טיפים דבשיים ומתכון נהדר לחג עם דבש כמובן

הכל דבש: תשאלו את השף אלי מנחם ממסעדת רודריגז הירושלמית, שלקראת עונת הדבש מעניק לנו טיפים דיבשיים • על הדג ועל הדבש – הטיפים של השפית חני כהן מסעדת ריקוטה הירושלמית ומתכון עסיסי

עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

השף אלי מנחם בטיפים חשובים ומעניינים בנוגע לדבש:

1. כדי לערבב דבש בקלות למירנדה של הבשר או העוף – אפשר לערבב בכוס עם מעט מים חמים ונוצרת בלילה נוחה יותר לערבוב.

2. הדבש מגובש- הכל בסדר, הדבר מעיד על איכותו.

3. ניתן להשתמש בדבש כתחליף לסוכר במתכונים רבים: רטבים וכו'. וכן להמתקת משקאות כמו לימונדה

4. לרוב, ככל שצבע הדבש כהה יותר – טעמו עז ודומיננטי יותר, ומתאים לבישולים כבדים יותר: תבשילי בשר וקדירות, או רטבים בעלי טעם עמוק. דבש בהיר מומלץ לתיבול סלטים, עוף, דגים

5. הוספה של כפית שתיים דבש לרוטב פפריקה תחזק את הטעם בבישול בשר

6. כשנצפה צלי בשר או עוף בדבש, ניקח בחשבון שישחים יותר מהר, ולכן, אם ניתן נוסיף את הדבש לרוטב בשלב האחרון של הצלייה בתנור. שווה להדגיש את הטעם בדבש במרינדות שונות, ובעיקר באלו המכילות גם חומץ או מיץ לימון השחמה בדבש אינה חיסרון במיוחד כשמדובר בזמן צליה קצר כמו למשל עוף בתנור. אבל גם בתבשילי קדירה כמו בחמין של שבת נשתמש בכף דבש על מנת להשיג את הגוון החום הענברי שמפיץ ניחוח נפלא.

7. בסיומה של ארוחת בשר עסיסית, נרצה להגיש קינוח שוקולדי מרהיב פרווה שנרצה לצפות עוגה בציפוי שוקולד, נמיס את השוקולד ואז נוסיף לו קצת מרגרינה וכפית דבש. הדבש יקנה לציפוי ברק כמו בקונדיטוריה.

על הדג ועל הדבש – הטיפים של השפית חני כהן מסעדת ריקוטה הירושלמית: "אם בעבר דבש התקשר לכוס תה עם לימון, שהרי היום הדבש תופס מקום של כבוד בעולם הקולינרי".

  • רוצים לשפר את הרוטב לסלט? לדבריה של השפית חני הוספה של כפית לרוטב תשפר בהחלט את הטעם,
    בישלתם כרוב, תוסיפו כפית של דבש
  • דבש נמהל היטב בנוזלים לכן במתכון של יין, או מים וביצים, תערבבו את הדבש ביחד עם הנוזלים לפני שתצרפו אותו לשאר המרכיבים במתכון
  • הדבש משחים את האוכל באפיה, בדגים זמן האפייה קצר, ולכן אפשר לצפות את דג הסלמון בדבש אם תחילת האפיה. אפו בחום נמוך.
  • הכנתם פנקייק? ערבבו ארבע כפות דבש עם חצי חבילת חמאה, ערבבו היטב והגישו לצד הפנקייק פשוט מפנק.

והעיקר שתהיה לנו שנה דבש…

דג סלמון בחרדל ודבש

השפית חני כהן ממסעדת ריקוטה רקחה עבורנו במיוחד מתכון דיבשי לכבוד עונת החגים, "שתהיה לכולנו שנה טובה", היא מאחלת ומעניקה לנו את המתכון.

חומרים להכנה:

  • דג סלמון טרי
    למרינדה:
  • כף חרדל דז'ון
  • כף דבש
  • שן שום כתוש
  • רבע כוס שמן זית
  • לקראסט: פיסטוקים, קשיו, בוטנים גרוסים קלות עם סכין.

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי המרינדה
  2. משרים את הדג בתוכו כשעתיים בתוך מקרר
  3. מניחים בתבנית אפיה, מצפים עם הקראסט מכל הכיוונים ואופים בדיוק רבע שעה בחום בינוני.
  4. לקישוט המנה: מומלץ לקשט את המנה בשערות קדאיף מטובלות בסילאן, על מצב פירה ובטטה.
השארת תגובה