עוגת אוזן המן ענקית

הנה רעיון נחמד ומיוחד לפורים: בנוסף להכנת אוזני המן רגילים, אפו השנה עוגה גדולה בצורת אוזן המן ♦ כל אורח מקבל פרוסה פריכה וטעימה מהאוזן

כל מה שאתה זקוק לו באינטרנט

מצרכים:

4 כוסות קמח לבן
100 גרם חמאה
30 גרם שמרים טריים או יבשים
3/4 כוס מים או מיץ תפוזים
5 כפות סוכר
2 ביצים
1 כפית מחוקה מלח

מלית:

300 גרם פרג טרי טחון
חצי כוס חלב (אפשר גם חלב סויה)
30 גרם חמאה
3 כפות דבש
100 גרם צימוקים וחמוציות מעורבבים
2 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
ביתה טרופה להברשת האוזן
תבנית אפייה שטוחה וגדולה של התנור הביתי

אופן ההכנה:

  1. ערבבו יחד את כל חומרי הבצק ולושו לבצק חלק. כסו במגבת לחה והתפיחו עד הכפלת הנפח.
  2. בינתיים הכינו את המלית: שימו את הפרג, החלב, החמאה, הדבש והסוכר בסיר קטן והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש למינימום ובשלו 7 דקות תוך בחישה. הוסיפו את הצימוקים והחמוציות והסירו מהאש. תבלו בקינמון וערבבו היטב.
  3.  חממו את התנור לחום של 180 מעלות. רפדו תבנית בנייר אפייה משומן.
  4. רדדו את הבצק לעלה דק בצורת עיגול. הקפידו ליצור עיגול מדויק למדי שכן צורת אוזן ההמן תלויה בכך. גלגלו את הבצק על המערוך והעבירו אותו למרכז התבנית. מלאו את העיגול הפנימי במלית הפרג (השאירו שוליים חיצוניים של חמישה סנטימטרים לערך ללא מילוי). קפלו את שולי העיגול על גבי המילוי משלושה צדדים עד פגישתם במרכז כך שתיווצר צורה של אוזן המן.
  5. מרחו ביצה טרופה על האוזן ואפו חצי שעה לערך עד שהבצק זהוב-חום. הניחו להתקרר לפני ההגשה.

המתכון באדיבות סוגת

 

השארת תגובה