קבב דגים ודג דניס במילוי עשבי תבלין שום ולימונים

לכבוד חג הפורים שהוא בסימן דגים קבלו שני מתכונים עסיסיים לדגים שכולם יאהבו

קבב דגים
קבב דגים
עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

מתכון עסיסי של השפית חני כהן ממסעדת ריקוטה האיטלקית החלבית הכשרה בירושלים, "זהו מתכון שכולם יאהבו", היא מבטיחה ומאחלת לנו חג פורים שמח.

קבב דגים

מצרכים ל-4 סועדים:

  • 5 פליטים של של דג בורי נקיים מעצמות ללא עור
  • 2 בצלים
  • 3 שיני שום
  • חופן כוסברה
  • חופן בצל ירוק קצוץ
  • גרידה מלימון אחד
  • תערובת תבלינים של קורט הל טחון
  • כפית שטוחה כמון.
  • מלח, פלפל, כפית תבלין לקציצות
  • קורט שאטה גרוס לחובבי החריף
  • 50 מ"ל מי סודה
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הדג בסכין דק דק, את הבצל את כל המרכיבים דק דק, מערבבים את הכל ביחד
  2. מוסיפים מי סודה שגורמת לאווריריות ואת השמן זית.
  3. נותנים לעיסה לנוח שעה במקרר.
  4. קורצים או קבבים או קציצות
  5. אפשר לאפות בתנור ב- 180 מעלות רבע שעה
  6. טיפ של שפית: להכין כמות להקפיא ולהפשיר בהשחמה במחבת.
דג דניס

דג דניס שלם במילוי עשבי תבלין שום ולימונים

אדר מזל דגים, ואם כבר דג, שיהיה טעים וחגיגי במיוחד, ולכן הצלחנו להביא מתכון טעים במיוחד של השף הידוע אלי מנחם השף של מסעדת רודריגז הירושלמית.

חומרים להכנה:

  • 6 דניס שלם נקי
  • 1 חבילה פטרוזיליה
  • 1 חבילת כוסברה
  • 1 חבילת שמיר
  • 1 טימין
  • לימון אחד
  • מעט שמן זית
  • להגשה: ק"ג תפוח אדמה חתוך לפלחים

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את העשבים והלימון ,מוסיפים מלח ושמן זית וממלאים את הדג
  2. מניחים את הדגים על תבנית אפיה ואופים 12 דקות 220 מעלות
  3. להגשה אופים את פלחי תפו"א ברוזמרין ומגישים לצד הדג
השארת תגובה