דג ברוטב עגבניות שבישלתי יחד עם הילדים שלי

עם הכלים של סולתם והשפית של מסעדת ריקוטה הקמנו קייטנה של יום אחד לכל הילדים שהיו בסביבה • בקיטנה המאולתרת בישלנו ארוחת צהריים תוך כדי סיפורים וצחוק מתגלגל של הילדים • את האמת? לא הרגשתי איך שהזמן עף לנו

עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

כשהגעתי לחנות בתלפיות של סולתם, לא ידעתי איזה סיר לבחור, הכל קרץ לי, במיוחד האדום עם הנקודות הלבנות…ההוראות של השפית היו ברורות, תביאי סיר לדגים!

וגם כאן נתקלתי במבחר עצום, למזלי המוכר בחנות המליץ לי על הסיר המתאים לדגים, תסתכלו בתמונה ותבינו כמה הוא צדק,

קיץ, חם, ואנחנו כאמור ממשיכים עם פרויקט הקיטנה שלנו בקיץ, ביחד עם סירי סולתם הנפלאים, והשפית עם הכי הרבה סבלנות בעולם לילדים… וגם למבוגרים… חני כהן ממסעדת ריקוטה הירושלמית, אז נפגשנו, וקבענו, והילדים עזרו, וחתכו, ושמעו הסברים על דגים ורטבים.

ואל תדאגו הם קיבלו גם קינוח קייצי מרענן.

דג ברוטב עגבניות // שף חני כהן מסעדת ריקוטה

הכלים באדיבות סולתם

מצרכים:

  • 2 גזרים
  • 2 עגבניות
  • 2 שיני שום
  • 2 פלפל אדום
  • פלפל חריף ירוק קטן (לא חובה)
  • חופן חומוס מבושל (אפשר משימורים)
  • חופן כוסברה קצוצה.

בקערה נפרדת מערבבים:

  • 2 כפות פפריקה
  • כף פילדלפיה / קייגון
  • כפית שטוחה מלח
  • פלפל שחור
  • חצי כוס שמן
  • 3 כפיות מיץ לימון
  • רבע כוס מים

בתבנית או בסיר מניחים פרוסות גזר, עגבניות חתוכות, רצועות פלפל אדום, עיגולי פלפל ירוק חריף, ו2 שיני שום קצוצות. מקפיצים כמה דקות עם מעט שמן ומתבלים במעט מלח. מוסיפים את תכולת הקערה שעירבבנו לתוך התבנית / סיר

ומוסיפים את גרגרי החומוס. מביאים לרתיחה.

מניחים מעל פילה דג לבן (נסיכה, דניס, לוקוס)

ומבשלים / אופים כ20 דקות. מפזרים את הכוסברה ומבשלים עוד כמה דקות. סוגרים את האש/ תנור ומשאירים סגור לעוד כמה דקות.

בתאבון.

השארת תגובה