עוגת גבינה אפויה, בציפוי תותים

עוגה
עוגה

חומרים:
• 250 גר‘ עוגיות פסח קנויות מפוררות
• 150 גרם חמאת טרה – רכה
• חצי כוס סוכר
• קורט מלח

לתערובת הגבינה:
• 250 גבינה לבנה % 5
• 250 גבינת טוב טעם טרה
• כוס סוכר
• שקית סוכר ווניל
• 4 ביצים – מופרדות
• 2\1 כוס קמח תפו"א
• כוס שמנת מתוקה 38%
• מיץ מחצי תפוז

לקישוט
• 4 כפות ריבת תותים ביתית מדוללת ב 2 כפות מים רותחים
• תותים יפים חצויים.

אופן הכנה
1. מכניסים למעבד מזון את כל החומרים למשך מספר דקות עד קבלת תערובת אחידה
2. משטחים את בסיס העוגה בתבנית משומנת ומהדקים היטב
3. מכניסים למיקסר את גבינת טוב טעם, סוכר, סוכר ווניל, חלמונים, מיץ תפוזים וגרדת התפוז ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה וחלקה
4. מוסיפים לתערובת הגבינה את קמח התפו"א והשמנת המתוקה וממשיכים לערבב כחמש דקות נוספות
5. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים (ללא סוכר) עד קבלת קצף אחיד וחזק. מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת הגבינה, יוצקים את תערובת הגבינה על בסיס העוגה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 170 מעלות למשך כשעה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור (הכבוי) כעשרים דקות נוספות (רצוי שדלת התנור תישאר פתוחה למחצה)
6. מצננים היטב את העוגה מורחים את הריבה ומקשטים בתותים.
7. ניתן לקשט רק עם תותים ללא הריבה.

השארת תגובה