סלט סלקים אנדיב וגבינת קממבר

כרמית חולקת מתכון לשבועת מסלט אנדיב סלקים וקממבר צלם אנטולי מיכאלו (1) (Custom)
כרמית חולקת מתכון לשבועת מסלט אנדיב סלקים וקממבר צלם אנטולי מיכאלו (1) (Custom)
כל מה שאתה זקוק לו באינטרנט

אחד מסימני ההיכר הבולטים של חג השבועות, הינו המנהג לאכול מאכלים חלביים. חברת כרמית משתפת מתכון קל להכנה ובמרקם טעמים עשיר:

סלט של סלקים, אנדיב, גבינת קממבר וכעכי טרליני.

מרכיבים:

אנדיב בשני צבעים

1 סלק לא מבושל, מקולף

גלגל קטן של גבינת קממבר

מיקס עלים ירוקים (אורוגולה, תרד, עלי בייבי)

כעכי טרליני, מסדרת פניני, בטעם שאתם הכי אוהבים (קלאסי, שום בצל, ובתוספת מלח ים).

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית

2 כפות מיץ תפוזים

2 כפות חומץ

2 כפות מיץ לימון

1 כפית חרדל

1 כפית דבש

גרידת תפוז

קורט מלח

קורט פלפל

 

  • יש לערבב היטב בצנצנת את המרכים עבור הרוטב

אופן ההכנה:

יש לקחת צלחת רחבה, ולהניח את מיקס הירוקים. וגם את סירות האנדיב.

יש לקלף את הסלק, ולחצות אותו לחצי ולפרוס עם סכין חדה ולהניח בצלחת בין סירות האנדיב, לאחר מכן מחממים תנור ל-180 מעלות, מניחים את גלגל הקממבר על נייר אפייה ומחממים כ-3 דקות בתנור למרקם רך ועסיסי.

מניחים במרכז הסלט את הגבינה ומפזרים את כעכי הטרליני בכמות שאוהבים לטבילה בגבינה הנימוחה, את רוטב הויניגרט הדרים שופכים מעל, ומתענגים… חג שבועות שמח!

השארת תגובה