מתכון לקוסקוס שלא יפסיק לגרוף מחמאות

אחת מהמנות העיקריות החורפיות הטובות ביותר, היא קוסקוס. הוא משלב סולת, שיש בה הרבה אנרגיה, עם עוף וירקות. בירושלים, הרבה מסעדות כשרות נחשבות מגישות את המנה הזו, בגרסאות שונות

קוסקוס
קוסקוס
כל מה שאתה זקוק לו באינטרנט

הנה מתכון קל להכנה למרק לקוסקוס טריפוליטאי חם וטעים, כמו במסעדות הביתיות המפורסמות

בחורף, אין כמו מרק טוב, כדי שיחמם את הבטן.

אחת מהמנות העיקריות החורפיות הטובות ביותר, היא קוסקוס. הוא משלב סולת, שיש בה הרבה אנרגיה, עם עוף וירקות. בירושלים, הרבה מסעדות כשרות נחשבות מגישות את המנה הזו, בגרסאות שונות.

את הקוסקוס עצמו כדאי להכין מקוסקוס מהיר הכנה, לפי הוראות ההכנה שעל גבי השקית. היום יש קוסקוס מהיר מצוין, שניתן להכין בכמה דקות, עם מעט שמן זית ומים; חלילה לא עם מרגרינה.

כדי לקבל קוסקוס אוורירי, יש להעביר מזלג בין הגרגירים, בזמן שהם סופגים את האדים מהמים הרותחים בזמן האידוי.

מסעדות כשרות למהדרין מחפשים ומוצאים רק באתר b144

החומרים

  • 2 כפות שמן זית לטיגון
  • בצל גדול, קצוץ בינוני
  • 2 גבעולי סלרי יפים, חתוכים לסהרונים בעובי ½ ס"מ בערך; יש שמעדיפים קיצוץ דק יותר
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף כורכום
  • 3-4 אניצי ציפורן
  • ½ כפית קינמון
  • 600 מ"ל ציר עוף או מרק עוף
  • 2 כוסות חומוס מותפח. אפשר גם גרגירי חומוס משימורים, ללא הנוזלים
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 תפוחי אדמה לבנים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 400 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גדולות יחסית; הדלעת מתרככת מאוד – לא לחתוך קטן מדי
  • 2 קישואים, ברצועות עבות או בקוביות
  • שני שוקי עוף טרי
  • 1/2 צרור כוסברה – קצוצה גס
  • 1/4 צרור פטרוזיליה – קצוצה גס
  • כמה ענפי שמיר – קצוצים
  • מלח ופלפל לטעם
  • כמה עלי נענע, לקישוט

ההכנה

מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל השקית, ומניחים לו לתפוח.

מכינים את המרק:

בסיר מתאים, על שתי כפות שמן, מטגנים את הבצל הקצוץ ואת הסלרי עד שהבצל מאודה ולא שרוף והסלרי מתרכך.

מוסיפים את התבלינים השונים ומטגנים קלות, עד שמתפתח ריח במטבח. יש להיזהר לא לשרוף את התבלינים, כיון שאז תקבלו טעמים מרירים או שרופים.

יוצקים כשליש מציר העוף לסיר ואז מוסיפים את החומוס ואת הגזר. מבשלים עד להתרככות הגזר (סיר מכוסה, אש לא גבוהה!) ומוסיפים את הירקות האחרים, את העוף ושאר הציר ואת עשבי התיבול.

אם אתם משתמשים בחומוס מקופסא, הוסיפו אותו יחד עם הירקות ולא עם הגזר.

להגשה, אפשר להשתמש בקערה כללית לקוסקוס ולצידה קערה למרק, או להגיש במנות אישיות, מקושטות בכמה עלי נענע קצוצים.

שיפורים ושינויים:

רוצים יותר עוף? הוסיפו מעט יותר מים.

תנו למרק זמן. הנמיכו את האש ובשלו לאט, בסיר שחלקו מכוסה.

אם אתם רוצים טעמים קצת שונים או מודגשים, החליפו את התבלינים השונים בתערובת קארי הודי או הוסיפו תערובת גראם מסאלה במקום הציפורן והקינמון. אם אתם אוהבים את תיבול העיראקי – השתמשו בבהרט, אבל בכל מקרה 'פתחו' את התבלינים בטיגון קצר, לפני הוספת הנוזלים.

בתיאבון!

השארת תגובה