נתוני בזבוז המזון שפרסמנו לאחרונה מראים תמונת מצב מדאיגה: ישראל נמצאת במקום השני בבזבוז מזון בין מדינות ה-OECD ומייצרת מידי שנה כ- 2.3 מיליון טון פסולת מזון שהם כ-שליש מהייצור המקומי. 50% מהמזון שנזרק ראוי למאכל ומגיע לאשפה לא משום שתוקפו פג, שאינו מזין או לא בריא למאכל, אלא כתוצאה ישירה מדפוסי התנהגות, חוסר מודעות, והרגלי רכישה לקויים.
משפחה ממוצעת מוציאה כ- 2700 ₪ בחודש על מזון, זורקת לפח כרבע מהקניות שלה קרי: משפחה ממוצעת מבזבזת כ- 8,000 ₪ בשנה וכמעט 700 ₪ בחודש על מזון שהולך לפח.
12.3.2019 (ג') יהווה "יום צמצום בזבוז המזון" שיצוין לראשונה בארץ ובעולם, ביוזמת ארגון TNS ישראל במטרה להעלות את המודעות לצמצום בזבוז המזון, בכל המגזרים במשק כחלק מן האתגר העולמי.