טיפים תזונתיים לסיום החופש ומתכון בריא וקל להכנה

עצות וטיפים לשמירה על תזונה נכונה לבני נוער וילדים לסוף החופש הגדול ומתכון בריא וקל להכנה

פסטה טונה
פסטה טונה
עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

החופש הגדול בסיומו אך עדיין משתנה סדר היום של בני הנוער- הם כבר לא הולכים לקייטנות, חלקם צעירים מכדי לעבוד והם מוצאים את עצמם מחפשים עיסוקים ובילויים במשך חודשיים תמימים. הקפדה על תזונה נכונה לא נמצאת בראש מעייניהם, ולכן, מומלץ ליצור חוקים וכללים חדשים שיתאימו לשינויים שהחופש מכתיב ולא יפגעו בבריאות, בגדילה ובהתפתחות המאפיינים גיל זה. רותי אבירי, דיאטנית קלינית ויועצת תזונה לחברת טונה סטארקיסט נותנת כמה טיפים שיעזרו לכם לעשות זאת:

1. בחופש הגדול בני הנוער פחות פעילים, עובדה שעלולה לגרום אף להשמנה. לכן, קיבעו כלל שאין אוכלים מול המחשב אלא רק בישיבה במטבח (גם חטיפים!!) ועודדו פעילויות מחוץ לבית: שחייה בבריכה, הליכה עם חברים או חברות בשעות הערב, משחק מטקות בים וכל מה שעושה כיף.

2. הגבילו אכילה בחוץ והעדיפו ארוחות ביתיות, אכילה בחוץ תהיה לרוב עתירת קלוריות יותר מארוחה ביתית.

3. לבני נוער יש נטייה לקחת חופש "מהכל". הם אוהבים להתעורר ורק אז להתחיל להתמודד עם "מה יעשו היום". שוחחו איתם ועזרו להם לתכנן את היום מראש גם מבחינה תזונתית ועל-ידי כך תקטינו את האכילה הלא מסודרת.

4. כדי שישתו הרבה (ולא מיצים) גם אם היו כל היום במזגן- הכינו מראש במקרר קנקן מים עם לימון ועלי נענע.

5. אמנם בחופש סדר היום של בני הנוער מתהפך אבל למרות זאת כדאי לשמור על ארוחות מסודרות. ניתן לדאוג שיחד עם היום שזז יזוזו גם כל הארוחות בהתאם: ארוחת הבוקר יכולה להיות באחת בצהריים, הצהריים בערב וארוחת הערב יכולה להתרחש בשתיים בלילה.. פחות "מתי" אוכלים חשוב ה"מה" אוכלים.

6. חלק גדול מהאכילה העודפת בחופש הגדול נובעת משעמום. לאותם רגעים משעממים, השאירו אוכל מזין, בריא ולא משמין באופן זמין ונוח לגישה: ירקות ופירות חתוכים, מעדני חלב, חטיפי בריאות, קרטיבים וכו'. אל תחזיקו בבית באופן שוטף חטיפים עתירי קלוריות ולא בריאים והשאירו אותם לקניות חד פעמיות כשיוצאים מהבית.

7. בני נוער מתעצלים להכין לעצמם אוכל- הכינו מראש כריכים מעוררי תאבון מלחם מלא במילוי גבינות, טונה "לה-סנדביץ'" או אבוקדו והכל בתוספת ירקות. אפשר אפילו להשאיר כריכים מוכנים ועטופים במקרר.

8. יש גם ארוחות פשוטות ומזינות שהם יכולים להכין לבד כגון פסטה או אורז ברוטב עגבניות עם טונה סטארקיסט מקופסה – לפניכם המתכון

פסטה ברוטב טונה ועגבניות שרי 

מצרכים להכנת 6 מנות:

  • 500 גרם פסטה
  • 1 קופסה טונה במים או בשמן
  • 300 גרם עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1 שן שום, כתושה
  • 8 עלי בזיליקום קצוצים דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2כפית מלח
  • 1/2כפית פלפל שחור טרי, גרוס

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח. מבשלים את הפסטה לדרגת אל-דנטה, לפי הוראות היצרן.
  2. מכינים את הרוטב: מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל, עד שהוא מזהיב.
  3. מוסיפים את השום ומערבבים במשך דקה.
  4. מוסיפים את הבזיליקום ומטגנים כשתי דקות. מסננים את הטונה ממים/ שמן ומוסיפים את נתחי הטונה למחבת ומיד לאחר מכן את העגבניות שרי.
  5. מבשלים כ-3 דקות ומתבלים במיץ לימון, במלח ובפלפל. מורידים מהאש ומגישים חם.

יתרונותיה של הטונה לבני נוער:
הטונה מתאימה לדרישות המיוחדות בתהליך הגדילה. היא בעל ערך תזונתי גבוה: עשירה בחלבון איכותי קל לעיכול ומהווה מקור מצוין לויטמינים ומינרלים רבים כגון: ויטמין B6, B12, ברזל, אבץ, מגנזיום, זרחן וסלניום עבור כל הגילאים. הטונה מכילה רק 50 מ"ג כולסטרול ב-100 גר' וכמות משמעותית של חומצות השומן אומגה 3.

פסטה ברוטב טונה ועגבניות שרי

 

השארת תגובה