קייטנת המטבח שלנו: שרה פכטר בפתרון לחופש

אם אתם מסוגלים לספוג בשקט בלאגן במטבח והעיסוק של הילדים שלכם בתוך כתלי הבית חשוב לכם, אז יש פה רעיון מעולה לניצול המשפחתיות, היצירתיות והחוויה שהילדים שלכם לא ישכחו אף פעם

עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

חייבת לתת לכם פטנט שאולי יעורר סימן שאלה גדול רק שאצלי זה עובד: אנחנו מרשים לילדים להיות ערים עד שעה מאוחרת, או במילים פשוטות להפוך יום ולילה, כשהם נרדמים בשלוש או ארבע לפנות בוקר, הם ישנים עד הצהריים מה שמאפשר לנו ההורים לרוץ לעבודה ורק בסביבות שלוש ארבע הם ערים אחרי ארוחת בוקר, ואז באות השאלות: מה נעשה היום? מה יש מעניין?

אז אני מצאתי פתרון חלקי להורים עובדים…

תתפלאו דווקא בני החמש והשבע מאד אוהבים את המטבח, אז אנחנו מבלים שם הרבה, ואפילו שמתי שלט על המקרר: קיטנת המטבח וכל יום מחפשים מתכון מעניין, מבשלים במטבח, ואחר כך מגישים ואוכלים. כל יום ילד אחר בוחר את המתכון,רק קחו בחשבון, שאתם מוכנים לספוג בלגן במטבח, בישול או אפייה של מתכונים קלים המיועדים לילדים יכולים להוות פעילות נפלאה. לדבריה של שושנה ירון יועצת חינוכית, הבישול יתרום לילדים תחושת מסוגלות. אפשר ללמד את הילדים כיצד ערבוב של מושגי יסוד, ביצים, קמח, סוכר, שמן, הופכים לעוגיות נהדרות לילדים ולמשפחה.

הילדים הכינו עוגיות ? פסטה עם רוטב? הרווחתם פעמיים, מעבר לתחושת הסיפוק הם יחזקו את הביטחון העצמי שלהם. ישנם ילדים שסובלים מבעיות בוויסות התחושתי, והחושי, דרך המגע בחומרי האפיה תוכלו לעזור להם.
ילדים שסובלים מפרצי זעם, תסכולים, תנו להם ללוש את הבצק ותגלו את הרוגע בפנים שלהם. תהפכו את המטבח לכלי אמיתי בחינוך הילדים, הפעילות במטבח תפתיע את ההורים לטובה.

מצאתי תבניות קטנות בצורת לב שישמחו את הילדים, מכשיר וופל בלגי קטן וקומפקטי, תבניות סיליקון למאפינס, תבנית לפיצה, והרבה כלים צבעוניים,שלל כפות ערבוב שהתאמתי להם קערה ורודה עמוקה ויפה, וקדימה למטבח לעבודה. ואם דיברנו על קייטנת מטבח, אז הנה יוזמה ברוכה של שף מסעדה עם ילדים בחופש הגדול.

טרנד סדנאות הבישול עם שפים מובילים, לא פוסח גם על המגזר החרדי. לקראת פתיחת חופשת בין הזמנים, נערכה במסעדת רודריגז הירושלמית בשיתוף עם מותג כלי המטבח המוביל – סולתם, סדנת שף לקבוצת נשים חרדיות יחד עם בנותיהן. את הסדנא הוביל השף של מסעדת רודריגז, השף אלי מנחם. הסדנא ארכה כשעתיים, במהלכם היה הקהל שותף בצורה אקטיבית להכנת המנות. בהתאם לרמת האיכות הגבוהה של המסעדה, כל המרכיבים של מנות הסדנא, היו טריים ואיכותיים. הירקות, הדגים ועשבי התיבול הובאו בבוקרו של יום משוק מחנה יהודה.

משתתפי הסדנא נעזרו בכלי המטבח הנוחים והאיכותיים של סולתם רדד שכללו סירים, סכינים ושאר אביזרי בישול. המשתתפות למדו להכין מנות מקוריות כמו דג טונה צרוב על מצע קרפצ'יו מנגו ועוד. מיטל רובין מנהלת השיווק של סולתם רדד סיכמה את הפעילות ואמרה כי החיבור של סולתם עם הציבור החרדי מבוסס על ניסיון רב שנים ואיכות גבוהה מאוד של סירי סולתם ושאר המוצרים של החברה. לדבריה, סולתם שואפת ליצור פעילויות המאפשרות להכיר את הציבור החרדי בגובה העיניים ולכן הם שמחו להיענות לפניה ממסעדת רודריגז. המשתתפות הודו לשף על הביצועים הקולינריים, וכן למסעדת רודריגז על הפעילות המיוחדת לאמהות וילדות ועל ההזדמנות להיחשף לשלל הכלים שרשת סולתם מביאה לבית ולמשפחה.

וכמובן נקנח במתכון מרשים של השפית חני כהן ממסעדת ריקוטה הירושלמית:

פוקצ'ה איטלקית

מרכיבים:

  • 2 קילו קמח
  • ליטר ומאתיים מים
  • חמש כפות שמרים
  • 2 וחצי כפות סוכר
  • 120 מ"ל שמן
  • 2 וחצי כפות כפות מלח

הוראות הכנה:

  1. שימו את כל החומרים בקערה ובמשך חמש דקות השתמשו בוו לישה.
  2. הוציאו וחלקו לכדורים, רדדו עם מערוך, ומירחו שמן זית על זה תפזרו עלי רוזמרין , טימין, ופזרו כל תוספת שתרצו, חצילים, עגבניות, בצל מטוגן, תירס, גבינה בולגרית.
  3. אפו בתנור חום של 180 מעלות למשך עשר דקות.

טיפ: כדאי להתפיח על המגש כחצי שעה לפני האפיה

השארת תגובה