סיום תחרות המתכונים: שלושה מרקים ושלוש זוכות

תחרות מתכוני המרק בשיתוף מותג כלי הבישול 'סולתם' הסתיימה, ואין מתאים יותר ממזג האוויר הזה להכריז על שלושת המתכונים הזוכים ושלוש הזוכות • קבלו אותן: עדינה לוברבלום, חנה שנדורפי ומיכל שיף עם המרקים שיחממו לכם את החורף

עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

 

מרק ירקות חורפי עשיר

  • בצל, פלוס 3 כפות שמן זית
  • 2 עגבניות
  • 3 גזר
  • צרור סלרי
  • 5 שיני שום
  • 3 תפוחי אדמה
  • 4 קישואים
  • כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • צרור פטרוזיליה
  • עלה דפנה
  • פלפל שחור, מלח.
  • אבקת מרק עוף לבחירה
  • חוויאג' למרק לבחירה

אופן הכנת מרק הירקות:
1. חממו שמן זית בסיר גדול מעל חום בינוני.
2. הוסיפו בצל, גזר וסלרי וטגנו במשך 3-4 דקות.
3. הוסיפו שום ובשלו עוד 30 שניות.
4. צקו מים/מרק עוף, עגבניות מרוסקות תפוחי אדמה, פטרוזיליה, עלי דפנה, טימין, מלח ופלפל שחור והביאו לרתיחה.
5. הוסיפו את גרגירי החומוס כסו והנמיכו את החום לבינוני-נמוך.
6. בשלו עד שהריח יזכיר לכם שהכנתם מרק משובח

הזוכה: עדינה לוברבלום מבני ברק

מרק כתום

"זה המרק הכתום הכי מטורף שרץ אצלנו בבית, מי שהמציאה אותו, היא אחותי הצעירה, ואני שמחה לשלוח אותו לתחרות", מספרת חנה מביתר עלית

  • בטטה אחת
  • 3 גזרים
  • בצל אחד
  • כוס עדשים כתומות
  • להרתיח עד שמתרכך
  • להוסיף כוסברה ולתבל בקצת מלח

הזוכה: חנה שנדורפי, ביתר עלית

מרק בשר חורפי

מתכון שהגיע מאת מיכל מירושלים שהכינה את המתכון בסיר המרק החדש של סולתם. בכל ליל שבת, הריח של המרק הזה גורם לנו למהר בשירת אשת חייל, אנחנו רק מחכים שאמא תמזוג את המרק הכי טעים שלה. כדאי לכם לנסות בבית

  • קילו בשר חתוך לקוביות גדולות
  • 3 בצלים גדולים
  • 3 תפוחי אדמה
  • 5 שיני שום
  • 4 גזרים גדולים
  • 2 בטטות
  • 1 ראש סלרי
  • שקית פטרוזיליה
  • שקית שמיר
  • כרוב חתוך
  • אבקת מרק עוף, ותבלינים לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. לטגן בצל עם עגבניה אחת וקוביות בשר טיגון קל
  2. מוסיפים מים תבלינים ואת הירקות, מבשלים על אש קטנה מספר שעות
  3. מעבירים לפלטה של שבת
  4. מגישים עם שקדי מרק או אטריות

הזוכה: מיכל שיף מירושלים

השארת תגובה