המתנה המושלמת לסבא וסבתא: בישולים בסבא-בא

ספר חדש מאת יואל ריפל ושנית ריפל הכולל סיפורים מצחיקים פרי עטו ומתכונים טעימים פרי עטה • בספר המשעשע, משתפים בני הזוג ריפל פעולה לראשונה בכתיבת ספר המשלב בין סיפורים מצחיקים מחיי היום ים של הסבים והסבתות ומתכונים טעימים שהפכו לשם דבר בקרב המשפחה והחברים • בספר סיפורים משעשעים על זוגיות, משפחה, הורות, סבאות, חתנים, חותנים, העדה של בני המשפחה ועוד

מתוך הספר: תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר | צילום: לירון אלמוג
מתוך הספר: תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר | צילום: לירון אלמוג
עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

בתחילת החודש יצא לאור ספרם החדש של יואל ושנית ריפל בהוצאת סטימצקי "בישולים בסבא-בא". יואל ושנית ריפל נשואים מזה 43 שנה, הם עורכי דין החולקים משרד משותף ולהם 3 בנות ושלושה נכדים. עתה הם חוברים יחד לראשונה בכתיבת ספר מתכונים פרי עטה של שנית, המתובל בסיפורים משעשעים פרי עטו של יואל, על זוגיות, משפחה, העדה הרומנית והפולנית והסבאות ועוד.
כל סבא וסבתא ימצאו בסיפורים אמיתות ואירועים יום יומיים המתוארים בחיוך רחב ורגישות.

שנית ידועה בהצטיינותה בבישוליה ומאכליה. המתכונים שבספר הפכו לשם דבר בקרב בני המשפחה והחברים. בספר כללה שנית מתכונים למאכלים פופולאריים מהמטבח הרומני (אותם למדה מחמותה) והפולני (אותם למדה מאימה) כמו צ'ולנט, קוגל, ממליגה, מרק צ'ורבה וצימעס ומתכונים רבים אחרים מהמטבח הישראלי אותם אספה לאורך השנים ביניהם מתכונים לחגים, לשבת, קינוחים ועוד.

הסיפורים בספר הינם סיפורים המוכרים מחיי כולנו, אשר מתארים סיטואציות שרבים יכלים להזדהות עמן הכתובות בנימה החריפה והמשעשעת האופיינית ליואל ריפל.

בין הסיפורים ניתן למצוא סיפור על טיול השורשים ברומניה (במהלכו הוא חיפש את שורשיו היהודיים באתרי מורשת ושנית חיפשה את השורשים היהודיים של לב לבייב בקניון), על נזקי הצ'ולנט לבני המשפחה, על הסבתא היהודייה, על השאלה הנצחית של "איפה אתם בליל הסדר" ועוד.

מחיר הספר: 86 ₪ וניתן יהיה להשיגו ברשת חנויות סטימצקי


מתכון מתוך הספר 

תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר (מתכון של לורי)

המצרכים:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 2 חבילות תחתיות ארטישוק קפואות
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 ביצה
  • בצל קצר קצוץ דק או מגורד
  • 1 פרוסת חלה רטובה מפוררת או 2 כפות פירורי לחם
    בישולים בסבא-בא
  • פטרוזיליה קצוצה, כוסברה (למי שאוהב)
  •  מלח, פלפל

לרוטב:

  • 1 בצל קצוץ להשחים במעט שמן
  • להוסיף כף פפריקה מתוקה
  • קופסת רסק עגבניות
  • מלח, מעט בהרט
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

  1. להכין קציצות
  2. למלא תחתיות הארטישוק, כל תחתית בקציצה
  3. להרתיח הרוטב ולהניח תחתיות הארטישוק
  4. אם המים אינם מכסים את הארטישוק להוסיף מים עד לכיסוי
  5. להוסיף מלח לפי הטעם
  6. לבשל על אש קטנה 3/4 שעה

 

השארת תגובה