בקינג דייויד – פראג נערכים לחנוכה

במלון קינג דייויד פראג, מדווחים על ביקוש גבוה במיוחד לימי החנוכה הבעל"ט מצד נופשים שמעוניינים לנצל את חלון הזמן הנדיר כדי לחוש חורף אירופאי אמיתי באווירה יהודית

סופגניה
סופגניה

במלון קינג דייויד – פראג נערכים ביתר שאת לימי החנוכה הבעל"ט לנוכח הביקוש הגבוה מצד מטיילים מהארץ ומהעולם.

מה שהופך את הביקוש השנה לגבוה במיוחד זו העובדה שבשנה מעוברת אנשים רבים מעוניינים בנופש שישבור את שגרת החורף הארוכה. בנוסף, ימי החנוכה חלים בתקופה שלפני "שיא החורף" מה שיאפשר לנופשים הרבים לחוש נגיעות של חורף אירופי אמיתי, אך לא כזה שימנע מהם את האפשרות להתנייד בחופשיות בעיר האטרקטיבית ולבקר באתרי התיירות האטרקטיבים.

כידוע, מלון 'קינג דייויד' בפראג קנה לעצמו בשנים האחרונות מקום של כבוד ברשימת יעדי הנופש הנחשקים של הציבור החרדי מעבר לים. עצם קיומו של מלון הנמצא תחת השגחה מהודרת ומתנהל ע"פ כל גדרי ההלכה באחת הערים המתויירות בעולם – אינו דבר מובן מאליו עבור ציבור שומרי התורה.

בנוסף, במלון מתקיימים גם 3 מנייני תפילה בכל יום, זאת לצד קיומו של מקוה טהרה לגברים ולנשים ע"פ כל דקדוקי ההלכה.

לאחרונה, לצד חבילות הנופש המפורסמות שמציע המלון לאורחיו בחגי ישראל ובתקופות התיירות הפופולריות, שם המלון דגש על פעילות וחבילות אטרקטיביות לאורך כל השנה, כאשר בכל הקשור לעונת החורף חנוכה מהווה נקודת זמן מבוקשת במיוחד.

פראג, כאמור, נחשבת לאחת הערים המתויירות בעולם, עם ארכיטקטורה עוצרת נשימה, אתרים היסטורים נדירים וארומה אירופית קלאסית שמשאירה טעם של עוד. כמו בכל תקופה בשנה, גם לתקופה הזו של ימי החנוכה יש את הייחודיות שלה: מחד, פתיתי שלג כבר מכסים את הרחובות. מאידך, עדיין לא מדובר על סערות גדולות, כאלה שעלולות למנוע את ההתניידות בעיר וההנאה ממה שיש לה להציע.

בית המלון שוכן במרכזה של העיר, בקרבת מקום לאתרי התיירות הפופולריים, כמו הרובע היהודי, בית הכנסת אלטנוישול וקברו של המהר"ל.

המלון עצמו מתהדר בכשרות מהודרת של הרה"ג ר' אליהו רוטנברג שליט"א מירושלים. אשר ידיו רב לו במתן כשרות על פי כל הכללים וההידורים. הבשר שנשחט עבור בית המלון בגרמניה הוא 'חלק-בית יוסף' וכך הוא מותאם לכלל העדות והחוגים. כמו כן בשאר המאכלים קיימת הקפדה על כשרות שתהיה מקובלת על כלל הדעות המחמירות.

הרב שניאור זלמן קרשיבסקי ששימש כמשגיח של המלון בשנים הראשונות להקמתו, מסביר את הקונספט שהנחה את הקמת המלון: "המלון הוקם כמלון 'בוטיק' חמישה כוכבים. ישנו הבדל בין מלון חמישה כוכבים רגיל ל'בוטיק': מלון 'בוטיק' הוא מלון שיש בו יחס אישי. שהלקוח ירגיש בבית. מתוך התפיסה הזו של התאמת השירות לבית, עוצבו קווי המתאר של הכשרות שתהיה ברמה של הבית בלי שום פשרות".

הרב קרישבסקי מספר שעם הקמת המלון אמר לו המנהל מר לוי: "אני לא מומחה לכשרות זה התפקיד שלך. אבל אני מבקש ממך: אם משגיח צריך לעגל פינות כדי שהמלון יהיה כשר. תעדכן אותי ואני אנעל את המקום. אני משקיע את הכול כדי שרמת האירוח והשירות יהיו חמישה כוכבים. ומלאכתך היא לוודא שהכשרות גם היא תהיה ברמה של חמישה כוכבים".

כאמור, המלון מותאם לכל הצרכים היהודיים כגון מפתחות שבת, משגיח קבוע העונה לשאלות האורחים, נוהל שבת הכולל מעלית שבת, אוכל מסורתי ושף מיוחד.

השארת תגובה