מתכון קינוח חגיגי ומפנק לט"ו בשבט

ט"ו בשבט בפתח ומביא עמו טעמים וניחוחות של פירות יבשים ♦ רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת בתי הקפה ביגה, מציע מתכון מנצח וחגיגי לקינוח – עוגת אינגליש קייק ייחודית המשלבת אגוזים ופירות יבשים

ביגה - עוגת ט"ו בשבט
ביגה - עוגת ט"ו בשבט
כל מה שאתה זקוק לו באינטרנט

// מתכון חלבי

 חומרים:

150 גרם חמאה רכה

240 גרם סוכר

קורט מלח

120 גרם סוכר

2 ביצים

200 גרם קמח

1 כפית אבקת אפיה

240 גרם יוגורט

1 כפית קינמון

1/4 כפית תבלין הל טחון

30 גרם פירות יבשים מעורבבים לפי הטעם

20 גרם אגוזי מלך

50 גרם שקדים לבנים פרוסים

אופן ההכנה:

יש לערבב היטב במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הל, סוכר וקינמון עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד לקבלת מרקם אוורירי. מוסיפים לסירוגין את חצי מכמות הקמח וחצי מכמות היוגורט ומערבבים היטב. ושוב להוסיף את שאר הקמח והיוגורט בעדינות עד לקבלת מסה אחידה. להוסיף בעדינות את פירות היבשים האגוזים ולערבב ידנית עד להבלעת הפירות. לצקת לתוך התבנית ולפזר שקדים לבנים פרוסים מעל .לאפות בתנור עד 160 מעלות כ- 40- 45 דקות.

השארת תגובה