הכי טעים: רוגלך מלוחים מבצק שמרים עדין

הגרסה המלוחה של הרוגלך מבצק שמרים עדין וגבינות היא ארוחת ערב מושלמת או חטיף שבתי מעולה להכנה ואכילה לכל המשפחה מאת רויטל אמיר

עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

-32 יחידות-

רשימת המצרכים לבצק:

  • 500 גרם קמח שמרים אסם
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 60 מ"ל שמן זית (1/4 כוס)
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 60 מ"ל חלב (1/4 כוס)
  • 1 ביצה בגודל L
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח

למלית:

  • 1 גביע גבינת שמנת טבעית או בטעמים
  • 300 גרם גבינה צהובה מגוררת (לפי טעמכם אפשר קשקבל, עמק, פרמזן וכדומה)

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום וקצח

הכנה:

  1. שופכים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את כל החומרים מלבד המלח, מערבלים במהירות בינונית כ – 5 דקות.
  2. מוסיפים מלח וממשיכים לערבל עוד 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת (בשמן זית או שמן רגיל), הופכים את הבצק כך שיהיה מכוסה בשמן מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח כשעה.
  4. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
  5. מרדדים כל חלק לעיגול גדול ומורחים על העיגול מחצית מכמות גבינת השמנת ומפזרים מעל מחצית מהגבינה המגוררת. בעזרת גלגלת או סכין חד מחלקים את העיגול ל – 16 משולשים שווים בגודלם ומגלגלים אותם לרוגלך.
  6. ממשיכים עם החצי השני באותה הדרך.
  7. מניחים על תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה וזורים שומשום וקצח (אם אוהבים) וממתינים 15 דקות.
    מחממים תנור לחום של 190 מעלות ואופים את הרוגלך כ- 20 דקות להזהבה.
  8. מומלץ להגיש את הרוגלך חמימים.
השארת תגובה