יום הפסטה הבינלאומי: פנה ברוטב פסטו ושמנת

פנה ברוטה פסטו שמנת צילום אנטולי מיכאל
פנה ברוטה פסטו שמנת צילום אנטולי מיכאל
כל מה שאתה זקוק לו באינטרנט

לרגל יום הפסטה הבינלאומי בחל ב-25.10, המותג ברילה מציע מתכון משגע לפנה ברוטב פסטו ושמנת. מנה מהירה להכנה עם רוטב ירקרק בטעמים נהדרים.

מרכיבים ל-4 מנו:  

1 חבילה פסטה פנה ברילה

לפסטו תרד:

1 כוס עלי תרד שטופים

1/4 כוס צנוברים

1/4 -1/3 כוס שמן זית

1/4 כוס גבינת פרמזן

1  שן שום

מלח, פלפל

2 כפיות מיץ לימון טרי

2 מיכלי שמנת מתוקה 32-38% (500 מ"ל)

1 כף שמן זית

2 שיני שום, כתושות

להגשה

גבינת פרמזן

צנוברים קלויים

אופן הכנה

  1. במעבד מזון טוחנים יחד תרד, צנוברים, שמן זית, פרמזן, לימון, מלח, פלפל למחית אחידה (אם צריך מוסיפים שמן). מניחים בצד.
  2. מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה לפי ההוראות על גבי האריזה
  3. בסיר רחב / מחבת עם שוליים מחממים שמן  ושום (נזהרים שלא ייחרך) מוסיפים את השמנת.
  4. כשהיא מתחילה לבעבע מוסיפים את כל כמות הפסטו. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מביאים שוב לרתיחה עדינה. כשהפסטה מוכנה, מסננים ומוסיפים לרוטב. מערבבים היטב ומגישים עם גבינת פרמזן וצנוברים.
השארת תגובה