תבשיל שוקי עוף, זיתי טאסוס ופירות יבשים

עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

מצרכים:

  • 10 שוקי עוף
  • 200 גר זיתי טאסוס מגולענים
  • 2 גזרים פרוסים לעיגולים
  • 1 בצל גדול פרוס לחצי עיגולים
  • 100 גרם צימוקים שחורים
  • 100 גר משמש מיובש
  • 100 גר שזיף מיובש שחור
  • 100 גר אננס מיובש חתוך לקוביות
  • 1 פארסה נקייה ופרוסה לעיגולים
  • 1 ליטר ציר עוף
  • פטרוזליה לקישוט
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף שום כתוש
  • פפריקה מתוקה
  • שמן קנולה
  • מלח ופלפל גרוס
  • שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את שוקי העוף במעט שמן קנולה עד להשחמה ומוציאים לנייר סופג
  2. בסיר חדש מטגנים בשמן זית את הבצל עד להשחמה
  3. מוסיפים את הגזר להמשך טיגון של 3 דקות
  4. מוסיפים את הפארסה להמשך טיגון של 3 דקות
  5. מוסיפים את השום, מלח , פלפל , פפריקה ורסק עגבניות
  6. מערבבים היטב
  7. מוסיפים את שוקי העוף המטוגנים,
  8. מוסיפים את הזיתים והפירות היבשים
  9. מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה
  10. מורידים לאש הכי קטנה ומבשלים למשך שעה וחצי עד לצמצום הנוזלים לרוטב סמיך.
  11. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  12. מקשטים בפטרוזיליה

 באדיבות השף אלון כהן

 

השארת תגובה