טיפים לשבירת הצום בצורה נכונה ומתכון לצאת הצום

הצטרפו עכשיו – וקבלו את העיתון היומי לתיבת המייל שלכם

ריקי ממאפה נאמן, כבר מכינה לנו את העוגיות והקפה הראשון אך קודם כל מדגישה ומסבירה כי, "חשוב מאוד ששבירת הצום תיעשה בהדרגה וכמה שיותר לאט.

בשלב ראשון- חשוב לשתות נוזלים עם פחמימות זמינות כדוגמת שתייה ממותקת עם פרי ו/או כעכים / עוגיות וכדומה.
בהמשך רצוי לאכול ארוחה קלה כדוגמת ארוחת בוקר. ביצים, ירקות וגבינות.

הארוחות – המפסקת וזו של הפסקת הצום אינן צריכות לספק את כמויות האנרגיה ורכיבי המזון שנגרעו במהלך הצום. כאמור, ארוחות גדולות אינן בריאות ותוצאותיהן הן הפוכות- עודף האנרגיה הופך לשומן ומכביד עלינו".

בנוסף, ריקי מצרפת לנו מתכון לעוגיות:

  • 125 גר חמאה רכה
  • 240 גר – כוס סוכר חום דמררה
  • 3 כפות סוכר לבן
  • 1 ביצה גדולה L
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 250 גר – כוס קמח לבן רגיל
  • חצי כפית אבקת אפיה
  • חצי כפית סודה לשתיה
  • חצי כפית מלח
  • 1 וחצי כפית קפה נמס
  • כוס וחצי שוקולד צ'יפס/שוקולד מריר קצוץ

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות
  2. במיקסר מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת מרקם אוורירי
  3. מוסיפים ביצה ותמצית וניל וממשיכים להקציף במשך 30 שניות בערך
  4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח ומוסיפים בהדרגה במהירות נמוכה לשאר התערובת ומערבבים עד ליצירת תערובת אחידה
  5. לבסוף מוסיפים את אבקת הקפה הנמס והשוקולד הקצוץ/ שוקולד צ'יפס ומערבבים
  6. צרו עיגולים בגודל של כדור שוקולד וסדרו אותם בתבנית על נייר אפיה(לא למעוך אותם)
  7. אופים במשך 20 דקות(בערך) עד שהקצוות של העוגיה טיפה צהובים והיא עדיין רכה
  8. מוציאים את העוגיות מהתנות ונותנים להן להתקרר. מרקם העוגיה משתנה ונהיה קשה יחסית לכן רצוי לא לאפות יתר על המידה.
השארת תגובה