מתכון כייפי להכנה עם הילדים בימי החופשה: לביבות בטטה

רשת קפה ביגה מעניקה מתכון בריא וטעים שכולם אוהבים המתבסס על הבטטה הידועה כירק אהוב על ילדים, בשל היותו מתקתק ועם זאת מעניק ויטמינים רבים לגוף וטוב לאכילה במיוחד בימים הקרים • מתכון פשוט וקל להכנה כך שניתן לשתף את הילדים בהכנתו וליצור זמן משפחתי חוויתי

לביביות בטטה | צילום: אנטולי מיכאלו
לביביות בטטה | צילום: אנטולי מיכאלו

מרכיבים: (30 יח') 

  • 1 קילו בטטה
  • 30 גרם בצל ירוק קצוץ
  • 70 גרם צ׳ילי מתוק
  • 20 גרם סויה
  • 3 גרם תימין
  • 10 גרם מלח
  • 5 גרם פלפל לבן
  • 200 גרם פנקו

אופן הכנה:

  1. מכניסים את הבטטות המקולפות לסיר מים רותחים עד שהבטטות הופכות רכות (ניתן לבדוק על ידי הכנסת סכין לתוך הבטטות ברגע שהסכין נכנסה חלק הן מוכנות).
  2. מעבירים את הבטטות דרך מסננת, ובמעיכות קטנות מורידים מן הבטטות את הנוזלים כאשר היא עדיין בתוך המסננת.
  3. מניחים את הבטטות בקערה גדולה ומועכים אותה בעזרת מזלג עד למרקם אחיד. מוסיפים את יתר המרכיבים פרט לקמח תירס ומערבבים היטב מכינים קערה קטנה נוספת עם קמח התירס.
  4. מחממים תנור ל-150 מעלות
  5. משמנים את הידיים במעט שמן ויוצרים כדורים של 40 גרם מהתערובת
  6. מצפים כל כדור בקמח תירס. מועכים בעדינות את כדורי הבטטה לכדי לביבה
  7. מסדרים את כל הלביבות על מגש אפייה ומכניסים לתנור למשך רבע שעה

המלצת הגשה: שמנת חמוצה או צ׳ילי מתוק

השארת תגובה