העוגה שתשתוקקו לה בסוף הצום

TEKA_עוגת ספוג עם תפוחים ושקדים_קרדיט צילום יחצ (5)
TEKA_עוגת ספוג עם תפוחים ושקדים_קרדיט צילום יחצ (5)
כל מה שאתה זקוק לו באינטרנט

עשינו חשבון נפש, צמנו ועכשיו הגיע הזמן לחזור (בתקווה, טובים יותר) לשגרה. אז שנייה לפני ששותים את התה, אוכלים איזה משהו מתוק וחותמים את יום הכיפורים, כדאי לכם להתוודע לעוגה שבהחלט שווה להכיר. עוגת ספוג תפוחים ושקדים, מרקם ספוגי אווירי שנותן תחושה קלילה ומקל על המעבר מהצום אל השגרה בשילוב תפוחים ושקדים מרענן שמעניק טעם קיצי ומתקתק.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

עוגת ספוג עם תפוחים ושקדים

מצרכים

100 גר' קמח שקדים (או שקדים מגורדים)

170 גר' קמח חיטה

165 גר' סוכר

5 גר' סודה לשתייה

7 גר' אבקת אפייה

5 גר' מלח

110 גר' שמן זית

220 גר' חלב שקדים

100 גר' יוגורט סויה

2 תפוחים

30 גר' שקדים מקולפים וחתוכים לפרוסות

הוראות הכנה

ערבבו בקערה את כל המרכיבים היבשים (פרט לשקדים הקלופים והחתוכים) וערבבו בקערה נפרדת את יתר המצרכים.

שימו את כל המרכיבים יחד וערבבו היטב עד שייעלמו כל הגושים. הניחו את התערובת בצד, בזמן שתקלפו את התפוחים, תוציאו את הליבה ותחתכו אותם.

מזגו את התערובת לתבנית עגולה, המכוסה בנייר אפייה.

פזרו את התפוחים עם קמצוץ מלח, קמח ומעט שמן זית. ערבבו והניחו אותם על עוגת הספוג.

אפו בחום של 180ºC למשך כ-30 דקות. הוציאו מהתנור, הניחו את השקדים הקלופים והחתוכים על העוגה ואפו למשך כ-5 דקות נוספות עד שהם מעט ייצלו. דקרו את העוגה באמצעות קיסם או מזלג, במטרה לבדוק האם היא מוכנה או רטובה מבפנים.

הניחו לעוגה להתקרר למשך מספר דקות לפני ההגשה.

השארת תגובה