איזה קפה תעדיפו: אספרסו, לאטה, קפוצ'ינו או מקיאטו

"פרקי החיים שלנו הם כמו הכנת קפה, צריך לדעת לערבב נכון, צריך לדעת לפעמים לשתות בוץ, ולהמתיק נכון את הסוכר, ובעיקר צריך לדעת, שבכל מקרה יש נס" • לפני שאתם מזמינים הכירו את כל סוגי הקפה

אם תעמדו בתור לקפה, ותקשיבו להזמנות של אנשים תגלו שכל אחד והקפה שלו, ברשת גרג קפה יודעים להכין את כל סוגי הקפה, ואי אפשר לסיים מנה משובחת בלי כוס קפה, אז קבלו את המדריך המקוצר לקפה:

  • אספרסו ארוך: מדובר בעצם באספרסו קצר שהוסיפו לו 15 גרם מים, מה שגורם לשינוי קטן בטעם.
  • אספרסו כפול: כשמו כן הוא, מכפילים את כמות פולי הקפה הטחונים, והמים. במלים פשוטות, שתי מנות של אספרסו קצר.
  • אספרסו כפול ארוך: אספרסו כפול שאת החוזק שלו מדללים מעט בעזרת תוספת של מים.
  • קפוצ'ינו/הפוך: קפוצ'ינו מורכב מאספרסו קצר, מוסיפים לאספרסו חלב מוקצף.
  • חלב מוקצף: חלב שעבר תהליך של הקצפה וערבול בעזרת אדי קיטור, החלב הופך לאוורירי וקצפי, ומרקמו גורם לכך שהוא לא יתערבב לגמרי עם האספרסו, ואם שאלתם איך יוצרים צורות יפות בכוס עכשיו הבנתם. בעזרת הקצף האוורירי של החלב המוקצף.
  • מקיאטו: מקיאטו באיטלקית הוא "מוכתם". מקיאטו היא מנת אספרסו, עם כתם קטן של קצף חלב מעליה. יש מקיאטו קצר, ארוך או כפול, תזמינו מה שבא לכם.
  • אמריקנו: מנת אספרסו אליה מוסיפים הרבה מים חמים. מתאים מאד לשומרי משקל.
  • לאטה: מנת אספרסו עם הרבה חלב חם ומעט קצף. בגלל שיש בו מעט קצף, הטעם החזק של האספרסו פחות מורגש. בגלל החלב שמתערבב באספרסו.
  • לאטה מקיאטו: כוס מלאה בחלב עם קצף, שמעליה חצי מנת אספרסו.
  • גרניטה: קפה שהוקפא ומוגש כברד.
  • אספרסו קון פנה: מנת אספרסו עם קצפת מעל.
  • קפה בטעמים: קפה, לרוב קפוצ'ינו, בתוספת סירופים בטעמים שונים כמו וניל, שקדים, אגוזים, קוקוס, ועוד.
  • קפה אירי: קוקטייל על בסיס קפה שחור שמכיל ויסקי אירי.

בסניפי רשת גרג תוכלו גם למצוא את הקפה גרניטה, שעשוי כל אחד ימצא את הטעם החביב והמועדף עליו. כי אין כמו כוס קפה להרגיע נפש עצבנית, לנסוך כוח בגוף עייף, ואם תעיינו באלפי המחקרים תגלו שקפה טוב לבריאות, כמובן במינון ובגבול.

אז קבענו לקפה??

השארת תגובה