'השתגעתם לגמרי' • חקירת הקמפיינרים והסמרטפונים

עורך הדין של שלמה פילבר: הוא לא הגיש תלונה, לא הרגיש מוטרד בזמן אמת וגם לא בדיעבד • שקד תוקפת: “לקחת את הסלולרי ולהחרים אותו זה כמו להפשיט אדם, צריך לעשות זאת במשורה”

שלמה פילבר
שלמה פילבר

סערת החרמת הטלפונים: יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה, תוקף בחריפות את החלטת המשטרה והפרקליטות להחרים את הטלפונים הסלולריים של יועצי ראש הממשלה, במסגרת חקירת החשד להטרדת עד המדינה שלמה פילבר בתקופת הבחירות.‫

יאיר כתב בפוסט בפייסבוק: ”‏תחשבו על כל מה שיש בפלאפון שלכם. כל מה שיש בוואטסאפ, בתמונות, באינסטגרם, אולי סרטונים אינטימיים, אולי סתם סודות. תדמיינו שמאות אנשים זרים מחטטים לכם בפלאפון באופן חופשי”.

לדבריו, ”פגיעה כזאת בכבוד האדם וחירותו אמורה להיות מוצדקת רק כדי לפענח רצח. אז זהו שמשטרת ישראל, בהוראת הפרקליטות, החרימה את כל הפלאפונים של כל העוזרים הבכירים של ראש הממשלה, בגלל שמאשימים אותם שהקימו דוכן ברסלב הומוריסטי מתחת לבית של מומו פילבר והחונטה אומרת שזו ‘הטרדת עד’.

”זהו אין פאנץ׳. אנחנו מדינה דיקטטורית באופן סופי. צאו לרחובות כי אתם הבאים בתור”, קרא בנו של ראש הממשלה.

עו”ד דרור ארד איילון, פרקליטו של שלמה פילבר, הבהיר הבוקר (שני) כי חקירת הבכירים במטה הבחירות של הליכוד בחשד להטרדת עד המדינה שלמה פילבר, לא נפתחה בעקבות הגשת תלונה מצד פילבר.

“פילבר לא הרגיש מוטרד בזמן אמת וגם לא בדיעבד. ההפגנה מול ביתו לא שונה משום מחאה אחרת מול משכנם של ממלאי תפקידים”, אמר עורך הדין בראיון בגלי צה”ל.

בחדשות 13 דווח מפי גורמים במשטרה, כי החקירה נפתחה בעקבות הודעה שמסר פילבר למשטרה על האירוע.

החקירה ביחידת להב 433 החלה בעקבות סרטון שהופץ ברשת בימי הקמפיין, בו נראה לכאורה רכב מקושט כמו של תהלוכת ספרי תורה, סמוך לביתו של פילבר בגבעת שמואל. מהרכב הושמעו קריאות לעבר פילבר שחתם על הסכם עד מדינה בתיק 4000.

במסגרת הפרשה נחקרו במשטרה שניים מהאנשים הקרובים ביותר לראש הממשלה – דובר משפחת נתניהו עופר גולן, שהיה מנהל קמפיין הליכוד, ודובר הליכוד יונתן אוריך.

המשטרה החרימה את הטלפונים הניידים של יועצי ראש הממשלה בנימין נתניהו, כחלק מחקירת החשד להטרדת עד המדינה.

עורך דינו של גולן, עמית חדד, אמר: “מדובר בהאשמות מופרכות וחסרות שחר שטוב היה אם לא היו נחקרות בכלל. בעוד שלמר גולן אסור להתבטא בנושא כדי שלא לשבש חקירה, דבר החקירה מודלף באופן לא חוקי.

”אין לנו ספק שבסופו של דבר התיק נגד מר גולן יסגר מהטעם הפשוט – הוא מעולם לא הטריד את עד המדינה פילבר או כל עד אחר”, הדגיש עו”ד חדד.

מטעמו של ראש הממשלה נתניהו נמסר אמש: “הרדיפה לא נפסקת לרגע. עוד לא יבש הדיו על אלף העמודים של טענות ההגנה שהגישו פרקליטיו של ראש הממשלה בשימוע, וכבר חוקרים את כל סביבתו הקרובה. המטרה ברורה: לנטרל את יכולתו של ראש הממשלה להיאבק בדעת הקהל מול שיטפון ההדלפות הבלתי פוסק נגדו באמצעות פגיעה במקורביו. שערורייה”.

יו”ר הימין החדש, שרת המשפטים לשעבר ח”כ איילת שקד, תוקפת הבוקר את המשטרה והפרקליטות, בעקבות החרמת הטלפונים הסלולריים של יועצי ראש הממשלה.

“המכשיר הסלולארי הוא העולם הפנימי שלנו. כל עולמנו האישי. כל סודותינו. הקשרים שלנו. המשפחה שלנו. החברים שלנו”, כתבה הבוקר שקד בדף הפייסבוק שלה.

לדבריה, “לקחת לאדם את הסלולארי ולהחרים אותו זה כמו להפשיט אדם. צריך לעשות זאת במשורה. להגיד לכם שהמקרה של יועצי ראש הממשלה הוא כזה? מסופקני”.

“זה באמת לא עניין של ימין ושמאל”, טענה שקד, “כשרת משפטים טענתי שזכויות חשודים נרמסות תחת גלגלי המשפט הפלילי. במקרה של טלפון סלולרי, נכון להיום מספיק הסכמה של החשוד כדי לחדור לטלפון שלו אפילו לא נדרש צו בית משפט”.

היא סיפרה: “קידמתי חוק לזכויות חשודים ואת חוק החיפוש שהעניין היה אמור להיות מוסדר בהם, כך שבוודאי ידרש צו בית משפט לעניין כזה אבל הכנסת התפזרה ועוד לא סיימנו את העבודה”.

את הפוסט סיכמה שקד בתרגיל מחשבתי אותו: “קראו רגע את ההודעות שלכם מהשבוע האחרון וחישבו שמישהו לוקח לכם אותו והכל חשוף בפני עשרות אנשים”.

היועץ האסטרטגי-פוליטי לקמפיין הליכוד, עו”ד מיכאל דבורין, שוחח הבוקר (שני) עם אילה חסון ברדיו 103fm וביקר בחריפות את חקירת הבכירים במטה הליכוד, החשודים שהטרידו את עד המדינה.

חשבתי שאצטרך לעמת אותך עם הטענות של העו”ד של מומו פילבר אך הוא בכלל טוען שברגע האמת הוא לא חש מוטרד.

“רכב ברסלב, תחת ביתו של עד המדינה שלמה פילבר, זה הטרדת עד? השתגעתם לגמרי? שנה שעברה אני הגשתי הטרדת עד שפרוסה על 40 עמודים על מה שעשו לצ’ וגיא ניר, כששיבשו הליכי משפט וכל המערכת שיתפה עם זה פעולה. זו הטרדת עד. הקשקוש הזה הוא הטרדת עד? בגלל זה לוקחים טלפונים של יועצים בכירים של ראש הממשלה? אתם לא מבינים מה קורה כאן? שערורייה שאין כדוגמתה. זו עילה לקחת טלפונים? לאן התדרדרנו?”

עופר גולן קשור להפעלת הרכב הזה?

“את מכירה את הזווית שלי בליכוד אך אני לא מכיר את הפרטים של הדבר הזה. אפילו אם מישהו שלח את הרכב הזה בשביל לצעוק במסגרת קמפיין פוליטי, זו הטרדת עד? לא הייתם כאן בזמן האחרון? לא הייתם במכרזים התפורים? בכל השערוריות שיצאו כאן בחקירה של ח”כ איתן כבל? יש גבול לכל תעלול. אי אפשר להמשיך בצורה הזאת”.

הפלאפונים שנלקחו הוא עניין מאוד קיצוני בעיני. הוא מעורר סימן שאלה מאוד גדול. בטוח שיש בהם תכתובות עם פוליטיקאים וראש הממשלה ביניהם. אני מרגישה מכל כיוון שאנחנו נמצאים בימים לא טובים. במשטרים אפלים לוקחים טלפונים.

“מה יש להם למצוא? מי יזם את החקירה? המשטרה יוזמת חקירות נגד מי שמתאים לה?”

לא. פרקליטו של פילבר טוען שהוא כלל לא התלונן, שהוא לא הרגיש מוטרד באותה עת. מצד שני המקרה שתועד לא מתאים שיעשה לעד מדינה. אני אומרת את זה בגילוי לב.

“יכול להיות שמה שקרה היה לא מתאים ואפילו קיצוני, אך מפה ועד לקחת טלפונים של אנשים שהם הידיים והרגליים של ראש הממשלה, כשכולם מבינים למה לקחו להם את הטלפונים? הדרך ארוכה. זה לא פלילי ולא הטרדת עד. רוצים הטרדת עד? לכו לחקור את התלונה של צ’ ותת ניצב גיא ניר”.

תזכיר לציבור את הסיפור.

“צ’ הגישה תלונה על הטרדה יחד עם תת ניצב גיא ניר, שהיה ממונה עליה נגד מר ריטמן. בדיוק באותו שלב מונה להם קצין בודק, ממש נתפר קצין בודק, שהחל לחקור את צ’ בזמן שנתנה עדות במח”ש. קורבן להטרדה נותנת עדות במח”ש בבוקר, ובערב קצין מנסה לשבור אותה ואת כל החברים שלה”.

ואתה ראית בזה הטרדת עד?

“בוודאי. הוגשה תלונה אך לא נעשה איתה דבר. מזלה של צ’ שבג”ץ מצא אותה אמינה. עד אז הכפישו את שמה. זו הטרדת עד”.

והמשטרה לא חקרה, לא אספה פלאפונים?

“לא”.

אנחנו בימים מאוד רגישים. חן מענית כתב ב’גלובס’ על אמון הציבור וקרא לכל הצדדים להתכנס מהר.

“יש תחושה שזה קשור גם לחשיפות האחרונות לגבי מחדליה של מערכת אכיפת החוק בתיקי נתניהו, ענייני כבל והפגישות עם לפיד. אלשיך זומן בשעתו לכנסת לדון בפרשת החוקרים הפרטיים אך פתאום התפוצצה פרשת גרסטל-חיות, שהוגדרה כחמורה בתולדות המדינה. זה התפוצץ בדיוק כשהוא היה צריך לתת תשובות. מעין תזמון שכזה. זה קרה גם לח”כ דוד ביטן בשעתו, שקידם את חוק ההמלצות ולפתע נפלה גם עליו חקירה. אני לא מדבר על תוכן החקירות אלא על התזמון. יש לי תחושה שזה קשור”.

שר התחבורה בצלאל סמוטריץ’ אמר: ”החרמת הטלפונים הסיטונאית של יועצי ראש הממשלה היא חצייה מפחידה של קו אדום בוהק מכל בחינה שהיא מצידה של הפרקליטות.

”קשה לברוח מהתחושה שהתיקים נגד נתניהו מתפוררים ובפרקליטות פותחים במסע ‘פישינג’ חסר מעצורים כדי לגייס נגדו עדי מדינה בכל מחיר. וזה כבר באמת מתקרב לדרגת קץ הדמוקרטיה”.

לדבריו, ”בכל פעם שאנחנו חושבים שאנחנו כבר מכירים את כל המקפצות בעיר באה הדיפ-סטייט ומגלה לנו מקפצה גבוהה יותר. ולא, זה לא גשם”.

עורך העיתון ‘מקור ראשון’, חגי סגל, הגיב בציוץ: ”קשה להירדם כששומעים על החרמת הטלפון של יועץ ראש הממשלה בגלל חשד למעשה שטות שאולי-אולי נושק פורמלית לתחום הפלילי (הטרלת עד).

”המשטרה והפרקליטות כאילו מתעקשות לצקת ממשות לתחושת הנרדפות בסביבת בלפור ולפרנויות במרחבי הימין”.

איש התקשורת שמעון ריקלין: “החרמת הפלאפונים של עוזרי ראש הממשלה על אירוע שולי שאפילו פילבר לא התלונן עליו. היא עוד הוכחה לאיבוד העשתונות של מערכת אכיפת החוק ברדיפה אחרי ראש הממשלה אחרי שפעם אחרי פעם מתגלה עד כמה היא בררנית ומחפשת רק את נתניהו”.

השארת תגובה