חומרים ל-2 פיצות בקוטר 30 ס”מ
♦ לבצק:
- ½3 כוסות + כף (500 גרם) קמח שמרים לפיצה ופוקאצ’ה
- 1 כף מלח
- 1/4 כוס (60 מ”ל) שמן קנולה
- ¼1 כוסות (300 מ”ל) מים פושרים
♦ לרוטב:
- 1 עגבניה קטנה מגוררת
- 1 מיכל (100 גרם) רסק עגבנית קטן
- 1 כף אורגנו יבש
- 2 כפות (30 מ”ל) שמן זית
- 1 שן שום כתושה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
♦ תוספות:
- 1 בצל סגול בינוני חצוי ופרוס לפרוסות דקיקות
- זיתי קלמטה מגולענים
- 100 גרם קוביות גבינת פטה
- 250 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- מכינים את הבצק ומתפיחים: מערבלים קמח ומלח במיקסר עם וו לישה. יוצקים שמן ומים תוך כדי לישה ולשים 10 דקות לקבלת בצק חלק.
- מעבירים את הבצק לקערה ומצפים אותו בשמן זית. מכסים ומתפיחים שעתיים עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור לחום המקסימלי כ-40 דקות. מניחים אבן שמוט או תבנית הפוכה בתחתית התנור.
- מכינים רוטב: מערבבים את כל החומרים לרוטב.
- מעצבים ואופים: חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס”מ וקוטר 30 ס”מ. מעבירים את הבצק לרשת פיצה ומסירים את השוליים המיותרים. מורחים שכבה דקה של רוטב עגבניות (כ-2 כפיות בלבד).
- אופים על האבן או התבנית 7-5 דקות עד שהבצק מזהיב מעט. מוציאים מהתנור ומורחים שוב מעט רוטב. מפזרים תוספות וגבינה ואופים עוד 7-5 דקות עד שהגבינה מבעבעת.
מגישים מיד
♦ המתכון באדיבות חן שוקרון ל 'אסם' | צילום: דניה ויינר