קבלו פינוק ל'יום השוקולד העולמי'

רגע מתוק של שוקולד עלית, שטראוס ואלון שבו מציגים לקראת יום השוקולד העולמי החל ב-7 ביולי קינוח שוקולדי של ביסקוויט פריך עם קרמו שוקולד כמובן

שוקולד עלית, צילום: אלון שבו
שוקולד עלית, צילום: אלון שבו
לחץ נפשי, חרדה? זו הכתובת בשבילך

מתכון ל-5 מנות

לבסקוויט שוקולד

100 גרם חלבונים

80 גרם חמאה מומסת

80 גרם סוכר לבן

75 גרם קמח

10 גרם קקאו מנופה

קרמו שוקולד

160 גרם חלב

40 גרם חלמון

20 גרם סוכר

250 גרם שוקולד מריר

לבסקוויט שוקולד

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות בתכנית טורבו ומרפדים תבנית במשטח סיליקון או נייר אפייה משומן.
  2. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חלבונים עם סוכר ליצירת קציפה יציבה.
  3. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים רק עד לאיחוד.
  4. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הקמח והקקאו ומקפלים בזהירות לתוך התערובת.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים בעזרת פלטה מדורגת לעובי 1-2 מ״מ.
  6. אופים במשך 10-15 דקות ועד להתייצבות הבסקוויט.
  7. מיד עם תם האפייה חותכים את הבסקוויט החם בעזרת חותכן פיצה או סכין חדה למלבנים בגודל 10×3 ס״מ או לגודל אחר אותו מעדיפים.
  8. מצננים את הבסקוויטים החתוכים בטמפרטורת החדר.

קרמו שוקולד

  1. בסיר מביאים לרתיחה חלב. במקביל מערבבים בקערה בינונית חלמונים עם סוכר בנוסף מסדרים שוקולד בקערה נוספת.
  2. יוצקים מחצית מהחלב הרותח על תערובת החלמונים והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את יתרת החלב ומערבבים היטב.
  3. מחזירים את התערובת לסיר ומחממים אותה על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהיא מתחילה להסמיך מעט (או עד  ל-82-83 מעלות).
  4. מסננים את התערובת החמה על השוקולד. ממתינים דקה להמסת השוקולד וטורפים היטב או טוחנים עם בלנדר מוט ליצירת תערובת אחידה.
  5. מעבירים לכלי אטום ומקררים למשך ארבע שעות לפחות.
  6. מעבירים את הקרמו לשקית זילוף עם צנטר עגול בקוטר 8-10 מ״מ.

הרכבת הקינוח

  1. מסדרים שכבה ראשונה של בסקוויט שוקולד ועליו מזלפים עיגולים של קרמו שוקולד. על גבי זילופי הקרמו מסדרים שכבה נוספת של בסקוויט ועליו מזלפים קרמו שוקולד. חוזרים על הפעולה פעם נוספת.
  2. מקשטים את הקינוח (למשל בעזרת עלי זהב, פירות טריים או אגוזים) ומגישים. מומלץ לצרוך את הקינוח סמוך להרכבתו.
השארת תגובה