במיוחד לשבועות: מתכון לקיש בצל וגבינות

קיש בצל עם שמנת מתוקה, גבינה צהובה ופרמזן ♦ קיש טעים במיוחד לחג שבועות באדיבות ברדו, בית לחם וקפה, כשר למהדרין

דיל שבועות | צילום: יחסי ציבור בלה מלכין
דיל שבועות | צילום: יחסי ציבור בלה מלכין
עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

 

154 קלוריות למנה, 255 קלוריות ל-100 גרם, מצרכים למתכון: (24 מנות/יחידות, 60 גרם למנה\יחידה)

הבצק:

  • קמח לבן – 2 כוסות – סה"כ (310 גרם)
  • מלח – 1/2 כפית שטוחה
  • גבינת פרמזן מגוררת – 3 כפות – סה"כ (24 גרם)
  • חמאה – 130 גרם, קרה וחתוכה לקוביות קטנות.
  • ביצה – Large
  • המלית
  • בצל – 500 גרם, 4-5 בצלים בינוניים.
  • חמאה – 30 גרם
  • שמן קנולה – כף (10 מ"ל)
  • ביצה – 2 Large
  • שמנת מתוקה 38% – 2/3 קופסת קרטון – סה"כ (165 מ"ל), 2/3 כוס.
  • גבינה צהובה מגורדת – 1/2 כוס – סה"כ (60 גרם)
  • מלח – כפית שטוחה
  • פלפל שחור – קורט
  • מוסקט טחון – קורט (2 גרם)

24 מנות/יחידות: כ- 12 מנות מכל תבנית.

ציוד נדרש: 2 תבניות קיש 26 ס"מ.

אופן הכנת המתכון:

1. מערבבים את הקמח עם המלח וגבינת הפרמזן. מוסיפים את החמאה הקרה והחתוכה לקוביות קטנות, ומועכים את קוביות החמאה בידיים עד שהתערובת נהיית פירורית.

2. מוסיפים את הביצה, לשים מעט בידיים (ממש מעט! זה הסוד לבצק אוורירי) ומעגלים לכדור. בעזרת מערוך מרדדים לבצק בעובי של כ- 2 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ושולחים למקרר לחצי שעה-שעה.

3. מוציאים מהמקרר, מרדדים לעלה דק בעובי של כחצי ס"מ. מצמידים את הבצק לתבנית (או תבניות, אם מכינים מיני-קישים) וחותכים את העודפים (מומלץ לשמור אותם! אפשר לעשות גם סיגרים משאריות הבצק).

4. מנקבים במזלג את הבצק, מכסים בנייר אפייה, ושולחים את התבנית/התבניות לכחצי שעה במקפיא.

5. מחממים תנור ל- 170 מעלות. מעבירים את התבנית/התבניות מהמקפיא לתנור (חשוב שהתנור כבר יהיה ממש חם) ואופים את הבצק (אם הוא מתחיל להישרף, מורידים מעט את החום או מכסים בנייר אפייה).

6. מוציאים לאחר כ- 10 דקות ומשאירים את התנור דולק.

7. את השלב הבא (הכנת המלית) מומלץ לבצע כשהבצק בקירור: קוצצים את הבצל לקוביות קטנות, מחממים את החמאה עם השמן ומטגנים את הבצל למשך כ- 20 דקות במחבת מכוסה.

8. בוחשים מדי פעם עד לקבלת גוון חום בהיר ושקוף למחצה. מסירים מהאש.

9. טורפים את הביצים עם השמנת המתוקה עד שתיווצר תערובת אחידה. מוסיפים את הגבינה הצהובה, המלח, הפלפל השחור, המוסקט והבצל. מחממים את התנור לחום בינוני (150-180 מעלות צלזיוס).

10. יוצקים את המלית בזהירות אל תוך הבצק. אופים כחצי שעה, עד שפני המלית משחימים ותופחים מעט.

11. בודקים מוכנות על ידי נעיצת סכין.

*  *  *

ברדו, בית לחם וקפה, תל חי 6 נתניה, כשר למהדרין

דיל שבועות בברדו: קיש גדול + עוגת גבינה + לחם לבחירה: 150 ש"ח בלבד!

אי שם בעיצומה של מהפכת לחמי הבריאות שהחלה בתחילת המילניום, החליט רפי סרוסי, האיש אשר מחזיק באמתחתו את מיטב המיזמים הליילים הנחשבים בעיר, לתרגם את אהבתו לבצק לפרנסה והקים את מאפיית הבוטיק הראשונה בנתניה. עם השנים הפכה מאפיית "ברדו" , אשר החלה את דרכה בשנת 2006 כבית מאפים צנוע באזור התעשייה פולג, אשר הוקם כמענה לקהל שמבקש אלטרנטיבה בריאה לקרייבינג הפחמימתי, לאימפריית לחמים מקומית בעל הכרה ארצית.

"נתניה הינו מגרש הבית ונציין שכל השותפים הינם תושבי העיר. רצינו שתושבי העיר יפגשו בפתרון הבריא והאיכותי ביותר שקיים בשוק מבלי הצורך לסוע לעיר הגדולה. הכל בא מאהבה גדולה" מסביר סרוסי את הגשמת החלום.

בעקבות ההצלחה לפני כחצי השנה, החליטה הקבוצה להתרחב ולהקים סניף נוסף, כשר למהדרין, במדרחוב תל חי הנחמד והשקט בלבה הסואן של נתניה, עם תפריט חדש ומגוון. גם הוא עם אג'נדה בריאותית אך הפעם לא על טהרת הלחמים בלבד. התפריט של "ברדו" תל חי, הוא צבעוני, טרי, קלי ורענן רוח מרענן, מורגש שהושקע בו מאמץ בלשבור את שבלונת ארוחות הבוקר בבתי הקפה באזור.

בדומה לסניף האם, גם שם הלחמים, אשר נאפים בתנור בעל רצפת לבנים שהובא במיוחד מאירופה, הם נטולי סוכר, חומרים משמרים וצבעי מאכל, עשויים 100 אחוז חומרים טבעיים וחלקם הגדול עשיר בעשבי תיבול ארומטיים לצד דגנים ואגוזים מה שמבטיח חוויית אכילה בריאה ומזינה במיוחד.

בנוסף ללחמים פריכים עשויים עבודת יד בשיטות מסורתיות העוברות מדור לדור, תמצאו שם כריכי פרא מעודנים וסופר, דברי מאפה מלוחים ומתוקים מלאים בכל טוב, אומלטים חמימים ומסוגננים, מבחר מהאגדות של סלטים צבעוניים, פסטות נהדרות, קישים מפנקים ופיצות יצירתיות הנאפות בטאבון המקומי.

כשאתם מגיעים לשם, נסו שלא לפספס את מנת הדגל כריך הקממבר אשר הנדיבות והאיכות שלו ממשיכה לסחוף את תושבי העיר והסביבה. מדובר בפלוט ארוך וצר, בעל קראסט עבה ופנים רך ואוורירי, הוא מגיע במשיכה קלה של קונפי ארטישוק וחמאה צהובה במרקם כמעט קרמי עליו מונחים צ'אנקים מענגים של גבינת קממבר, לבבות ארטישוק, פרוסות טריות של עגבנייה ועלי בזיליקום, והוא הדבר הכי קרוב לפריז שתמצאו בטעם, בקראנץ' ובאותנטיות.

השארת תגובה