימון ושמן הזית, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
4. חותכים את העוף לנתחים בגודל אחיד ומסירים עודפי שומן וגידים. מעבירים את הנתחים אל המשרה ומעסים אותם בעזרת הידיים במשך כדקה.
5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה או למשך לילה שלם.
6. משחילים את הנתחים על גבי שיפודים וצולים על גריל ביתי או במחבת פסים על הגז. מגישים עם עגבניות צלויות, טחינה טובה ופיתה טרייה.

טיפ טוב של עוף טוב:
 לקבלת שיפודים חגיגיים- השחילו עגבניות שרי בצבעים שונים, בין נתחי הפרגית על השיפוד.
 צרבו את הפיתות על מחבת לוהט להעשרת טעם הגריל.

השארת תגובה