שבעה ימי חג? יש דג… ישראלי

Baked fish on fire
Baked fish on fire
עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

שבעה ימי חג הסוכות עמוסי סעודות, אורחים ומבקרים, הם הזמן המושלם למטעמי דגים, דגים הם מנה קלה להכנה ובעיקר, טעימה, יש רק דבר אחד שעליו חשוב להקפיד – מנה טעימה מתחילה בדג טרי באמת, ודג טרי באמת, מתחיל בישראל. ליקטנו לכם מתכונים נפלאים, חגיגיים במיוחד שיעשירו את הסעודה בטעם נפלא, בסגולות תזונתיות ויגוונו את שולחן החג, בתיאבון!

נתחי אמנון בעשבי תיבול

מרכיבים:

6 פילטים של אמנון (מומלץ לבקש מהדגאי בנקודת המכירה 6 מנות פילה מנוקה)

למרינדה:

צרור עלי פטרוזיליה

צרור עלי נענע

צרור עלי בזיליקום

שיניים מראש שום

כף דבש

כף חרדל דיז’ון

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

מלח

פלפל שחור גרוס

6 כפות יין לבן

אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה. אם יש צורך, מדללים ביין לבן עד קבלת תערובת רכה. (בשלב זה מומלץ לשמור מעט מהתערובת בצד ולהשתמש בה להגשה).

מערבבים את נתחי הדג עם הרוטב ומשהים ל- 10 דקות.

מדליקים את התנור על מצב גריל לטמפרטורה של 220 מעלות.

לאחר שהגריל התחמם לטמפרטורה המתאימה, מסדרים את הדגים על רשת הגריל (או בתבנית) כשצד העור פונה תחילה כלפי מטה, וצולים בין 2-5 דקות מכל צד עד שצבע הדג הופך לבן אטום לקראת סיום הצלייה, ניתן לצקת על הדגים מעט מהמרינדה שמרנו לשם כך.

מגישים מיד.

פילה ברמונדי בליווי סלסת צ'ילי ובצל ירוק – באדיבות השף אליעזר לויה

מצרכים:

4  נתחי פילה ברמונדי עם העור

צרור בצל ירוק

2 שיני שום

4  כפות שמן זית

פלפל צ'ילי (לפי הטעם)

מלח  (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

לפרוס דק את הבצל ירוק, שום והצ'ילי

לחמם שמן זית במחבת ולטגן השום והצ'ילי במשך כ- 2 דקות, עד להזהבה קלה בלבד של השום.

להוסיף את הבצל ולטגן 2-3 דקות עד לריכוך הבצל.

להסיר מהכיריים, לתבל במעט מלח ולשמור בצד.

באותה המחבת לטגן במעט שמן את הדג תחילה כשצד העור כלפי מטה ולאחר 2-3 דקות להפוך ולטגן את הצד השני.

להעביר את הדג המוכן לצלחת ולצקת את הסלסה מעל.

תבשיל בורי עם גרגרי חומוס ומנגולד

מרכיבים (לכ- 6 מנות):

2 דגי בורי פרוסים לסטייקים בעובי של 2 ס"מ (בקשו מהדגאי – מוכר הדגים – לפרוס עבורכם)

2 כוסות גרגרי חומוס יבשים מושרים ללילה ומבושלים כשעה וחצי עד להתרככות

1 תפו"א קלוף חתוך לקוביות של 1 ס"מ

צרור מנגולד קצוץ

2 עגבניות חצויות

קורט מלח / פלפל

1/2 כוס שמן זית

3 שיני שום קצוצות

1/2 כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית כמון (לפי הטעם)

מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

בסיר מעל להבה גבוהה מחממים שמן, מוסיפים את השום, מוסיפים את המנגולד ומאדים כ- 3-5 דקות תוך ערבוב מידי פעם.

מוסיפים את גרגרי החומוס (כדאי לשמור על המים שבהם בושלו) ומתבלים בכורכום, פפריקה וכמון.

מוסיפים תפוח אדמה ועגבניות, מכסים במים (רצוי להשתמש במים בהם בושל החומוס) ומביאים לרתיחה.

מבשלים בסיר מכוסה במשך 25-30 דקות על אש בינונית, עד להתרככות תפוחי האדמה.

מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הדגים.

מכסים חלקית את הדגים בתבשיל. מוסיפים את מיץ הלימון.

מכסים את הסיר ומבשלים 15-20 דקות על אש בינונית.

מומלץ להגיש עם אורז לבן.

בתאבון!

מתחילים שנה בריאה במיוחד עם מטעמי דגים ישראליים

השארת תגובה