מתכון לקציצות עוף וכרישה (קציצות פרסה)

"טעם הטבע": טבעות כרישה דקות שטופות וטריות וקוביות בטטה ודלעת קלופות, חתוכות ומבושלות בסדרת "הסו שף"

קציצות
קציצות
לחץ נפשי, חרדה? זו הכתובת בשבילך

מדף הירקות המצוננים מתחדש במוצר חדש מסדרת ה"דק דק" של טעם הטבע,  הירקות הטריים של שטראוס:  טבעות כרישה טריות, שטופות וחתוכות דק דק, המתאימות למגוון רחב של מתכונים, סלטים, קציצות, קישים, מרקים ועוד.

בנוסף – סדרת ה"סו שף" של טעם הטבע שטראוס מתרחבת אף היא עם מוצרים חדשים על המדף – קוביות דלעת ובטטה קלופות חתוכות ומבושלות מוכנות לאכילה. המוצרים מקנים פתרון אולטימטיבי להכנה פשוטה נוחה ומהירה של בטטה ודלעת, המגיעים כבר מוכנים לאכילה ומתאימים להכנת מרקים, קישים ותבשילים שונים.

המוצרים מצטרפים לסדרת הסו שף הקיימת על המדף: סלק מבושל, קטניות מבושלות (חומוס, עדשים ירוקות ושעועית אדומה) וסדרת תפוחי אדמה מבושלים, אשר מקצרים את משך הבישול.

הבטטה והדלעת עוברים מיון קפדני במספר שלבים לפני ואחרי שטיפתם, קילוף ,מיון וחיתוך לקוביות.  נארזים ועוברים בישול (פסטור) וקירור באריזה הסופית. בישול זה מאפשר  את חיי המדף הארוכים (4 חודשים) לפני פתיחת האריזה.

הבישול מאפשר קבלת מוצר המוכן לאכילה מיידית או אפייה קצרה במיוחד בתנור (3-10 דקות בלבד) ללא צורך בשטיפה/ חיתוך  או בישול ארוך כפי שנדרש מבטטה ודלעת טריים.

המוצרים יישבו במדף הירקות במקרר. לאחר פתיחה יש לאחסן בקירור ולצרוך תוך יומיים.

לדברי מוריס כהן, מנהל יחידת הירקות בשטראוס: "הרגלי הצריכה השתנו בעשור האחרון – קיימת צמיחה שמקורה בעיקר מענף המזון הטרי- קטגוריית ירקות שטופים וארוזים בצמיחה של 16.7% מול ש"ק צמיחה הנובעת ממגמת הבריאות ההולכת ומתחזקת. מנגד לצד המגמה הבחנו בחסמים רבים המונעים מהצרכן לצרוך יותר ירקות ,חסמים של נוחות, זמינות ומהירות ובעיקר חיפוש אחר הדרך לקצר את זמן הבישול וההכנה.

מתוך ההבנה הנ"ל יצרנו את סדרת הסו שף – קטניות / ירקות שעברו שטיפה בישול אשר שומרים על איכותם: קטניות מוכנות לאכילה, תפוחי אדמה מוכנים ובימים אלו אנו מרחיבים את הסדרה עם קוביות בטטה חתוכות שטופות ומבושלות וקוביות דלעת מבושלים. בנוסף  הרחבנו את סדרת הדק דק של טעם הטבע עם מוצר חדש טרי חתוך ושטוף – כרישה.

מצרכים:
2 חבילות טבעות כרישה
2 כפות שמן זית
5 כפות מים רותחים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
500 גרם עוף טחון
2 ביצים L
3/4 כוס קמח מצה בסח או פירורי לחם
שמן לטיגון

אופן הכנה:
– בסיר רחב או מחבת גדולה מטגנים בשמן זית את הכרישה במשך 5 דקות. מוסיפים מים רותחים ומטגנים עוד 5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. חשוב לשים לב לכרישה כדי שלא תשרף.
– מערבבים את כל המצרכים ביחד, כולל העוף והכרישה, ויוצרים תערובת אחידה.
– יוצרים קציצות עם ידיים רטובות ומטגנים בשמן בגובה 1/2 ס"מ במחבת עד ששני הצדדים זהובים.

השארת תגובה