חג שמח: היינות המומלצים שיעשירו את שולחן החג

איזה יין מומלץ לרכוש? מה מומלץ לשתות לצד הדג? ואיזה יין לצד הבשר? מה ההבדל בין יין אדום ליין לבן? ומתי נפתח את יין הקינוח? • המדריך המלא וההמלצות ליינות חדשים ומשובחים לפניכם

יקב קסטל | צילום: אייל גרניט
יקב קסטל | צילום: אייל גרניט
עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

מקור ההבדל בין היינות לבן, אדום ורוזה, טמון באופן ההכנה שמשפיע על צבעם. רבים לא יודעים אבל צבע היין אינו נקבע רק לפי צבע הענב אלא לפי קילוף או אי הקילוף של הענבים לפני הכנת היין. אם בהליך הכנת היין, נוזל הענב מושרה עם הקליפות, היין יהפוך לאדום. במידה ולא תתבצע השרייה של הנוזל עם הקליפה, היין יהפוך ללבן. למעשה, ככל שהליך השריית הקליפות ארוך יותר כך צבע היין יהפוך לאדום יותר.

רוזה לעומת זאת, הינו יין ורוד המיוצר מענבים אדומים. היין מקבל את צבעו הוורדרד הודות לזמן ההשרייה הקצר של קליפות הענבים.

מה ההבדל בין יין יבש ליין חצי יבש?
יין יבש הוא יין נטול מתיקות ואילו יין חצי יבש הינו יין מתוק. ביינות יבשים כמעט כל הסוכר של הענבים הופך בהליך התסיסה לאלכוהול. לעומת זאת, ביינות חצי יבשים, חלק מהסוכר הטבעי שקיים בענבים נשאר ולא הופך לאלכוהול לכן הוא מכיל יותר סוכר וטעמו מתוק יותר.

כדי להפוך את ארוחת החג למושלמת, מומלץ להתאים לכל מנה סוג יין אחר על מנת ליהנות ממגוון רחב של טעמים . עם זאת, חשוב להקפיד שלא יקרה מצב בו טעם היין גובר על טעם האוכל ולהפך:

  • לרוב, מנות ראשונות בעיקר אלו המורכבות מבצקים, דגים נאים וירקות יתאימו עם יינות לבנים בעל טעם פירותי
  • חשוב להקפיד לא לשתות יין עם מאכלים מרים או חריפים מאוד היות והם דומיננטיים מידי ויכולים לפגוע בטעם היין. בנוסף, יין אינו משתלב טוב עם מרקים היות והחום של המרק פוגע בטעמם.
  • במנות העיקריות, בדגש על אלו המורכבות מתבשילים מבוססי בשר אדום, פטריות ובשרים שומניים, מומלץ לבחור ביין אדום יבש על מנת לנטרל את השומניות של הבשר.
  • אם נשאר לכם עוד מקום בבטן והצלחתם להגיע לשלב הקינוחים רצוי לבחור ביין קליל ומתוק, אך לא מתוק מידי. לקינוחים מבוססי שוקולד מומלץ לבחור ביין בעל טעם חזק יותר לעומת קינוחים פירותיים, היות ולשוקולד טעם חזק ועשיר והוא דורש יין שיצליח לאזן את הטעמים העשירים שלו. אם הקינוחים מבוססי פירות כמו למשל פאי תפוחים, עוגת שזיפים וכדומה, מומלץ להתאים להם יינות מבעבעים בעלי ארומה פירותית.

אז אילו יינות מחכים לנו על המדף?

____________________________________________________________________________


 

 יקב דלתון

צילום: אורי גרום

לקראת החג, יקב "דלתון" המוערך מציע את ALMA SCARLET (עלמה סקרלט) מבציר 2014, בלנד המופק מ-45% שיראז, 30% מורבדר ו-25% גראנש, כאשר כל חלקה עברה תהליך של תסיסה בנפרד ותהליך של התיישנות במשך שנה. לאחר מכן, עורבב ל"בלנד" והתיישן למספר חודשים נוספים.

"עלמה סקרלט" 2014 זכה במקום השני בתחרות היין "אשכול הזהב" לשנת 2018 בקטגוריית הבלנד בטווח המחירים 50-90 שקלים. מדובר באחד היינות הפופולאריים של יקב "דלתון", בעל טעם בשרני, מלא ומפולפל. היין מתאים מאוד למנות בשר ולקינוחי שוקולד מריר.

סדרת "עלמה" המתחדשת מציעה יינות בלנד ייחודיים מהחלקות המובחרות של כרמי יקב "דלתון" באזור הגליל.

  • מחיר מומלץ לצרכן: 79 ש"ח
  • להשיג בחנויות היין המובחרות

 

 


 

יקב אלכסנדר 

יקב אלכסנדר מציג את יין רוזה 2016. הכרמים מהם מופקים היינות הם מהוותיקים בארץ, אשר ניטעו בראשית שנות ה-80. הגפנים מהכרמים הללו מניבות פרי איכותי בכמויות קטנות.

אלכסנדר רזרב – רוזה רוז'ה  2016

רוזה זה עשוי מענבי GSM  שגדלו בכרמי היקב בכרם בן זימרה. הזנים השונים נבצרו במועדים שונים, בהתאם לקצב ההתפתחות של הזן, ובהתאםלכוונה לשלב מועדים מוקדמים של ענבים רעננים עם מועדים מאוחרים של ענבים בשלים יותר. בשני המקרים נבצרו הענבים במיוחד לעשיית רוזה. זהו איננו רוזה של "בלידינג" (פועל יוצא של ניקוז תירוש ממיכל של ענבים שנבצרו לעשיית יין אדום כדי לרכזו, ומתאימים בעיקר לעשיית אדום).

  • מחיר: 150 ₪
  • ניתן למצוא בחנויות האלכוהול והיין המובחרות

 

 


יקב DAVID

החברה המשפחתית וינובל דויד, הוקמה בשנת 1991 עם אוריינטציה ברורה לתעשיית הין והשמן זית. החברה בבעלות פרטית של משפחת דויד הצרפתית. לחברה 540 דונמים של גפנים ועצי זית הגדלים בצורה אורגנית בלבד. כאשר מאמצים רבים מושקעים בהשבחת הגפנים.

פרדריק דויד הוא הבעלים והיינן הראשי של היקב, הוא מצא חיבור עמוק למסורת היהודית וראה את הצורך הגובר של יהודי פריז והסביבה במוצרים כשרים. לכן, החל בייצור יינות כשרים לקהילה היהודית עד להעברת מיקוד היקב ליין כשר. בנוסף, בכל תהליכי הייצור של יינות Cotes Du Rhone, נשמר התהליך אורגני במלואו ואף טבעוני.

 Cotes Du Rhone, Frederic Daniel, David, white

בגידול אורגני לחלוטין ובתהליכי ייצור טבעוניים וכשרים מייצרים את סדרת יינות Frederic Daniel של יקב דויד. היקב, שוכן בחלקו הדרומי של אזור היין Cotes Du Rhone שבדרום צרפת. תמהיל הענבים כולל גרנאש לבן, רוסאן ומרסאן . היין מותסס בטמפרטורה מבוקרת של 14 מעלות צלזיוס למשך 25 יום ומיושן למשך 7 חודשים.

  • צבע: צלול. גוון צהוב בהיר עם גווני זהב.
  • ארומה: פירות בשלים, עם רמיזות של אפרסק ומשמש. הארומה מתפתחת לריחות פריחה.
  • טעם: גוף בינוני ועדין המעניק סיומת ארוכה, נעימה ורעננה.
  • מומלץ להגיש את היין בטמפרטורה צוננת של 8-10 מעלות צלזיוס כאפרטיף.

 


יקב טורא

הרטלנד – יין אדום יבש. ממסך מיוחד של מספר זנים, מענבים שהוקצו בלעדית ליין זה. התיישן במשך 12 חודשים בחביות עץ צרפתיות. באף – ארומות פרי אדום בשל, וניל וציפורן. בפה – שזיף ושוקולד עם סיומת אספרסו ארוכה.

זהו יין עגול, מאוזן ונעים לשתיה, המתאים הן לארוחות קלות והן לכבדות.

  • בציר: 2017, התשע"ז
  • הרכב זנים: קברנה סובניון, מרלו, פטיט ורדו
  • כרם: ברכה
  • גובה כרם:850 מטר
  • תסיסה אלכוהולית: כשבועיים בטמפרטורה של לא יותר מ- 29OC.
  • התיישנות בחבית: כ-12 חודשים
  • אלכוהול: 13.5%
  • מחיר לצרכן: 89 ₪

 

 


יקב קסטל

יקב קסטל המוערך בבעלות משפחת בן-זקן משיק את היין הלבן LaVie Blanc du Castel בציר 2017 מסדרת היינות הצעירה LaVie, בלנד של ענבי סוביניון בלאן, שרדונה ומעט גוורצטרמינר.

צילום: אלעד ברמי

 

בחודשים האחרונים פורסמו התשבוחות שהעניק צוותו של מבקר היין המוערך בעולם, רוברט פרקר, ל-LaVie הלבן 2016: "נהדר לשתייה, הרעננות מופלאה והארומה מבוקרת. הוא גם טעים למדי. על-אף שיש ביין מספר זני ענבים בעלי 'אישיות גבוהה', מרכיבי השרדונה מצליחים להשקיט אותם מעט ולהפוך את היין ליין לבן עם תיבול ולא ליין 'עשבוני'. בסך-הכל זה יין נהדר לשתייה והוא בדיוק סוג היין שמתאים כל-כך טוב לאקלים הישראלי במרבית המקומות".

LaVie Blanc du Castel בציר 2017 של יקב קסטל הינו יין אשר עבר תסיסה ארוכה בטמפרטורה קרה, וטיפול מוקפד במשקעים. צבעו זהוב עדין, הוא רענן, בעל גוף וסיומת עשירה. ליין ניחוח פירותי עם גוון טרופי ורעננות לימונית.

LaVie blanc du Castel 2017 הינו חלק מסדרת ה- La Vie שהשיק יקב קסטל לפני כשנתיים, המורכבת משני יינות צעירים ומרעננים העשויים בקפידה, במטרה לייצר יינות איכות ישראליים שיהיו הרמוניים ונגישים.

  • מומלץ להגיש את היין בטמפרטורה של 8 מעלות.
  • מחיר מומלץ לצרכן: 79 ש"ח
  • להשיג בחנויות היין המובחרות

 


יקב טפרברג

לכבוד החג משיק יקב טפרברג 1870 מארזי שי חגיגיים ומהודרים ממבחר יינות היקב. חלק מהמארזים מגיעים בצרוף מוצרים קולינריים נלווים:

  1. מארז כוורת עץ, יינות מסדרת  INSPIRE: בקבוק בלנד אדום, בקבוק בלנד לבן – מחיר לזוג : 149 ₪
  2. מארז יינות סדרת INSPIRE: בקבוק בלנד אדום, בקבוק בלנד לבן, בקבוק שמן זית איכותי (750 מ"ל)- מחיר: 149 ₪
  3. מארז יינות סדרת  IMPRESSION: בקבוק בלנד אדום (קברנה סובניון – מרלו), בקבוק בלנד לבן (סוביניון בלאן – שרדונה), 2 גביעי יין איכותיים – מחיר : 99 ₪
  4. מארז יינות סדרת  IMPRESSION: בקבוק בלנד אדום (קברנה סובניון – מרלו), בקבוק בלנד לבן (סוביניון בלאן – שרדונה), מדחום לבשר – מחיר : 99 ₪

את מארזי השי ניתן למצוא בחנויות היין המובחרות ובחנויות המתמחות.

 


יקב מדבר

יינות חדשים: "מדבר 22" 2017 כוללת 4 יינות: מרלו, קברנה סוביניון, ויונייה, ושרדונה

הסקוטית- חטיבת היין והאלכוהול מבית ישרקו, משיקה לקראת חגי תשרי סדרת יינות חדשים מיקב מדבר- "מדבר 22" שיוצרו באופן בלעדי עבורה. הסדרה כוללת 4 יינות – מרלו, קברנה סוביניון, ויונייה ושרדונה. היינות בהכשר הרבנות ראשית והרב דב לנדאו.

יקב מדבר, נחשב לאחד מיקבי הבוטיק המובילים בישראל, המייצר של למעלה מ- 60,000 בקבוקים בשנה של מגוון יינות. ביקב מדבר מקפידים, בדרך כלל, על עשיית יין "טרוארי" אמתי וממעטים להשתמש בעץ כדי לא למסך את טעמי הפרי. היינות כולם רעננים, מאוזנים להפליא וארומטיים. יינות של כיף וחוויה לחיך.

יינות יקב מדבר זוכים להערכה רבה בשל טעמם הייחודי. היקב ממוקם בנגב בערד, ברובע האמנים, רוב היינות עשויים מענבים מכרם ייחודי, ברמת הנגב הגבוהה, 800 מטר מעל לפני הים. בית הגידול לגפנים במדבר מצטיין באדמת לס בלתי מחלחלת, יובש קיצוני שמחייב השקיה מושכלת, קרינת שמש ייחודית בליווי הבדלי הטמפרטורה בין היום והלילה ועונות השנה, מיטיבים עם הגפנים.

היינן של היקב: שחר לנדמן ודיאגו צ'ורלטי מפנזנו שבקיאנטי בטוסקנה, שמסייע ומייעץ לו, בשיתוף פעולה עם הכורמים, מופקדים על עשיית היין. טעמם, מומחיותם וניסיונם בשטח באים לידי ביטוי הולם ובלתי מתפשר ביין איכותי וטעים.

יינות "מדבר 22" סדרה בלעדית לסקוטית מבוססת ענבים מחבלי ארץ שונים:

  • ויונייה 22 – ממסך לבן עשוי זני הענבים ויונייה וריזלינג, יין יבש צהבהב, ארומות פרותיות עזות, וטעמי הדרים ואפרסק. היין קליל ונעים לחיך. המחיר:  35 ₪  אלכוהול: 13.5%
  • שרדונה 22 – ממסך לבן עשוי זני הענבים שרדונה ריזליניג. יין לבן יבש בעל גוון צהוב בהיר. וארומות של פרחוניות עזות. טעמי אגס ותפוח ירוק. היין קליל ונעים ומאופיין בחמיצות מרעננת. המחיר: 35 ₪ אלכוהול : 13%
  • קברנה סוביניון 22 – ממסך אדום עשוי זני מרלו וקברנה סוביניון. יין אדום יבש בעל גוון אדום עמוק. וארומות של פירות אדומים, קסיס ריבת פירות יער. הפה עשיר בטעמים ומרוכב. וסיומת ארוכה ועמוקה. המחיר: 35 ₪ אלכוהול : 14%
  • מרלו 22 – ממסך אדום עשוי זני ענבי מרלו. יין אדום יבש בעל גוון בורדו עמוק. וארומות של פירות יער אדומים, דובדבן ואוכמניות. מתובלן בשוליים בפלפל שחור וקליפת תפוז. ליין סיומת ארוכה ועמוקה. המחיר: 35 ₪ אלכוהול : 14.5%

צילום: אסף לוי

 


יקבי ברקן

'ברקן', היקב הישראלי המעוטר ביותר בתחרויות יין בינלאומיות, משיק בציר חדש לסדרת היוקרה  Altitude

+585/+624/+720 בציר 2014

סדרת Altitude היוקרתית, מהווה נדבך מרכזי באתגר של 'יקבי ברקן' לחקור ולבטא את הטרואר הישראלי. הסדרה מעניקה אפשרות ייחודית להשוואה בין שלושה יינות קברנה סוביניון מאותה שנת בציר שעברו תהליכי הכנה ויישון זהים ונבצרו משלושה כרמים בגבהים שונים. גובה הכרם בו גדלים הענבים הוא מהגורמים המשפיעים ביותר על אופי היין והוא מאפשר הצצה להבדלים בין היינות שכל טרואר מייצר. בסדרה שלושה יינות הנקראים על שם גובה הכרם שבו גדלו הענבים מכרמי העילית של היקב. הסדרה זכתה לאורך השנים במעל 100 מדליות בתחרויות יין בינלאומיות בארץ ובעולם.

בציר 2014

שנת הבציר 2014 הייתה שנה מצוינת לכרמים, אך מאתגרת. לאחר אירוע שלג חריג, כמויות המשקעים היו נמוכות מהממוצע בסיכום החורף, נתון שממשיך להקשות על הגידול החקלאי בארץ ישראל. למרות זאת, חודשי האביב החמימים יחסית הביאו להתעוררות אחידה של הגפנים ואף העלו את ממוצע המשקעים השנתי במרכז הארץ. תקופת ההבשלה בקיץ הייתה נוחה יחסית עם טמפ' נוחות מאוד ביולי ואוגוסט, פרט לכמה אירועים בודדים. נתונים אלו הביאו להבשלה הדרגתית וטובה בכרמי היקב, שהביאו פרי מצוין.

Altitude +585 Cabernet Sauvignon, 2014

רשמי טעימה: צבע היין רובי אדום מבריק. באף עולות ארומות של שזיף אדום ודובדבן עטופים בניחוחות ירקרקים של עלי דפנה, אקליפטוס ונגיעות מנטה. גוף היין בינוני-מלא, הטאנינים מעודנים אך ממלאים את חלל הפה ונמשכים לסיומת פירותית, עם חמיצות נהדרת ונגיעות עץ אלון איכותי.

  • בציר: 2014
  • הרכב זני: 100% קברנה סוביניון 
  • כרם: יפה נוף (קיבוץ מנרה)
  • גובה הכרם:  585מ'
  • זמן וטמפ' תסיסה: משך התסיסה וההשריה על הקליפות עבור היין היה בן 18 ל- 27 ימים. התסיסה בוצעה בטמפ' מבוקרת של 24 מעלות
  • יישון: 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי, כ- 40% חדשות
  • אלכוהול: 14%
  • משקל סגולי: 995
  • חומצה כללית: 6.13
  • pH: 3.58

Altitude +624 Cabernet Sauvignon, 2014

רשמי טעימה: צבע היין אדום-בריק. ליין ארומות של שזיפים בשלים, נגיעות שוקולד, ליקוריץ ועשבי תיבול ים תיכוניים. גוף היין מלא ובעל טאנינים עוצמתיים, אך מאוזנים. תשלובת טעמי פרי אדום עסיסי ארוגים בעץ אלון איכותי ממשיכה לסיומת ארוכה ופירותית. לאחר הפתיחה, מומלץ להמתין כשעה או לחדרר את היין.

  • בציר: 2014
  • הרכב זני: 100% קברנה סוביניון
  • כרם: עלמה
  • גובה הכרם: 624 מ'
  • זמן וטמפ' תסיסה: משך התסיסה וההשריה על הקליפות ארכו בין 19 ל- 37 ימים. התסיסה בוצעה בטמפ' מבוקרת של 25 מעלות
  • יישון: 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, כ-80% חדשות
  • אלכוהול: 13.4%
  • משקל סגולי: 996
  • חומצה כללית: 6.16
  • pH: 3.54

Altitude +720 Cabernet Sauvignon, 2014

רשמי טעימה: צבע היין ארגמן עמוק. באף, ארומות שזיף ודובדבן שחור, מלווים בתבלינים מתוקים כגון קינמון וציפורן, עטופים כולם בנגיעות ירקרקות המזכירות אקליפטוס. בהרמוניה נהדרת, גופו המלא של היין וטאנינים אלגנטיים אשר עוטפים את החך, נמשכים לסיומת ארוכה, פירותית, עם נגיעות קפה קלוי ועץ אלון איכותי. יין זה נהדר לשתייה מידית, אך יוסיף להשתבח בתנאי יישון נאותים.

  • בציר: 2014
  • הרכב זני: 100% קברנה סוביניון
  • כרם: דובב (הר גודרים)
  • גובה הכרם: 720 מ'
  • זמן וטמפ' תסיסה: משך התסיסה וההשריה על הקליפות ארכו בין 18 ל- 33 ימים. התסיסה בוצעה בטמפ' מבוקרת של 25 מעלות.
  • יישון: 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, רובן חדשות.
  • אלכוהול: 14.5%
  • משקל סגולי: 995
  • חומצה כללית: 5.76
  • pH: 3.63

היין מגיע במארז מהודר

מחיר מומלץ לצרכן: 120 ₪

ניתן לרכוש בחנויות היין והאלכוהול המובחרות

 


יקב סגל

'Petit UF' קברנה סוביניון בציר 2016 – יין הדגל של יקב סגל, קברנה סוביניון ללא סינון UF, יין אייקוני, עטור פרסים ואחד היינות המוערכים והמצליחים בישראל. הצלחתו של יין הדגל קברנה סוביניון UF והחדשנות שהביא עימו, הביאה את יקב סגל לייצר יין נוסף באותו תהליך ייצור "ללא סינון".

Petit UF, יין "תווית שנייה" ליין הדגל של יקב סגל, הינו יין מורכב ואלגנטי, מרובה משקעים, שנעשה ללא סינון או הצללה.

במרומי הגליל העליון, בגובה 835 מטרים מעל פני הים, שוכנים האיכותיים שבכרמי יקב סגל. כרמים אלו נהנים מאדמה משובחת ותנאי אקלים אידאליים, אשר מניבים ענבים יוצאי דופן באיכותם. מקורו של Petit UF הוא מענבי קברנה סוביניון מובחרים המגיעים מכרם פלאטו בגליל העליון. כרם צעיר אך מבטיח המכיל זמורות מובחרות שהובאו במיוחד מצרפת, מהן הורכבו השתילים שבכרם.
היין התיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. הודות לתהליך הייצור הייחודי, התקבל יין אלגנטי בעל ארומה דומיננטית המשלב פרי עוצמתי ומורכבות מרשימה. היין מולא ללא כל סינון והצללה, אשר תורם לשימור אופיו הייחודי . התווית על גבי הבקבוק עשויה מגפת ענבים וסיבי עץ תות הניר המשקפת את הייחודי והראשוני שבעשיית היין. 

שנת הבציר:

שנת הבציר 2016 הייתה שנה מצוינת לגפנים. חורף קר מהממוצע ואירוע שלג בהרי ירושלים והגליל בחודש ינואר, בעקבותיו נרשמו מנות קור משמעותיות מאוד, הבטיח התעוררות טובה ואחידה בגפנים בכלל אזורי הארץ. רוב הטמפרטורות הגבוהות נרשמו דווקא בתחילת עונת ההבשלה, שבשיאה, הייתה מתונה להפליא. בחודשי הקיץ לא נרשמו אירועים משמעותיים למדי והטמפרטורות היו ממוצעות, נתונים שהביאו להבשלה אחידה וטובה של הפרי.

רשמי טעימה:

ליין גוון אדום עמוק בעל שוליים סגלגלים. ארומות עוצמתיות של פירות שחורים כגון דובדבנים, שזיפים, ואף נגיעות של פירות יער מציפות את חלל הכוס. עוצמות הפרי נתמכות במעטפת עץ אלון מתחנף אשר משתלבת נהדר עם ניחוחות עשבי תיבול ים תיכוניים ואף אזכורים של מנטה וליקוריץ. היין בעל גוף מלא, וגדוש בטעמי פרי הממלאים את הפה. הטאנינים אלגנטיים ועוטפים ומשווים תחושה של איזון מושלם, אשר ממשיך לסיומת ארוכה ופירותית בעלת חומצה נהדרת. היין נהדר לשתייה מיידית, אך וודאי יוסיף להשתבח בתנאי יישון נאותים.

  • היין מגיע במארז מהודר.
  • מחיר מומלץ לצרכן: 120 ₪  
  • ניתן לרכוש בחנויות היין והאלכוהול המובחרות

 

 


יקב היוצר

לכבוד חגי תשרי, יקב היוצר מציע יינות ישראליים איכותיים ויוקרתיים עם ארומה ים-תיכונית אשר זכו לפרסים בארץ ובעולם.

יינות יקב היוצר משתלבים נהדר בארוחות החג ומתאימים לאירוח, כמתנה או לצריכה אישית בכל הזדמנות בה אנחנו מבקשים יין איכותי וטוב.

היינן הראשי של היקב, אמן היין פיליפ ליכטנשטיין, שם לעצמו כמטרה לתת לטעם הפרי לשלוט בתמהיל הטעמים, על פני הדומיננטיות של טעמי העץ. כל יינות היוצר עברו התיישנות בחביות עץ אלון, תוך בחירה ספציפית של סוג וגיל החביות בכדי לשמור את טעמי החבית, אך לא לאבד את ביטויו של כל זן וזן. ליכטנשטיין מעורב בטיפול בכרמים כדי להבטיח התאמה של הזנים לתנאים הארץ-ישראלים.

יקב היוצר – סדרת בראשית

זני הענבים השונים מהם עשויים היינות בסדרה,  גדלו בכרמים רעננים הפרוסים מצפון הארץ ועד דרומה. תחילתה של יצירת סדרת יינות בראשית נעוצה באופן גידולם הייחודי של הכרמים המספק ליינן את חומרי הגלם הראויים ביותר. התהליך ממשיך בבציר לילה עם ניחוח אגלי הטל העוטף את האשכולות. בתהליך ההתיישנות של היין, הענבים נשארים במגע עם הקליפות למשך שבוע בלבד, במטרה להביא יינות נגישים ובשלים יותר.

  • קברנה סוביניון. יין מלא בעל ניחוחות חזקים, נוצר משילוב ענבים משני כרמים – האחד מהצפון המוריק בכרם דישון והשני מהדרום שטוף השמש בכרם לכיש. היין מכיל 13% כהל. מחיר לכבוד החג: 3 ב- 100 ₪. להשיג ברשות השיווק ובחנויות היין.
  • מרלו. יין עדין ורענן, משלב את קסם הכרמים של זיכרון יעקב הירוקה ואת ניחוח הכרמים הוותיקים. מכיל 13.5% כהל. מחיר לכבוד החג: 3 ב- 100 ₪. להשיג ברשות השיווק ובחנויות היין.
  • שיראז. יין רך עם מרקם קטיפתי ומלטף, נוצר משילוב של 3 כרמים ייחודיים מאזור כפר תבור. מכיל 13% כהל. מחיר לכבוד החג: 3 ב- 100 ₪. להשיג ברשות השיווק ובחנויות היין.
  • סבניון בלאן. יין פריך ורענן שמקורו בכרמים של כפר תבור. עשיר בניחוחות עשבוניים האופייניים לזן ממערב צרפת. מכיל 12% כהל. מחיר לכבוד החג: 3 ב-100 ₪. להשיג ברשות השיווק ובחנויות היין.
  • רוזה. יין עגול ורענן המופק מענבי גרנאש הגדלים בכפר קיש שבגליל התחתון. עשיר בניחוחות של פרי אדום המופק מתסיסה קרה של היין. מכיל 12% כהל. מחיר לכבוד החג: 3 ב- 100 ₪. להשיג ברשות השיווק ובחנויות היין.

יקב היוצר – סדרת וירטואוזו (VIRTUOSO)

הסדרה מבוססת על שלושה זנים אדומים וזן אחד לבן מובילים: קברנה סוביניון, מרלו, שיראז וגוורצטרמינר. סדרת Virtuoso עוצבה בקפידה ובייחודיות רבה וההשראה לעיצובה מגיעה מעולמות כלי הנגינה, עם בקבוק בעל צורה ייחודית המיובא ממפעל בוטיק לזכוכית בצרפת. ייצור היין בוצע על ידי קליטת הענבים וריסוקם, הם קוררו ועברו להשריה קרה עם הקליפות למשך כ- 3 שבועות שלאחריהם היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתיות למשך 12 חודשים.

  • קברנה סוביניון. יין בעל טעם חזק ועוצמתי מכרמי קברנה סוביניון שבגליל העליון ומכרמים במושב דישון. מכיל 13% כהל. מחיר לכבוד החג: 2 ב- 80 ₪. להשיג בחנויות היין המובחרות.
  • מרלו. יין מלא עם רעננות מיוחדת מכרם הנטוע בקרבת צומת ישע שבגליל העליון. מכיל 13.5% כהל. מחיר לכבוד החג: 2 ב- 80 ₪. להשיג ברשתות השיווק.
  • שיראז. יין רך ועוצמתי הנוצר משילוב ייחודי של 2 כרמי סירה, האחד ממוקם צפונית לכפר תבור והשני נטוע במורד מדרון על יד קיבוץ עין דור. מכיל 13% כהל . מחיר לכבוד החג: 2 ב- 80 ₪. להשיג ברשתות השיווק.
  • גוורצטרמינר. יין מעודן ורענן, מענבי הזן הארומטי גוורצטרמינר הגדלים בנגב הצפוני, מביא עמו ניחוחות של פירות אקזוטיים, פרחים לבנים ותבלינים. מכיל 11.5% כהל . מחיר: 49.9 ₪. להשיג ברשתות השיווק.

צילום: אייל קרן

 


 

יקב סגל

לרגל החגים משיק 'יקב סגל' מארזי יינות חדשים ואלגנטיים המתאימים כמתנה לקראת השנה החדשה. היינות זוכים לכשרות מהודרת בד"ץ חוג חתם סופר פ"ת, בד"ץ בית יוסף וכשרות הגר"ד לנדו.

מארז מהודר וחגיגי המכיל שני יינות מסדרת האיכות Free Run: קברנה סוביניון ומרלו בציר 2016 ו-2 כוסות יין איכותיות ויוקרתיות במתנה – 135 ₪

יינות סדרת האיכות Free Run מופקים מהחלק המשובח ביותר שמגיע מהמיצוי הראשוני והטהור של קליפות הענב. Free Run  הוא התירוש הראשוני הניגר מן הענבים ללא התערבות ולחץ מלאכותי של מכונות, עשיר בטעם, צבע וארומות הייחודיים לזן ולכרם. מקור הענבים בכרמי ההר הגבוהים בגליל העליון ובירושלים. היין עשיר ביותר ולו טאנינים רכים ומבנה קטיפתי.

יין הדגל של סגל קברנה סוביניון ללא סינון Unfiltered בציר 2013 במארז עץ מרהיב וחגיגי – 220 ₪

ספינת הדגל של יקב סגל. עוצמתי ובו בעת מעודן ואלגנטי. ב-1988 נבצרו הענבים הראשונים ליין הקונספט של סגל – קברנה סוביניון ללא סינון Unfiltered. מתחילת דרכו, וכיין אייקוני, שומר היין על סגנון מובהק. זהו היין הראשון בישראל, שהלך נגד כל המוסכמות של עשיית יין בארץ באותה תקופה. עם השנים היין הפך לדוגמה הטובה ביותר של עשיית יין עם חשיבה מחוץ לקופסה. כיום היין עטור פרסים רבים ואחד היינות המוערכים והמצליחים בישראל.

מארז עץ אלגנטי המכיל שלושה יינות מסדרת רכסים: קברנה דישון, מרלו ורוזה דישון 2016 ופותחן יין יוקרתי במתנה– 240 ₪

סדרת יינות רכסים מציגה את הביטוי הייחודי של זן ענבים נבחר הגדל בכרם יחידני מובחר ואת הקשר ההדוק בין יינות סגל לבין הכרמים ברחבי הגליל העליון.


 

יקב דלתון

צילום: אורי גרום

לרגל החג, יקב "דלתון" המוערך, אחד היקבים הגדולים בארץ בבעלות משפחת הרוני, משיק את היין הלבן – ויונייה רזרב, בציר 2017. טעמים של משמש ואפרסק לבן – מרענן, צונן וחגיגי

ענבי הויונייה נבצרו ידנית בארגזים קטנים, על מנת למנוע מעיכה של האשכולות. לאחר הקירור, האשכולות הועברו לסחיטה, לאחר מכן – לחביות עץ אלון צרפתי לתחילת תהליך של תסיסה (התסיסה הינה טבעית ונובעת מהשמרים), ובסוף התהליך היין מתיישן.

זהו יין בעל ארומות של אפרסק לבן, משמש, מאוד מתובל בטעמיו ובעל גוף מלא וסמיך המדמה תחושה של מתיקות קלה. מומלץ לשתייה בשילוב מנות אסייתיות, דגים ומנות עוף.

יינות הרזרב של היקב מופקים מחלקות הכרמים עם הפוטנציאל הגבוה ביותר, בעלות המורכבות, העומק והביטוי לטעמי הגליל. ענבי כרמים הללו מקבלים את תשומת הלב היתרה על מנת שיוכלו להיות חלק מסדרת הרזרב.

  • טמפרטורת הגשה: 8-10 מעלות.
  • מחיר מומלץ לצרכן: 75 ש"ח
  • להשיג בחנויות היין המובחרות

 


 

יקב קסטל

צילום: אלעד ברמי

יקב קסטל גאה להציג את יין Castel Grand Vin מבציר 2016, בציר מספר 25 של היקב. לדבריו של אלי בן זקן, יינן ובעלים יקב קסטל: "זיהיתי את מאפייניו יוצאי הדופן של הבציר עוד כשטעמתי את הענבים בכרם בתהליך גידולם. מבחינתי מדובר בתעלומה – מדוע שנת 2016 הייתה שנת בציר כה מוצלחת, כיון שמזג האוויר היה רק 'בסדר', לא חם מדי ולא קר מדי. יהיו שיגידו שזהו פיצוי משמיים לאחר שנת השמיטה; נדמה לי שה-Grand Vin 2016, הבציר ה-25 שלי, הוא הטוב ביותר שיצרנו".

Castel Grand Vin (גרנד וין) נחשב ליין הדגל של יקב קסטל ומהווה בלנד של ענבי קברנה סובניון, מרלו, פטי ורדו וקברנה פרנק, הנבצרים מהחלקות המובחרות ביותר בכרם. היין גדל במשך כ-16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות, רובן חדשות, ועוד כ-4 חודשים במכלי בטון לפני בקבוקו.

Grand Vin 2016 הינו יין אלגנטי וקלאסי בעל צבע עמוק, בוקה מרוכז ומורכב המלווה בטעמי פירות יער שחורים, תבלינים וטאנינים רכים (אך מוחשיים). זהו יין מאוזן הנוטה לקטיפתיות חלקה ובעל סיומת ארוכה ונקייה. היין מגיע לשיאו כ-8 שנים לאחר שנת הבציר. מומלץ לחדרר את היין טרם ההגשה.

  • טמפרטורת הגשה מומלצת: 18-20 מעלות.
  • מחיר מומלץ לצרכן: 214 ש"ח
  • להשיג בחנויות היין המובחרות

 

השארת תגובה