עוגת גבינה לוטוס

קינוח מנצח לחג השבועות: עוגת גבינה לוטוס מפנקת

עוגת גבינה לוטוס | צילום: אסף לוי
עוגת גבינה לוטוס | צילום: אסף לוי
כל מה שאתה זקוק לו באינטרנט

בחג השבועות נהוג לאכול מאכלי גבינה, אבל אחרי הסעודה כולם מחכים להפתעות הקינוח המתוקות, המהוות את גולת הכותרת של כל סעודות החג. ברשת גרג קפה, בחרו להמתיק לכם את החג, בעוגת גבינה לוטוס, שתהפוך את החג לחגיגה.

מרכיבים ואופן ההכנה:

לתחתית העוגה

  • אריזה של עוגיות לוטוס
  • 100 גר' חמאה
    לערבב ביחד ולשטח בתחתית של תבנית אפיה בקוטר 26 או ב-10 תבניות אישיות.

למוס גבינה ולוטוס

  • 25 גרם חמאה
  • 200 גרם חלב
  • 10 גרם ג'לטין (תחליפים צמחיים לג'לטין בטפיוקה ובאגר, או אבקת ג'לי סינתטיתצמחית)
  • 60 גרם מים
  • 600 גרם גבינה לבנה 9%
  • 150 גרם סוכר לבן
  • חבילת שוקולד לבן
  • קורט מלח
  • מקל וניל או כפית של תמצית וניל איכותית
  • 600 גרם שמנת מתוקה להקצפה
  • צנצנת של ממרח לוטוס
  • חבילת עוגיות לוטוס טחונה לפיזור מעל העוגה.

להכנת המוס

  • מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד עד שנספג. יש לחמם חלב וחמאה על סף רתיחה ולשפוך מעל את השוקולד הלבן עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים הכל יחד עם גבינה לבנה, סוכר ומקל הווניל.
  • חשוב: יש לערבב את המסה של הגבינה עם השוקולד הלבן בהדרגה. תחילה מוסיפים קצת מהגבינה לשוקולד, מערבבים, מוספים עוד קצת,  מערבבים ולבסוף ניתן להוסיף הכל ולערבב. תהליך זה חשוב ונקרא השוואת טמפרטורות. במידה ולא נפסח עליו המסה של השוקולד תיתפס.
  • מקציפים הקצפה רכה את השמנת המתוקה, מוסיפים לתערובת ומערבבים הכל יחד.
  • בשלב הזה מוצאים קצת מהמסה לקערה נפרדת ושופכים לתוכה את צנצנת ממרח הלוטוס.
  • ממיסים את הג'לטין כמה שניות במיקרו – שימו לב לא לשרוף אותו! יש להמיס בפולסים של 10 שניות כל פעם.
  • לוקחים מעט מהמסה של הגבינה לתוך הג'לטין המומס – שוב על מנת לעשות השוואת טמפרטורות ואז לשפוך הכל למסה של הגבינה. לערבב ולצקת שליש מהמסה על תחתית העוגה, מעליה לצקת את המסה עם ממרח הלוטוס ומעליה לצקת את כל המסה הנותרת של הגבינה.
  • לפזר מעל את העוגיות לוטוס הטחונות ולשמור במקרר 6 שעות עדיף לילה לפני הגשה.

השארת תגובה