עוגת שוקולד וקוקוס בציפוי קצפת • מתכון של דנית סלומון

עוגה שוקולדית עשירה שמכינים בקערה אחת וציפוי קצפתי נפלא ומהיר הכנה בטעם שוקולדי עדין

עוגת שוקולד קוקוס עם קצפת בטעם שוקולד INT
עוגת שוקולד קוקוס עם קצפת בטעם שוקולד INT

 

מספר מנות: 16-12 / כלי: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ / מתכון חלבי / מקור מתכון: מתכון: דנית סלומון. צילום ועיצוב: יהודה סלומון / זמן עבודה: 20 דקות / מיומנות: קל

רכיבים:

½1 כוסות (300 גרם) סוכר

½ כוס (120 מ"ל) שמן (עדיף תירס או חמניות)

2 ביצים גדולות

1 כפית תמצית וניל

¼1 כוסות (160 גרם) קמח

2 כפיות אבקת אפייה

½ כוס אבקת קקאו

½ כוס (40 גרם) קוקוס טחון

2 גביעים (2×200 מ"ל) יוגורט "תנובה" 4.5%

50 גרם שוקולד מריר מגורר דק

2 מכלים (2×250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה בטעם שוקולד מסדרת "השף הלבן"

תלתלי שוקולד או שוקולד מגורר לעיטור

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתכנית טורבו). משמנים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.
  2. מערבלים את הסוכר עם השמן, הביצים ותמצית הווניל. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה וקקאו, מוסיפים את הקוקוס ואת היוגורט ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד המגורר ומערבבים בכף. מעבירים את התבליל לתבנית ואופים במרכז התנור במשך 50-45 דקות, או עד שמרכז העוגה קפיצי למגע וקיסם שננעץ בו יוצא נקי ויבש. מצננים.
  3. מקציפים את השמנת לקצפת נוקשה ומצפים בה את העוגה בשכבה עבה. מסלסלים את פני הקצפת בגב כף וזורים תלתלי שוקולד או שוקולד מגורר לעיטור. מקררים במשך שעתיים לפחות לפני ההגשה.
השארת תגובה