רשת ההמבורגרים האופנתית של אורי מלמד- MEMPHIS בהשגחה מהודרת – חוגגת את חג החנוכה ומשיקה במהדורה מיוחדת את הסופגנייה שמשגעת את הרשת: סופגניית סלופי ג'ו חשמונאים – בצק סופגניה מתוק במילוי בשר טחון בסגנון סלופי ג'ו.
מרכיבים לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 100 גרם סוכר
- 10 גרם מלח
- 10 גרם אבקת פודינג וניל
- 100 מ"ל שמן
- 2 ביצים
- 26 גרם שמרים יבשים
- 400 מ"ל מים
למילוי:
- 700 גרם בשר טחון
- 1/2 כוס רוטב ברביקיו
- 1/2 כוס קטשופ
- 3 כפות סוכר חום
- 3 כפות סויה
- 1 קופסא קטנה עגבניות תמר איטלקיות מרוסקות
- 3 כפות שמן
- מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
- במיקסר עם וו לישה, לשים את מרכיבי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
- מעבירים להתפחה עד הכפלת הנפח.
בינתיים מכינים את המילוי:
- במחבת כבדה מטגנים את הבשר.
- בסיר מרתיחים את כל מרכיביי הרוטב, מצרפים לבשר ומבשלים 3 דקות עד שהתערובת מתאחדת.
- קורצים כדור מהבצק, משטחים על כף היד ויוצרים קערה קטנה, ממלאים בבשר וסוגרים את הבצק לעיגול שלם. (בדומה להכנת קובה)
- מטגנים בשמן עמוק רותח (נזהרים שלא ירתח מדי כדי שהסופגניות יטוגנו ולא ישרפו מבחוץ)