טעים וקריספי: ככה מכינים פיצה יוונית בבית

אם יש לכם אבן שמוט, זה הזמן לשלוף אותה ולקבל מאפה עם קראסט פריך כמו בפיצה שקונים בפיצרייה טובה ♦ מאפה ביתי

חומרים ל-2 פיצות בקוטר 30 ס”מ

♦ לבצק:

  • ½3 כוסות  + כף (500 גרם) קמח שמרים לפיצה ופוקאצ’ה
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כוס (60 מ”ל) שמן קנולה
  • ¼1 כוסות (300 מ”ל) מים פושרים

♦ לרוטב:

  • 1 עגבניה קטנה מגוררת
  • 1 מיכל (100 גרם) רסק עגבנית קטן
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 2 כפות (30 מ”ל) שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר

♦ תוספות:

  • 1 בצל סגול בינוני חצוי ופרוס לפרוסות דקיקות
  • זיתי קלמטה מגולענים
  • 100 גרם קוביות גבינת פטה
  • 250 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: מערבלים קמח ומלח במיקסר עם וו לישה. יוצקים שמן ומים תוך כדי לישה ולשים 10 דקות לקבלת בצק חלק.
  2. מעבירים את הבצק לקערה ומצפים אותו בשמן זית. מכסים ומתפיחים שעתיים עד להכפלת הנפח.
  3. מחממים תנור לחום המקסימלי כ-40 דקות. מניחים אבן שמוט או תבנית הפוכה בתחתית התנור.
  4. מכינים רוטב: מערבבים את כל החומרים לרוטב.
  5. מעצבים ואופים: חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס”מ וקוטר 30 ס”מ. מעבירים את הבצק לרשת פיצה ומסירים את השוליים המיותרים. מורחים שכבה דקה של רוטב עגבניות (כ-2 כפיות בלבד).
  6. אופים על האבן או התבנית 7-5 דקות עד שהבצק מזהיב מעט. מוציאים מהתנור ומורחים שוב מעט רוטב. מפזרים תוספות וגבינה ואופים עוד 7-5 דקות עד שהגבינה מבעבעת.

מגישים מיד

 ♦ המתכון באדיבות חן שוקרון ל 'אסם' | צילום: דניה ויינר

השארת תגובה