"פרי הגפן": מהסוכה לגליל – חוה"מ סוכות ביקב דלתון

יקב דלתון המוערך פותח שעריו גם בחול-המועד סוכות ומציע למבקרים סיורים ייחודיים לצד טעימת יינות אקסקלוסיבית, במרכז המבקרים של היקב בגליל

יקב דלתון | צילום: דוד סלברמן
יקב דלתון | צילום: דוד סלברמן
עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

הזמן העיקרי ב"תקופת החגים" שלא מורכב רק מאוכל וממשפחה, ומאפשר לצאת לטיולים ברחבי הארץ – הוא חול-המועד סוכות. בהתאם לכך, יקב דלתון המוערך השוכן בלב הגליל בסמוך למושב כרם בן זמרה היפיפה, פותח את שערי מרכז המבקרים ומזמין את כל עם ישראל לטעימות אקסקלוסיביות ולסיור ביקב במזג האוויר הצח והנעים של חול-המועד סוכות (15-18 באוקטובר).

אורחי היקב ייהנו מסיורים מיוחדים עם צוות מדריכים מקצועי של היקב והצצה אל "מאחורי הקלעים" לתהליך ייצור היינות האיכותיים של דלתון, החל מהכרמים ועד לבקבוק ולהכיר את העקרונות המנחים את הייננים ואת הסיפור שעומד מאחורי כל יין. לאחר הסיור בין הכרמים וחביות עץ האלון האיכותיים, ניתן יהיה ליהנות מטעימות של סדרות היין השונות בליווי בפלטת גבינות עיזים משובחות שהגיעו ממחלבות האזור (בתוספת תשלום).

יקב דלתון נוסד בשנת 1995 על-ידי מתי הרוני ובנו אלכס הרוני בלב הגליל, סמוך למושב כרם בן זמרה. זוהי פנינה בצפון הארץ, השואבת את גישת המצוינות מהאנשים וממנחות הטבע הסובבים אותה. האב והבן זיהו את הפוטנציאל הטמון בגליל העליון, וראו בו אזור לייצור יינות איכותיים ברמה הגבוהה ביותר. הם הביאו עמם מומחיות בתחום היינות ומשאבים נוספים במטרה למנף את איכויות האזור, להעצים את השגשוג, ליצור מקומות עבודה חדשים ולקדם את התיירות בסביבה. היינן של היקב, גיא אשל, הגיע לדלתון לאחר תקופת לימודים והתמחות בחו”ל, והוא מביא עמו גישה חדשה ורעננה לתהליך הגידול והייצור של היין. הוא מקפיד על האיכות והמצוינות של היקב תוך שהוא שומר על סקרנות מתמדת, על גישה יצירתית ועל שיתוף פעולה צמוד עם שאר חברי הצוות.

שעות הפעילות בחול המועד:

  • סיורים יוצאים בכל שעה עגולה, בין השעות 10:00-18:00 במסגרת שעות הפעילות (מומלץ לתאם הגעה מראש).
  • ביום שישי (18 באוקטובר) מרכז המבקרים יהיה פתוח בין השעות 10:00-14:00 (בשבתות ובחגים המרכז סגור).

עלויות:
סיור וטעימות למבוגרים (החל מגיל 18): 20 ש"ח
סיור לילדים (החל מגיל 9): 10 ש"ח

מרכז המבקרים של יקב דלתון 04-9527107
www.dalton-winery.com

צילום: דוד סלברמן
השארת תגובה