מתכון לחג: בצלים במילוי פריקה / רינת צדוק

עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

סוטאז בקוטר: 22 ס״מ סולתם

חומרים:
6 בצלים גדולים

למלית:

  • כוס ורבע פריקה שטופה היטב
  • בצל קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 עגבניות מגורדות
  • כפית מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית בהרט
  • כף נענע קצוצה
  • כוס מים

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 6-5 שיני שום פרוסות
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות רכז רימונים טבעי ללא סוכר
  • כף סילאן טבעי או דבש ענבים
  • כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 5-4 עלי נענע
  • 2 כוסות מים
  • חצי כוס צימוק אוזבקי

אופן ההכנה:

  1. מלית: מטגנים את הבצל לגוון זהוב-שקוף, מוסיפים לסיר את הפריקה ומערבבים.
  2. מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים, מבשלים 10 דקות ומצננים.
  3. מצננים את הבצלים ומפרידים בעדינות לגלדים (לפעמים יש מעין ציפה דקה על הגלדים, מקלפים אותה).

מסדרים את הסיר:

  1. משמנים ב-3 כפות שמן זית, שיני שום פרוסות, 4 ענפי טימין, 2 ענפי מרווה, ממלאים כל גלד בכף מילוי, סוגרים היטב שהפריקה לא יצא במהלך הבישול.
  2. מסדרים את הבצלים בצורה צפופה בסיר.
  3. מקשטים בגבעולי טימין.
  4. יוצקים את שארית חומרי הרוטב ומבשלים על אש בינונית כ-15 דקות
  5. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 35 דקות
  6. ניתן לסיים את הבישול בתנור לקבלת גוון שחום.
  7. מכינים את הבצלים למילוי: יוצרים חתך עמוק אורכי בכל בצל.
  8. מרתיחים סיר מים רותחים ומבשלים את הבצלים כ-10 דקות.

המתכון באדיבות: סולתם

השארת תגובה