קבלו את המנות שישדרגו לכם את שולחן החג

תכינו את המטבח שלכם כי הוא הולך להריח נהדר בפסח הזה • קבלו מתכונים שווים ממיטב השפים המובילים בארץ של: צלעות כבש, פטה כבד, תבשיל בקר בירקות שורש, פאי חצילים, צלעות טלה ועוד • הלילה הזה כולנו טועמים

מישה אבאייב, הבעלים והשף של מסעדת שאלוט בתל אביב
מישה אבאייב, הבעלים והשף של מסעדת שאלוט בתל אביב
כל מה שאתה זקוק לו באינטרנט

צלעות כבש 

מישה אבאייב, הבעלים ושף בפני עצמו, ממסעדת שאלוט בתל אביב, שהפכה למהדרין, מעניק לנו את המתכונים של שף המסעדה אלכסנדר אגייב לכבוד חג הפסח הבא עלינו לטובה

חומרים להכנת 4 מנות:

  • קילו וחצי צלעות
  • ארבע פלפל חריף
  • ארבע בצלים 2 לבן 2 אדום
  • 6 תפוחי אדמה
  • 6 עגבניות

מכינים מרינדה ומשרים את הצלעות ורק אחר כך צולים מספר דקות מכל צד.
מרינדה: מלח גס, פלפל שחור ופפריקה חריפה, מתבלים את הצלעות היטב, חותכים בצל לבן לרצועות, שמים בתוך הבשר לכל הכמות הזאת , כוס סודה, שמים את זה למנוחה לשש שעות במקרר.
ירקות להגשה: שמים על הגריל, חוצים את העגבניות, שמן זית ,מלח, פלפל ,טימין ,אפשר גם במחבת פסים.
מוסיפים פלפל חריף צולים בצל אדום מפזרים ,תבלין סומק ומסדרים.
תפוח אדמה – חותכים לסירות מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ופפריקה מתוקה, מסדרים על מגש מגישים על קרש

 

פטה כבד

  • לוקחים גזר חותכים אותו לרצועות דקות כמו סושי, חמש שש גזרים לוקחים סיר שמים שמן זית מטגנים את הגזר, שמים בערך שש כפות סוכר עד שזה נהיה קרמל.
    מוסיפים מקל קינמון, כוס יין לבן, ממשיכים לבשל ומוסיפים כף וחצי צילי גרוס, מבשלים עד שנהיה סמיך וריבת הגזר מוכנה.
  • חצי קילו כבד מנקים צולים, מקלפים גזר אחד , בצל בינוני , חותכים גס , מתחילים לטגן ולבשל את זה מוסיפים את הכבד, ממשיכים לטגן מוסיפים טימין עד שהכבד מוכן, לוקחים מיקסר טוחנים את הכל מוסיפים מלח ופלפל שחור.
  • מגלגלים עם ניילון נצמד לנקניק, מקררים ארבע שעות , ואחרי זה מכינים ריבועי מצה, עליהם מניחים את הכבד הקצוץ ומעל זה ריבת גזר.
  • ואם אתם רוצים גם מתכון זריז לקנידלעך תפסתי את מישה לשיחה מהירה במרפסת המסעדה רגע לפני הסדר הוא לא יכול לתת במקרה הזה כמויות, הציע שנלך לפי העין, אז תקשיבו לו, טעמתי והם מעולים.
  • קמח מצה, ביצים, מים רותחים, מי סודה, וקצת חומץ, מלח, מערבבים את הכל, ויוצרים כדורים קטנים הם מתנפחים במים.
    הם מתאימים לכל מרק עוף , פסח כשר ושמח.

תבשיל בקר בירקות שורש

לאונרדו פרוידנפלד שף במלון קפריס בקפריסין שקיבל כשרות מהודרת לפני שמונה חודשים מעניק לנו מתכון משגע לחג הפסח

תבשיל של שריר // 4 מנות

  • חצי קילו בשר שריר
  • שני בצלים גדולים
  • שלושה גזרים
  • ארבעה פלפלים
  • מלח, פלפל, שום טחון ,פפריקה, מעט כמון

אופן ההכנה:
חותכים את השריר לקוביות, מטגנים עד להשחמה מוסיפים את בצל הגזר, קוביות, ואת הפלפלים מטגנים מעט ומוסיפים נוזלים מעט מעל לכיסוי הבשר, ומבשלים למשך כשעה וחצי.
עד שהבשר מתרכך לאחר מכן תערובת התבלינים בכלי נפרד, מעט מים עם התבלינים ויוצקים לתוך התבשיל ממשיכים לבשל עוד חצי שעה

 


פאי חצילים חגיגי

פאי חצילים מדיף ניחוחות חג, מתכון שמגיע אלינו מהשפית חני כהן, השפית של מסעדת ריקוטה הירושלמית, חלבית, איטלקית, כשרה. אם תכינו אותו נכון, הרי לכם מתכון חלבי שיעשיר לנו את ימי חול המועד. גם אם חסר לכם גבינה מסויימת (צריך לבדוק כל שנה מחדש אילו גבינות קיבלו כשרות מהודרת) תשחקו עם מה שכן יש לכם, מניסיון התוצאה נהדרת.
להכין, להריח, לטעום, ולהודות.

מצרכים:

  • מלח פלפל שן שום
  • 4 חציל בלאדי
  • 8 עגבניות בשלות
  • 150 גרם גבינה שמנת
  • 150 גרם גבינה ריקוטה
  • 150 גרם גבינה צהובה
  • 150 גרם גבינה בולגרית
  • 200 גרם קוטג'
  • 100 גרם קמח מצה
  • 4 ביצים

אופן הכנה:

  1. חציל אחד שורפים על האש
  2. שלוש פורסים לאורך בעובי של ס"מ אחד ואופים בתנור עשר דק 180 מעלות
  3. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומטגנים עם שן שום עד לקבלת מרקם של רוטב מורידים מהאש ושמים בקערה
    את החציל השרוף מקלפים ושמים בקערה נפרדת
  4. לקערה של החציל מוסיפים את כל המוצרים הנותרים הגבינות וכד
  5. טוחנים או מערבבים חזק עד קבלת מרקם אחיד.
  6. לוקחים את החציל מהתנור ומעבירים לתבנית פאי מרפדים את התבנית בחציל ויוצרים דפנות מהחציל.
  7. לוקחים לשכבה ראשונה מהרוטב של הגבינות מייצרים שכבה.
  8. אח"כ שמים עוד שכבה של חציל קלוי ואז את הרוטב עגבניות ועוד שכבה של הרוטב גבינות עד למעלה מפזרים גבינה צהובה ואופים על 165 מעלות 35 דק'
  9. ** אפשר ומומלץ להוסיף עלי בזילקום טריים


צלעות טלה

צלעות טלה מגולפות עצם על שום מקורמל ובטטות אפיות וקרם סלק מתכון באדיבות השף אלי מנחם ממסעדת רודריגז הירושלמית

חומרים להכנה:

לבקש מהקצב קארה שלם של צלעות טלה מגולפות
מורחים את הצלעות בשמן זית עם פלפל שחור גרוס ומלח גס
אופים בתנור על 185 מעלות למשך 26 דקות

לקרם הסלק:

מבשלים 4-3 סלקים שלמים במים למשך שעה, מקלפים וטוחנים בבלנדר עם מעט שמן זית ומלח גס
לשומים המקורמלים, יש לחצות את השומים לשניים, מורחים במעט שמן זית, פלפל שחור ואופים בתנור למשך 15 דק׳.
באותו אופן נקרמל גם את הבטטות, כשהירקות יוצאים מהתנור מברישים אותם במעט דבש
בתיאבון וחג שמח.

דג דניס שלם במילוי עישבי תבלין שום ולימונים

חומרים להכנה:

  • 6 דניס שלם נקי
  • 1 חבילה פטרוזיליה
  • חבילת כוסברה
  • חבילת שמיר
  • 1 טימין
  • לימון אחד.
  • מעט שמן זית
  • להגשה: ק"ג תפוח אדמה חתוך לפלחים,
  1. קוצצים את העשבים והלימון, מוסיפים מלח ושמן זית וממלאים את הדג.
  2. מניחים את הדגים על תבנית אפיה ואופים 12 דקות 220 מעלות .
  3. להגשה אופים את פלחי תפו"א ברוזמרין ומגישים לצד הדג.

השארת תגובה