המלצת השפים: מתכונים חלביים לתשעת הימים

אנו בתחילתם של תשעת הימים, ובמשך שבוע שלם, צריך להמציא מחדש את הפסטה, הדג ושאר מאכלי החלב ♦ ליקטנו לכם כמה מתכונים מהשפים הטובים ביותר ♦ מעכשיו לא תתלבטו יותר מה להכין בימים הללו

פסטה איטלקית בסיר המיוחד של סולתם
פסטה איטלקית בסיר המיוחד של סולתם
עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

הפגשנו בין השפית חני כהן ממסעדת ריקוטה הירושלמית לסירי הפסטה החדשים והמעולים של סולתם, (פטנט מדליק של מכסה סיר שגם מסנן את הפסטה בגמר הבישול) וקיבלנו פסטה איטלקית חגיגית, ביקשתי ממנה דווקא מתכון הכי קל ופשוט שהילדים יאהבו, והנה לנו מתכון משובב לב לפסטה. מנה קייצית צבעונית, קלילה וטעימה. מה עוד נבקש?

פסטה ברוטב עגבניות

שף חני כהן מסעדת ריקוטה // הכלים באדיבות סולתם

מרכיבים:

  • חבילת פסטה מבושלת
  •  2 בצלים קצוצים
  •  6 שיני שום, קלופות וקצוצות
  •  6 עגבניות מרוסקות גס ו3 פלפלים אדומים מרוסקים גם הם במעבד מזון
  • פלפל שחור, כוסברה יבשה, פפריקה מתוקה ומעט אגוז מוסקט
  •  1 כף סוכר
  •  קופסת רסק עגבניות.
  • להגשה: חופן עלי בזיליקום טריים, קצוצים

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל והשום

מוסיפים את העגבניות, הפלפלים האדומים המרוסקים

מבשלים על אש נמוכה

מוסיפים כוס מים, תבלינים, רסק עגבניות ואפשר להוסיף בזיליקום קצוץ.

מחכים לרתיחה ומנמיכים את האש

לאחר שהרוטב מוכן, מערבבים שוב ומכבים את האש

מוסיפים את הפסטה המסוננת מהמים לתוך הרוטב הנהדר ומערבבים היטב


 

דג פילה דניס בחמאת אשכוליות ומרוה על מצע פירה בטטה

דג פילה דניס – ריקוטה

 

// שף חני כהן מסעדת ריקוטה

מרכיבים לדג:
4 דגי דניס מפולטים
100 גר חמאה / מחמאה
2 שיני שום
מיץ משתי לימונים
שתי אשכוליות שלמות
מלח פלפל
ענפי טימין או מרווה טריים

לפירה בטטה:
2 בטטות בינוניות
תפוח אדמה
50 גר' חמאה / מחמאה
כוס חלב
3 כפות סילאן
מלח פלפל קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

  1. מניחים בתבנית את הדג מושחים בשמן זית מלח פלפל ומעט טימין טרי
  2. אופים את הפילה בתנור שחומם מראש ל-180 ל-10 דק
  3. בינתיים מבשלים את הבטטות והתפוחי אדמה לריכוך. מסננים
  4. מחזירים לקערה ומועכים עם החמאה והסילאן מלח, פלפל ואגוז מוסקט
  5. לאט לאט מזלפים את החלב. אמור להתקבל מרקם חלק ואחיד

לחמאת אשכוליות:

  1. מחממים מחבת ופותחים את החמאה יחד עם השום על אש נמוכה
  2. לוקחים אשכולית אחת וסוחטים וחצי אשכולית קוצצים דק
  3. מוסיפים את מה שקצצנו ואז מקפיצים לשתי דקות ומוסיפים את השאר
  4. מערבבים עד לצימצום. כשהרוטב מצומצם, מסננים ושופכים מעל הדג

 


ניוקי ברוטב ערמונים

קפה ביגה – ניוקי ערמונים | צלם: סטודיו דני לילה

// רשת בתי הקפה ביגה

מרכיבים:
1 ק"ג תפו"א אדום אפוי בתנור על מלח גס
160 גר' ריקוטה
50 גר' חמאה צהובה בטמפ' החדר
35 ג' פרמז'ן מגורד
15 גר' מלח דק
2 חלמונים
1 ביצה
250 גר' קמח לבן

אופן הכנת הבצק:

  1. לאפות את תפו"א על מלח גס בתנור בחום של 180 מעלות, עד לריכוך כ- 45 דק'.
  2. לאחר האפייה יש לקלוף כשהתפוח אדמה עדיין חם ולמעוך עם מועך תפו"א למחית.
  3. להוסיף למחית את החלמונים והביצה, המלח והגבינות ולערבב קלות.
  4. להוסיף את החמאה והקמח ולערבב היטב עם לקקן.

הכנת הניוקי:

  1. לחלק את הבצק שנוצר ל- 4 נקניקים דקים ולחלק כל נקניק לקוביות של 2ס"מ /2ס"מ
  2. לחלוט את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים

להכנת הרוטב:

יש להמיס במחבת 60 גר' חמאה עד הזהבה.
להוסיף 50 גרם אפונת גינה.
חופן מיקס פטריות ( שימז'י,חורש,יער ופורטובלו) חתוך גס.
5 ערמונים קצוצים.
1 שן שום פרוסה.
1 כפית מחית כמהין/שמן כמהין ( להשיג במעדניות מובחרות).
100 מ"ל ציר ירקות.

אופן הכנה:

  1. להביא לרתיחה עד לקבלת רוטב סמיך ולהוסיף את הניוקי
  2. לפזר מעט פרמז'ן מעל ולהגיש

גלילות חציל ממולאות גבינת עיזים

קפה גרג- גלילת חצילים | צילום: קונספטיק

// אלעד אמסלם שף ראשי רשת גרג קפה

מרכיבים ל- 12יחידות:

2 חצילים
גבינת עיזים
2 קופסאות של עגבניות מרוסקות
4 שיני שום פרוסות
חופן עלי בזיליקום טריים
1 בצל
שקית של פתיתי מוצרלה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
וקורט סוכר לפי הטעם

אופן הכנה:

1. פורסים את החציל לפרוסות בעובי של 1 סמ'
2. מושחים את הפרוסות בשמן זית, מפזרים מלח גס ומכניסים לתנור עד להשחמה
3. במחבת מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים את פרוסות השום, עגבניות מרוסקות, מעט מלח, פלפל שחור וסוכר לפי הטעם.
4. מוסיפים את עלי הבזיליקום, ונותנים לרוטב להתבשל מס' דקות.
5. לוקחים את פרוסות החצילים, ממלאים כל פרוסה ב-50 גר' גבינת עיזים ומגלגלים.
6. שופכים לתבנית הגשה את רוטב העגבניות, מסדרים מעל את גלילות החצילים ומפזרים את פתיתי המוצרלה
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 כ- 10 דק
8. מפזרים מעל עלי בזיליקום טרי

השארת תגובה