המתכונים שיזכירו לכם את פסח – לטובה

רויטל אדמוני_ צילום אייל קרן_אורז פרא בסגנון פרסי
רויטל אדמוני_ צילום אייל קרן_אורז פרא בסגנון פרסי
כל מה שאתה זקוק לו באינטרנט

הימים מאתגרים תזונתית הרבה יותר מבעבר. מינימום פעילות ספורטיבית, שעות ארוכות של ספה- צפייה במסכים וארוחות לא מאוזנות. בשעה שכולם מדברים על "אסטרטגיית יציאה" הגיע העת לחשב מסלול מחדש ולחזור לשגרת תזונה בריאה.

לחמניות טופו, אורז פרא ודפי ירקות במילוי ירקות- הארוחה הבאה שלכם עומדת להיות בריאה ועשירה לכל בני המשפחה.

המתכונים כולם ללא גלוטן וכשרים גם לפסח.

לחמניות טופו ללא גלוטן

340 גרם טופו משי רך (חבילה)
170 גרם קמח תמי כתום
כפית אבקת אפייה

כפית מלח שטוחה
3 כפות גדושות זעתר
חופן זיתים מגולענים

הוראות הכנה:

  1. קוצצים את הזיתים לחתיכות קטנות, מכניסים לקערה עם כל שאר המצרכים ומערבבים עד לקבלת בצק דביק
  2. מרטיבים את הידיים במים ויוצרים לחמניות עגולות בגודל כדור טניס.
  3. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות או עד שהן מזהיבות

אורז פרא בסגנון פרסי

1 כוס אורז פרא
2.5 כוסות מים
2 תפוחי אדמה גדולים
מלח, פלפל, כורכום – לפי הטעם
חופן פטרוזילייה

חופן כוסברה
חופן שמיר

אופן ההכנה:

  1. מבשלים בסיר את האורז עם המים, הפטרוזיליה, הכוסברה, השמיר והתבלינים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את להבה עד שהמים נגמרים בסיר.
  2. חותכים את תפו"א לפרוסות ואופים בתנור בחום של 200 מעלות כחצי שעה – עד להתרככות.
  3. מרכיבים את המנה: מניחים את תפוחי האדמה בתוך כלי הגשה מרכזי או בתוך רינג אישי, שופכים מעל תפוחי האדמה את האורז ומהדקים היטב.

דפי אורז במילוי ירקות מוקפצים

חבילת דפי אורז
1 פלפל כתום
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1 פלפל ירוק
1/4 כרוב לבן
1 בצל לבן גדול
1/2 כוס רוטב סויה
2 כפות שמן זית
קערה גדולה עם מים קרים

אופן הכנה:

  1. קוצצים את הבצל, הפלפלים והכרוב לרצועות דקות.
  2. מחממים מעט את שמן הזית בווק ומקפיצים פנימה את הירקות החתוכים: ראשון הבצל, אח"כ הפלפלים ולבסוף הכרוב.
  3. מתבלים ברוטב הסויה ומערבבים היטב עד שהירקות חצי מבושלים.
  4. טובלים את דף האורז במים הקרים למשך 20 שניות ומניחים על השולחן.
  5. כשהירקות צוננים לוקחים חופן ומניחים על דף האורז בחלק התחתון שלו ומקפלים את הדף על הירקות כך שדף האורז יכסה את הירקות. מקפלים את דף האורז על הירקות גם משני הצדדים ומגלגלים עד קצה דף האורז.

הצעת הגשה:

ניתן לצרוב על מחבת פסים את דפי האורז הממולאים בירקות המוקפצים.

הכותבת הינה מורה לחינוך תזונתי ומחברת תכונית הלימודים" אוכלים בריא -דרך החושים" בעבור משרד החינוך

השארת תגובה