
מרכיבים:
- 1 ק"ג תפו"א אדום אפוי בתנור על מלח גס
- 160 גר' ריקוטה
- 50 גר' חמאה צהובה בטמפ' החדר
- 35 ג' פרמז'ן מגורד
- 15 גר' מלח דק
- 2 חלמונים
- 1 ביצה
- 250 גר' קמח לבן
אופן הכנת הבצק:
- לאפות את תפו"א על מלח גס בתנור בחום של 180 מעלות, עד לריכוך כ- 45 דק'.
- לאחר האפייה יש לקלוף כשהתפוח אדמה עדיין חם ולמעוך עם מועך תפו"א למחית.
- להוסיף למחית את החלמונים והביצה, המלח והגבינות ולערבב קלות.
- להוסיף את החמאה והקמח ולערבב היטב עם לקקן.
הכנת הניוקי:
- לחלק את הבצק שנוצר ל- 4 נקניקים דקים ולחלק כל נקניק לקוביות של 2ס"מ /2ס"מ.
- לחלוט את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.
להכנת הרוטב:
- יש להמיס במחבת 60 גר' חמאה עד הזהבה.
- להוסיף 50 גרם אפונת גינה.
- חופן מיקס פטריות ( שימז'י,חורש,יער ופורטובלו) חתוך גס.
- 5 ערמונים קצוצים.
- 1 שן שום פרוסה.
- 1 כפית מחית כמהין/שמן כמהין (להשיג במעדניות מובחרות).
- 100 מ"ל ציר ירקות.
אופן הכנה:
- להביא לרתיחה עד לקבלת רוטב סמיך ולהוסיף את הניוקי
- לפזר מעט פרמז'ן מעל ולהגיש.
בתאבון!