חגיגה של מתכונים

לכבוד חג השבועות ספר מתכונים ייחודי וגם כמה מתכונים נהדרים שלא תרצו לפספס »

כל מה שאתה זקוק לו באינטרנט

רשת foxhome המתמחה במוצרים מעוצבים לבית בתחומי המטבח, האירוח והשולחן, האמבטיה, הטקסטיל והנוי, חוגגת את חג השבועות עם ספר מתכונים מאת בני סיידא: "מאכלי גבינה" – הספר כולל מגוון מתכונים למאכלי גבינה וקינוחים על טהרת מוצרי חלב וגבינות. לפניכם מתכונים לדוגמא מתוך הספר

» קיש פלפלים קלויים

החומרים:

לבצק:

  • 1 ו- 3/4 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1 – 2 כפות מים

למלית:

  • 8 – 10 פלפלים אדומים, קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • גליל גבינת 'פרומעז', פרוסה
  • 125 גרם גבינת קממבר, פרוסה (עין גדי של תנובה בכשרות מהדרין)
  • 2 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות
  • 2 כפות עלי תימין טריים
  • 11/2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 2 כפות קמח
  • ביצים
  • תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק: שמים במעבד־מזון עם להב המתכת את הקמח, המלח והחמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ולפי הצורך את המים ומעבדים קצרות לבצק אחיד. לשים קלות על משטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי 0.5 ס"מ. שוטחים את הבצק על תחתית התבנית ועל הדפנות. מחממים תנור לחום בינוני( 180 מעלות צ.)
  2. להכנת המלית: מייבשים את רצועות הפלפלים על נייר מגבת ומסדרים על הבצק. מתבלים במלח ובפלפל.
  3. מסדרים מעל את הגבינות, העגבניות המיובשות והתימין. טורפים היטב בקערה את השמנת המתוקה, הקמח והביצים. מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים לתבנית.
  4. אופים כ 40 -דקות, עד שהקיש מזהיב. פורסים ומגישים.

 

» עוגת גבינת שמנת ופירות יער

החומרים:

לבסיס:

  • 200 גרם עוגיות משובחות
  • 80 גרם חמאה, מומסת

למלית:

  • 750 גרם גבינת שמנת
  • 2 כוסות סוכר
  • 6ביצים
  • כף קליפת לימון מגוררת
  • כף תמצית וניל
  • 1/4כוס קמח
  • 1 כוס פירות יער טריים או קפואים

לציפוי: 

  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 כפות סוכר
  • 2-3כוסות פירות יער טריים
  • תבנית בקוטר  24  ס"מ (בלתי חדירה למים ואטומה היטב) משומנת .

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבסיס: מעבדים את העוגיות לפירורים דקים ומעבירים לקערה. מוסיפים את החמאה ומערבבים. מהדקים את הפירורים לתחתית התבנית ומעט לדפנות.
  2. להכנת המלית: מחממים תנור לחום נמוך: 160 מעלות. שמים במעבד־מזון את הגבינה והסוכר ומעבדים לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך כדי פעולת המעבד. מוסיפים את קליפת הלימון, הווניל, הקמח ופירות היער, ומערבבים ביד.
  3. יוצקים את המלית על הבסיס שבתבנית. מכניסים לתנור תבנית גדולה עם מים חמים, מניחים בתוך תבנית המים את תבנית העוגה, ואופים שעה וחצי עד שהעוגה מתייצבת
  4. מוציאים מהתנור, מצננים ושומרים במקרר למשך 12 שעות.
  5. להכנת הציפוי: מערבבים את השמנת עם הסוכר, מורחים על העוגה, ומעטרים בפירות היער הטריים. שומרים במקרר עד להגשה. מומלץ להוסיף רוטב פירות יער על הצלחת.

 

» סלט עגבניות בריחן וגבינת פטה

החומרים:

  • 1 סלסילה (כ-250 גרם) עגבניות שרי
  • 3/4כוס עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות
  • 100 גרם זיתים שחורים מצומקים
  • 250 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כוס עלי ריחן (בזיליקום) קצוצים
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • 1/4כוס שמן זית
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • 100 גרם צנוברים, מטוגנים

אופן ההכנה: 

  1. שמים בקערה את כל חומרי הסלט פרט לצנוברים, ומערבבים. משהים חצי שעה לספיגת הטעמים.
  2. לפני ההגשה, זורים מעל את הצנוברים. מגישים עם פוקצ'ה חמה וטרייה.

 


 

» לחמניות גבינה מהירות עם עשבי תיבול

החומרים: 

  • 31/ 2 -4 כוסות קמח תופח
  • 200 גרם חמאה, רכה
  • 1 גביע יוגורט
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%
  • 150 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • 200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת דק
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים: שמיר, פטרוזיליה, עירית, תימין, בצל ירוק, ריחן־בזיליקום
  • מלח, פלפל לבן
  • ביצה טרופה, להברשה
  • מעט שומשום, לבזיקה
  • תבנית תנור, מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום בינוני180) מעלות צ( מערבבים בקערה את כל החומרים, ולשים לבצק אחיד. אם צריך, מוסיפים מעט קמח.
  2. צרים מהבצק לחמניות קטנות, ומניחים בתבנית. מברישים בביצה ובוזקים מעל שומשום. אופים כ- 30 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות. מגישים חם, עם סלט ירוק ויוגורט צונן.

הערה:
אפשר להכין את הבצק יום קודם, ולשמור אותו במקרר עטוף בניילון נצמד.

מחיר הספר 39.90 ₪ 

 

השארת תגובה