לשון ברוטב יין אדום ופטריות

עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

באדיבות השף אלון כהן

מצרכים

  • 1 לשון בקר, במשקל 11/2 ק"ג
  • 3 בצלים קטנים, קלופים וחצויים
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
  • 3 גבעולי סלרי
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 3 מסמרי ציפורן
  • 3 עלי דפנה
  • 1/2 כפית גרגירי פלפל אנגלי
  • 1/2 כפית גרגירי כוסברה

לרוטב:

  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 2 כוס ציר בקר
  • 250 גרם פטריות שמפיניון (פרוסות או חצויות, תלוי בגודלן)
  • מלח ופלפל שחור, טחון טרי

אופן ההכנה

  1. לתוך סיר גדול מכניסים את הלשון עם שאר המרכיבים, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה.
  2. מבשלים את הלשון כשעה וחצי, תוך כדי סילוק הקצף שמצטבר על פני המים. כשהלשון מתרככת מעט בשוליים, מוציאים מהמים.
  3. מקלפים את הלשון מהעור שעוטף אותה, ומנקים משומן ועצמות. פורסים את הלשון לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
    מסדרים את הפרוסות בסיר רחב. יוצקים יין וציר בקר ומבשלים כשעה, על להבה נמוכה.
  4. בחימום שלפני ההגשה מוסיפים את הפטריות, טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך
השארת תגובה