התבנית שתעשה לכם את הקוגל הכי טעים

לא משנה איך תקראו לו: קוגעל או קיגעל מה שחשוב הוא שזה יצא טעים ואפילו מאד ♦ סולתם מציעה תבנית שתגרום למאכל השבתי המפורסם להגיע למקום הראשון בשטיבעל שלכם ♦ ויש גם מתכון

צילום: ויקימדיה
צילום: ויקימדיה
עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

קוגל היא פשטידה נפוצה בקרב יהודי אשכנז ומזרח אירופה. לקוגל גרסאות רבות מרכיבים שונים, בדרך כלל על בסיס תפוחי אדמה או אטריות. תקראו לו פשטידה, תקראו לו עוגה או סתם מאפה אטריות – זה לא ממש משנה, העיקר שתניחו לו להשתזף בתנור החם כמה שיותר.

החסידים, יוצאי פולין וגליציה, יכנו את המאכל הזה "קיגעל", יוצאי הונגריה, רוסיה ומרבית הליטאים יקראו בדיוק לאותו הדבר "קוגעל". מקור השם "קיגעל" הוא מגרמניה, "קוגעל" בגרמנית זה "עגול", וזאת מאחר שצורתו המקורית של הקיגעל תמיד עגולה.

סולתם משקה בימים אלו תבנית קוגלהוף – תבנית מיוחדת להכנת קוגל ירושלמי, או בכלל קוגלים למיניהם. אז אם יש לכן מתכון מנצח אז כל מה שאתם צריכים זה תבנית מעולה של סולתם המיועדת במיוחד לקוגל, לפשטידות ולעוגת האנג'ל המפורסמת. אם אין לכם מתכון טוב, קבלו את המתכון לקוגל אטריות ירושלמי של סבתא מרים מירושלים שאין שבת ללא הקוגל המפורסם שלה.

מתכון לקוגל אטריות

מצרכים:

תבנית קוגלהוף של סולתם

• 500 גרם אטריות דקות מבושלות
• 3/4 כוס סוכר
• 1/4 כוס שמן
• 3 ביצים
• 3 כפות סוכר
• כפית מחוקה פלפל שחור
• כף מלח

הוראות הכנה:

1. בסיר קטן מבשלים סוכר ושמן על להבה נמוכה עד לקבלת קרמל כהה.
2. מוסיפים את הקרמל לאטריות ומערבבים. מצננים קלות.
3. מוסיפים לקערת האטריות ביצים, סוכר, פלפל ומלח ומערבבים היטב.
4. משמנים היטב סיר רחב שמתאים לתנור ואליו יוצקים את האטריות.
5. מבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות, הופכים את הפשטידה לצלחת גדולה ומחזירים לסיר, ממשיכים לבשל עוד חצי שעה.
6. מעבירים את הקוגל לצלחת הגשה גדולה, ממתינים לצינון קל ומגישים.

  • עכשיו במחיר השקה 89 ש"ח במקום 209 ₪ ברשת חנויות סולתם.
השארת תגובה