שנהיה לראש: מתכוני חג עשירים ומהודרים

סטארקיסט מתכונים צילום: טל סיוון ציפורין
סטארקיסט מתכונים צילום: טל סיוון ציפורין
לחץ נפשי, חרדה? זו הכתובת בשבילך

כידוע, אחד הסימנים של ראש השנה הוא הדג – המסמל, בין השאר, את הברכה שנפרה ונרבה כדגים. נראה שגם על המותג סטארקיסט חלה ברכה מיוחדת של ריבוי, מגוון המוצרים הייחודיים, עם הטעמים הנפלאים, ומגוון המתכונים המעולים שניתן להעשיר בהם את שולחן החג, הוא כמעט אינסופי. לקראת ראש השנה, בחרנו במתכונים מיוחדים לאניני טעם, שהם כאמור אחדים מעשרות מתכונים לקציצות, מאפים, פשטידות וכדומה שיכולים לפאר ולהעשיר את שולחן ראש השנה, וכמובן להעשיר את  הארוחות הרבות הצפויות בימי חג הסוכות.

שתהיה לכם שנה טובה וטעימה!

מתכוני חג:

סנייה טונה וחצילים

רכיבים:

9 פרוסות חציל אפויות (למרוח בשמן זית פרוסות חציל בעובי 1 ס”מ ולאפות בתנור(

3/4 כוס טחינה מוכנה סמיכה מעט אבל שעדיין אפשר יהיה לשפוך אותה

למילוי:

2 קופסאות טונה בשמן קנולה, מסוננות

1 בצל לבן קצוץ

4כפות אגוזי מלך קצוצים גס

4כפות פטרוזיליה

מעט מוסקט טחון

אופן ההכנה:

להניח בתבנית את פרוסות החציל, למרוח בשמן זית ולאפות10  דקות בחום של 200 מעלות.

לערבב את מרכיבי המילוי יחד.

להניח פרוסת חציל אפויה ומעליה שכבת מילוי

להניח עוד פרוסת חציל ועוד שכבת מילוי, לסגור בפרוסת חציל מלמעלה.

לזלף מעל הכל טחינה ומעט אגוזים לקישוט, לאפות את“ המגדל” בתנור 10 דקות (בתנור שחומם מראש ל 180-מעלות(

הצעת הגשה:

להגיש עם סלט צבעוני: גזר, סלרי, פלפל ירוק חתוכים לרצועות דקיקות, מתובל בשמן זית, מיץ לימון ומלח.

 

מאפה פיקנטי במילוי טונה ל 6- מנות

רכיבים:

600גרם בצק עלים מרודד דק (פילאס תורכי(

למלית:

1 קופסא טונה בשמן מסוננת 160) גרם)

1 קופסא טונה סטארקיסט עם פלפל חריף או עם לימון, מסוננת 160) גרם(

1/3 כוס שמן זית

1 בצל סגול, קצוץ דק מאוד

4שיני שום קצוצות

1/2 1 פלפלים מצבעים שונים, חתוכים לקוביות קטנות

1 זוקיני חתוך לקוביות קטנות

1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות

מלח, פלפל שחור גרוס

1 עגבנייה קצוצה דק

1כוס עשבי תיבול קצוצים) שמיר, עירית, טימין, פטרוזיליה(

2 ביצים קשות, קצוצות

לציפוי:

1ביצה טרופה

אופן ההכנה:

להכנת המלית: מחממים במחבת גדולה שמן זית. מוסיפים את הבצל ,השום, הפלפלים והזוקיני ומטגנים תוך כדי בחישה 10 דקות. מוסיפים את הפטריות והעגבנייה, ומתבלים במלח ובפלפל. מטגנים עוד 10 דקות, מסירים מהלהבה, מצננים ומעבירים לקערה.

מפוררים את שני סוגי הטונה. מוסיפים לקערה את הטונה, עשבי התיבול והביצים הקשות. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.

מחממים תנור לחום גבוה 200) מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה, פורשים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומחלקים ל 12-ריבועים שווים. מניחים במרכז כל ריבוע מעט מהמלית, אוספים את שולי הבצק מעל המלית ומהדקים לצרור. מניחים את כל הצרורות בתבנית האפייה. מברישים את הצרורות בביצה טרופה ואופים בתנור כ-25 דקות עד להזהבה.

מגישים חם לצד סלט.

 

השארת תגובה