מכונת קפה או מקינטה?

כדאי להתארגן על הסוג הנכון של קפה טחון – לא גס מדי ולא דק מדי, כי זה משפיע על הטעם והסמיכות של הקפה שתקבלו. אפשר להתייעץ עם המוכר בחנות בה אתם קונים את הקפה שלכם

צילום: פוטוליה
צילום: פוטוליה
עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

כשמדובר בקפה, לכל אחד יש את ההעדפות ואת הטעם שלו, וכשמדובר בהכנת קפה משובח בבית – כמובן שגם עניין התקציב נלקח בחשבון. מקינטה ומכונת קפה שתיהן אפשרויות טובות להכנת קפה ביתית, לכל אחת היתרונות והחסרונות שלה. רוצים לדעת מה מתאים לכם? התשובות מחכות לכם במדריך הבא.

המקינטה – קומפקטית וזולה

הכנת הקפה במקינטה מבוססת על תהליך של בישול בשלושה תאים. המים בתא התחתון של המקינטה רותחים, והאדים שלהם יוצרים לחץ שדוחף את המים דרך הקפה הטחון אל תוך התא העליון של המכשיר. התוצאה היא לא בדיוק שוט מזוקק של אספרסו, אבל אם עושים זאת נכון ומשתמשים במקינטה איכותית אפשר להגיע לתמצית חזקה וטובה של קפה טעים.

הכנת הקפה במקינטה דורשת קצת אימון, אבל לא צריך להיות בריסטה מומחה כדי לתפעל אותה. אחרי כמה תרגולים ואולי חיזוק משיעור קצר ביוטיוב, תראו שכל התהליך לא לוקח לכם יותר מדקות בודדות.

כשמשתמשים במקינטה, כדאי להתארגן על הסוג הנכון של קפה טחון – לא גס מדי ולא דק מדי, כי זה משפיע על הטעם והסמיכות של הקפה שתקבלו. אפשר להתייעץ עם המוכר בחנות בה אתם קונים את הקפה שלכם, או לעשות קצת ניסוי וטעיה עד שתגיעו בדיוק לכוס הקפה שאתם אוהבים.

מקינטות מתאימות למי שהתקציב שלו לא גבוה אבל לא רוצה להתפשר על כוס קפה חזק וטעים. מדובר במכשיר קטן וקל לניקוי שאפשר בקלות לקחת אפילו לטיולים בשטח, שזה יתרון לחובבי המסעות.

בצד החסרונות, אניני הטעם יחושו בהבדל מסוים בטעם ובמרקם של הקפה המופק במקינטה ביחס לזה שנוצר במכונות קפה, והמומחים טוענים כי הפער הוא לטובת המכונה בעניין הזה. בנוסף, ישנה התעסקות מסוימת בשימוש במקינטה שיכולה להיחסך בשימוש במכונת קפה מבוססת קפסולות למשל.

מכונת קפה – אספרסו אמיתי, תקציב גבוה

מכונת אספרסו היא מנגנון מורכב בהרבה להכנת קפה מאשר המקינטה, הכולל בתוכו מנועים, גופי חימום ורכיבים אלקטרוניים שנועדו לזקק את תמצית הקפה בצורה המדויקת ביותר. במכונות הקפה האיכותיות ביותר, הדבר בא לידי ביטוי בכוס קפה משובחת שקשה להתחרות עמה, אבל אלו לרוב אינן מוצאות את דרכן לבתים ונשארות בבתי הקפה, ואפילו לא בכולם.

מכונות הקפה הביתיות מבצעות לרוב את תהליך הכנת הקפה באופן אוטומטי, ואינן מצריכות (או מאפשרות) כוונון מצד המשתמש. מכונות אלו גם מתחממות תוך דקות ספורות (לעומת המכונות המקצועיות, שלוקח להן בין 15 ל-40 דקות להתחיל את היום), והכנת כל כוס לוקחת פחות מדקה.

בשימוש במכונת קפה מקצועית, אפשר לצפות לקבל תמצית אספרסו מרוכזת המלווה בטעמים מורכבים ושכבת קרמה עשירה ומפנקת. גם מכונת קפה ביתית מספקת תוצר טוב, ואם משקיעים בקפה איכותי אפשר ליהנות ממשקה טעים ועשיר.

מכונות קפה ביתיות מתחלקות לשני סוגים עיקריים – כאלה המבוססות על קפסולות וכאלה המבוססות על פולי קפה. אלה המבוססות על קפסולות הן המהירות והנוחות ביותר לשימוש, ואילו המכונות המבוססות על פולים הן מעט יותר מורכבות לתפעול ולניקוי אך מאפשרות מידה רבה יותר של שליטה בתוצר המתקבל.

החסרון המרכזי של מכונת הקפה הביתית הוא המחיר שלה, שיכול להגיע עד לאלפי שקלים עבור מכונה איכותית באמת. הקפסולות עצמן ידועות כמייקרות עוד את העניין, ובנפח שימוש גבוה מדובר בהוצאה משמעותית ביותר. וכמובן, בניגוד למקינטה, מכונת קפה היא פחות ניידת, דורשת יותר שטח אחסון וכמובן חשמל לצורך הפעלתה.

אז מה מתאים לכם יותר – המקינטה הקטנה והניידת, שתספק לכם משקה קפה טעים הקרוב למדי לאספרסו במחיר של ארוחה בבית קפה? או מכונת הקפה, שתאפשר לכם ליהנות מאספרסו אמיתי, מרוכז ועשיר, תמורת כמה מאות או אלפי שקלים נוספים? החליטו בהתאם לטעמכם ותקציבכם, ותהנו מהקפה שלכם!

המאמר באדיבות קפה ורו המציעה מגוון מוצרי קפה איכותיים

השארת תגובה