קציצות עוף סלרי ולימון / רינת צדוק

עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

מגמה קוטר: 24 ס״מ סולתם

מרכיבים:

  • 500 גרם חזה עוף + פרגית טחונים
  • בצל גדול מגורר בפומפייה
  • חצי קישוא מגורר דק
  • 1/4 כפית הל
  • 1/4 כפית כורכום
  • כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • שן שום כתושה
  • 3 כפות קמח חומוס

לרוטב:

  • חבילת סלרי
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 3 כפות שמן צמחי
  • כף כורכום
  • 1/4 כפית חוטי זעפרן מושרים ב-2 כפות מים חמים.
  • כף מלח
  • מיץ מחצי לימון
  • לימון פרסי יבש
  • כפית סוכר קנים
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

  1. הכנת הקציצות
  2. מגרדים בצל על פומפייה
  3. מערבבים את כל החומרים בקערה, מניחים במקרר למנוחה חצי שעה.הכנת המרק:
  4. מנקים את גבעולי הסלרי וחותכים למקלות דקים באורך: 5-4 ס״מ.
  5. יוצקים לסיר שמן, מניחים את מקלות הסלרי, שיני שום פרוסות, מזיזים קלות את הסיר
  6. מוסיפים לסיר, זעפרן, כורכום ואת יתרת התבלינים למעט לימון.
  7. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

הכנת הקציצות:

  1. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים, מניחים בעדינות במרק, כל פעם מזיזים אותן בעזרת נענוע הסיר מצד לצד בעדינות, רק שהקציצות מוכנות אפשר להזיז אותן בעזרת כף.
  2. מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות על להבה נמוכה, יוצקים את הלימון ומגישים.

המתכון באדיבות: סולתם

השארת תגובה