קונספט ייחודי המשלב בין יין, אוכל ואמנות

יין ואמנות על הבר: קונספט ייחודי המשלב בין יין, אוכל ואמנות בניצוחו של השף אילן מזרחי ממסעדת דקא ופיליפ ליכטנשטיין היינן הראשי של יקב היוצר

יקב היוצר ומסעדת דקא בקונספט יין ואמנות | צילום: מלי בן שימול
יקב היוצר ומסעדת דקא בקונספט יין ואמנות | צילום: מלי בן שימול
עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

יקב היוצר שחרט על דגלו את קידום האמנות והיצירה, יוצא בשיתוף פעולה עם השף אילן מזרחי ממסעדת דקא לחיבור מיוחד של יינות בהתאמה יוצאת דופן למנות חדשות ומרעננות. המהלך יכלול חודש יינן שיתקיים במסעדת דקא עם התייחסות אישית לסועדים בנוסף, יתקיים ערב אומנות בו יתארח האמן הבינלאומי גיל גורן, המציג בתערוכות וגלריות חשובות ברחבי העולם.

יינות היוצר מופצים ונמכרים ברחבי העולם ומהווים עדות וחותם איכות לתעשיית היין הישראלית. טעמו הנגיש של היין ומגוון הזנים קולעים לטווח רחב של קהלים ואוהבי יין מכל העולם.

שף המסעדה יחד עם יינן יקב היוצר פיליפ ליכטנשטיין, יצרו חיבר מושלם בין יינות היקב למנות שהורכבו במיוחד לקונספט. התפריט שנבנה במיוחד, מורכב ממנות פתיח, מנות ראשונות, מרענן חך, מנה עיקרית וקינוח. המנות יוגשו בליווי של שלושה חצאי כוסות של יקב היוצר מסדרת ליריקה- ויונייה, הרמוני, וGSM-. יקב היוצר הינו יקב משפחתי בעל מסורת ארוכת שנים מהגדולים בישראל שמאחוריו עומדת משפחת שור, משפחת הייננים הוותיקה בארץ, המייצרת יין החל משנת 1847.

בארוחה יוגשו מנות אינטראקטיביות מרהיבות מתוך חשיבה לערב את האורח בחוויית היצירה של המנה ובכך להעצים את טעמיה באופן אינדיבידואלי. הארוחה בנויה ממנות שיורכבו בהתאם ובהשראת היינות וחזון היקב, עם אוריינטציה של יצירה ואמנות- שני יוצרים אמנים- השף אילן מזרחי בשילוב היינן פיליפ ליכטנשטיין.

במהלך חודש אפריל יתארח האמן הבינלאומי גיל גורן, המציג בתערוכות ברחבי העולם לערב מיוחד בו יוצגו יצירותיו בחלל המסעדה. גיל גורן הוא אמן פופארט אורבני חיפאי, המתייחס בעבודותיו להקשרים של תרבות, סביבה, שפה ונוף עירוני והחיבור עימו מרתק.

להלן התפריט לפעילות על הבר:

  • מנות ראשונות לבחירה לכל אורח: סביצ'ה סלמון יהודי , מרק בויאבז, סלט אנדיב, קרפצ'יו דלעת ובורי, מרענן חך משתנה.
  • עיקריות: רביולי ערמונים ופרמז'ן , פילה בס על ריזוטו מזולה, פילה דג ים בקראסט זרעי דלעת, ירקות גינה ושורש וקרם גזרים סגולים.
  • קינוח: ברולה דקא, טירמיסו, קרמו.

-הפעילות תיערך במהלך חודש אפריל ועד 18.5.19.

-הארוחה תקפה בין השעות 12:00 עד 18:00 והחל מ-18:30 עד 23:00 בישיבה על הבר בלבד.

-מחיר: 450 שקלים לזוג, רכישת ארוחת שף כזו תתבצע באתר של המסעדה דרך ממשק ״BuyMe״.

סדרת Lyrica של יקב היוצר עטורת הפרסים

יינות הסדרה נוצרו ממבחר זני ענבים שמוצאם באגן הים התיכון, הנפוצים בעיקר בדרום צרפת, איטליה וספרד, ומתאימים יותר מכל לאקלים בישראל. הענבים מגיעים מכרמים באזור הכרמל וסביבת הר תבור שבגליל העליון. דגש רב הושם על גידול אופטימלי בכרם, שיאפשר להגיע לבשלות מלאה תוך שמירה על פירותיות רעננה ככל האפשר. היין התיישן בחביות עץ אלון למשך 24 חודשים.

הסדרה כוללת מספר זנים מובחרים:

  • ארגמן- יין קטיפתי עם חספוס עדין, עשוי מזן ייחודי ומעניין – שילוב יוצא דופן בין הקרניאן הצרפתי והסוזאו הפורטוגלי. ליין צבע ארגמני עמוק, גוף רך וארומה עשירה בטעמים וניחוחות ייחודים. מכיל 13.1% כהל.
  • סירה- יין חם ועוצמתי בצבע אדום ארגמני עמוק, בעל ארומות וניל, קינמון ותותי בר עם גוף חזק אך מלטף. הזן פופולרי בצרפת ומתאים מאוד לשמש ולאקלים בישראל. מכיל 13.5% כהל.
  • מורבדר- יין עדין אך מלא וחזק עם גוף מלא, צבעו אדום ועמוק, בעל ארומות פרחים ופירות יער אדומים. זן ענבים זה מפונק ומחייב תשומת לב מיוחדת וקפדנית לגידולו. הזן הצרפתי הוותיק נטוע בכרם בוטיק בעין דור בגליל. זן ענבים זה מפונק ומחייב תשומת לב מיוחדת וקפדנות להשגת יינות איכותיים, אומרים עליו שהוא הפינו נואר של הדרום. יין עדין אך מלא וחזק, בעל ארומות פרחוניות משולבות בניחוח פרות יער אדומים. מכיל 13.1% כהל.
  • G.S.M- מופק משלושה חלקות, העליונה נטוע ברנאש, האמצעית במורבדר והתחתונה בסירה בכרם בוטיק בעין דור. שילוב זנים הנפוץ בעמק הרון שבצרפת. השילוב המופלא בין הרכות של הגרנאש, לעושר של הסירה ולארומות הפרחוניות של המורוודר. יוצר יין בעל טביעת אצבע ייחודית, גוף עגול, עדין עם מרקם קטיפתי וארומות תות שדה ופטל. מכיל 13.5% כהל.
  • ויונייה- יין מלא ועשיר עם ניחוחות של פירות לבנים, וניל ואפרסק. התיישן בחביות עץ אלון במשך 5 חודשים. מכיל 13% כהל.
השארת תגובה